23 maart. 1e x los. Pfffff.

Jongen los

Al aangekondigd in vorig bericht dat onze jongen vandaag voor de 1e x open hok zouden krijgen. Vanmorgen buien en ook harde wind. Zo nu en dan zon. Ja wat doen we? Los. Afijn op een gegeven moment alles uit hok. En zoals altijd er schrikt altijd wel 1 ergens van of een paar maar nu was het de hele groep.
wow

Het schiet alle kanten op en er zaten op plekken duiven waar ze nooit zitten. Afijn al snel keren er een aantal terug op hok. Ben zelf wat aan het klooien in en om het hok en er komen er steeds meer terug. Na aantal uur ze maar proberen binnen te krijgen. Hadden geen voer gekregen in de ochtend dus ze kwamen al aardig op de fluit in het hok. Zeker ook aantal jongen voor de 1e x door de triangels. Toch ga je dan tellen en ik miste er toch steeds een kleine 10 jongen. Pffff. Kijken , turen maar niets te vinden. Uiteindelijk alles binnen wat buiten zat en jawel er missen 9 jongen. 1 jong op dak na enige tijd . Geen beweging in te krijgen. Na uren nog 8 niet op appèl.

Zie een jong terug keren en gelijk een groep duiven van een africhting denk ik en zie dat jong niet meer vliegen. Ach het is zaterdag dus dat kan ook.

Ik hield er rekening mee dat dit de 1x keer zou zijn dat ik jongen zou missen bij 1x los. Maaaar…… rond 18.00 zit het laatste jong in het hok. Ongelofelijk vind ik dat. Wat een bijzonder fenomeen is de postduif toch. Achteraf geweldig genieten dit.