21 maart Roofvogels

Praat je met collega melkers dan gaat het in ieder geval over roofvogels. Het schijnt weer iets erger te zijn in vergelijking met vorig jaar. Op facebook zie je heel veel duiven die al gepakt zijn door de roofvogel. Ik kreeg maandag van Peter Soer een foto opgestuurd met daarop 3 roofvogels in 1 fotoshoot. Peter woont in Steenwijkerwold.

Deze foto is volgens mij rond 16.00 uur gemaakt. Ik hoorde tijdens vergadering ook al dat een liefhebber 2 doffers kwijt was in Steenwijkerwold. Het is schering en inslag. Voor “t Wold niet prettig.
Hoe is het bij ons? Wij hadden in 2016 in Steenwijk wel aantal slachtoffers door roofvogels. Dood en ook gewond doordat ze tegen raam aanvlogen bij het proberen te ontkomen aan de roofvogel.  Met name bij de jonge duiven speelde dat. De ouden heb ik in de winter regelmatig los en dat is risico echter ben ervan overtuigd dat ze wel alert blijven. In 2017 weinig last van de rover. Wij hebben hier in de buurt veel roeken zitten en volgens mij houden ze de roofvogel beetje op afstand. Ook tot nu toe valt het nog enorm mee. Klop het gelijk af. Ik weet dat ik het ook niet moet zeggen maar het is de status op dit moment.

We weten ook dat de roofvogels op dit moment op eitjes zitten of komen. We zijn er dus nog niet vanaf. Op hoop van zegen dan maar weer. Het blijft opletten.

Onze klok is gisteravond klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Nieuw lidnummer zit erin en opgeschoond. De ringen staan ook op onze naam , John bedankt, dus het seizoen mag beginnen.