23 jan De kweek

Wij zijn ook aan het kweken. In Steenwijk hebben we 12 koppels zitten en 11 koppels zijn bevrucht. 1 koppel , waar ook al 1 ei van is gesneuveld , heeft niet bevrucht. Dit is met de 17-511 doffer en is beste jonge duif 2017 bij vereniging PV De Koerier en 3e in Rayon West. Had er graag een jong van gehad maar dat gaat niet lukken. Ga ook niet opnieuw koppelen want ik wil alle jongen eigenlijk ook weer gelijk spenen. Bij koppel met 17-516 doffer, een duif uit 600 koppel, ligt nog 1 bevrucht ei. Hier ook 1 ei gesneuveld. Bij 10 koppels nu nog 2 bevruchte eitjes. Kijken of dat allemaal gaat uitkomen. Gaat dus goed tot nu toe.

Heb eigenlijk nooit geen tegenzin om de hokken schoon te maken echter tijdens de kweek beleef ik het toch wat anders hoor. Wat kunnen de duiven dan toch enorme bulten stront produceren zeg. Ook de geur staat mij niet aan , man wat is dat toch stinken. Probeer het met schelpenzand toch iets prettiger te maken.

De ringen voor 2018 nog niet ontvangen. We maken ons er niet druk om echter de datum voor het ringen komt wel steeds dichterbij. Niet alleen voor ons maar voor heel veel liefhebbers dus mag toch hopen dat ze het gaan redden.