21 febr. De Toekomst

Het is 20 febr. Toon heeft gebeld en 1e ronde jongen zijn klaar. Kunnen gehaald worden. Er naar toe en vind dat altijd weer iets bijzonders. Het is de toekomst, het zijn de jongen die dit jaar weer mee moeten gaan doen met de wedstrijdvluchten. Spannend. Wederom bijna 30 duiven verdeeld in 2 manden. We hebben er een lekker Palmpje op gedronken en tijdens dat melken met een biertje vinden de jonkies het wel best en gaan er lekker bij liggen:

Het was vorig jaar precies hetzelfde. In de avond weer thuis dus heb ze lekker in de mand laten zitten en volgende ochtend in hun nieuw onderkomen gezet. Beetje stro en wat schelpenzand. Drinkbak met water en voer in de bak. Ze mogen even een dagje wennen. Ik had al geschreven over nieuwe lijnen bij Toon dus die zitten erbij. Maar ook en dat was een verrassing een Bart Geerinckxs duif. Anton Ruitenberg heeft aantal Geerinckxs duiven aangeschaft en gaat daarmee kweken. Toon heeft deze duif aan mij gegeven.

Ik kreeg deze in mijn hand en zei gelijk: Toon wat is dit? Deze duif was weliswaar al iets verder maar prachtig van bouw en stuit al gesloten. Mooie vorm en al een 1 pensstaart. Nou weet ik ook wel dat dit geen garantie is voor successen in de toekomst maar wil er wel mee zeggen dat als ik zo een jonge duif  in de hand krijg het een lekker gevoel is.  Is een donker kras en wat bont dus valt wel op. Als alle Geerinckxs duiven zo het huis van Anton verlaten dan ziet dat er goed uit. Nu de resultaten nog en dat is wederom weer afwachten.

Dit was niet de enige duif hoor die mij een goed gevoel gaf. Het waren er weer veel. We gaan het weer zien. 2017 was een succesvol jaar en zeker ook met de jongen. 1e in Club, 1e in regio West, 1e in Samenspel en in Afdeling Friesland 6e van de bijna 1000 liefhebbers. Ook dit biedt geen garantie voor nog zo een topjaar maar ben over deze ronde weer super te spreken.

De Bart Geerinckxs duif: schitterende vogel. Ik hou van deze kleur! Hij komt direct van Anton en noem hem dan ook “De Anton”. Wordt het een duivin dan zal dat “Antonia”gaan worden.

Dan zitten ze allemaal in 1 afdeling. “De Anton”gelijk 1e rang maar is ook iets ouder. Het zijn er 27 , komen er nog wat bij van Toon en de jongen van de vliegers uit Steenwijk natuurlijk. Die moeten nog een weekje worden gevoerd door de doffers. Dat zijn er nu 18 dus zitten we straks op ongeveer 50 jonge duiven. Is genoeg hoor.