23 jan. 12 koppels

Volle maan.

Vrijdagavond 18 jan begonnen met koppelen. 2 bestaande koppels en 10 koppels nieuw. Aantal koppels had ik op papier gezet en groot aantal koppels mochten zelf ” uitzoeken”. Met dat zelf laten uitzoeken zijn hier wel goede ervaringen dus ook dit jaar gedaan. Bij jonge duiven is dat dan vaak 1e liefde en juist de 1e liefde vergeet toch niemand?   3 koppels mochten zaterdag en zondagmorgen in jonge duivenhok aan elkaar wennen. Zondag waren alle broedbakken gevuld met koppels. Geen enkel onderling gevecht.

Dan hadden we in het koppel weekend ook nog volle maan. Daar gaan wat verhalen over rond. Heel veel positieve verhalen ook. Of het is zo dat ik alleen die positieve lees en de rest niet dat kan ook. We zullen wel zien want kwaad kan het zeker niet.

Vanaf maandag moesten de koppels zich zelf redden. Ik ben wel voorzichtig en laat de bakken dan ook niet allemaal open. Op 1 meter breed zitten 12 koppels . 4 hoog en 3 breed. Dit is kort op elkaar en kleine broedbakken. Gevaar van mis vliegen is groot. Dus overdag gedeelte los en ook gedeelte dicht. Het is nu woensdag en er waren vandaag 8 bakken open. Is bijna 100% goed gegaan. 1 doffer iets bloed aan kop en er is een broedschaal uit een bak gevallen door een gevecht.  Morgen maar weer eens kijken.