21 febr. De kweek


Toon is bij ons diegene die de kweek geweldig vindt. Het is zijn ding . Hij bepaalt de koppels . Hij weet alles van de lijnen en de stambomen. Ik kan dat allemaal wat minder goed onthouden. Kan liggen aan het feit dat de kweek ook bij hem plaats vindt maar denk ook dat het met de leeftijd heeft te maken.

Bij mij wordt er natuurlijk ook gekweekt. De vliegers mogen een ronde jongen grootbrengen. Opvallend is dat de jongen van de vliegers niet onder doen voor jongen uit kwekers. Eigenlijk is dat niet opvallend want de vliegers zijn ook jongen van kwekers. In 2023 was beste jong uit vliegkoppel. 19e beste jong in Afdeling.

Genieten

Ja ,genieten staat hierboven. Waar geniet ik dan van? Nou het kweken was nooit zo mijn ding. Het vliegen is voor mij genieten en kweken noodzakelijk. Echter dit keer geniet ik  ook van de kweek. Denk ook dat het door hok komt hoor. Gewoon iets meer ruimte en comfort. Duiven hebben de ruimte . Het gaat ook eigenlijk heel goed. Het gaat zoals ik wil en ja dan ben ik tevreden.
De jongen groeien lekker. Wat is het toch bijzonder zo snel de jongen groeien.

Zo zijn deze 2 jongen net na openen oogjes al bezig met mij. Happen naar de baas en per ongeluk ook naar elkaar. Zijn nu 10 dagen :