2014

 

26 dec

De zon dus even naar buiten de duiven. Zowel duivinnen en ook de doffers een bad. Daarna gingen ze beide even zonnen op de coniferen en plank:

Zaterdag 20 dec Keuring

Aan een keuring op vliegwaarde in onze club meegedaan. 4 Klassen en voor iedere klasse 2 duiven meegenomen. In 3 klassen een prijs dus met 3 Vleespakketten naar huis. 1 doffer vond keurmeester zeer goed en zou ook wel eens goede kweekwaarde kunnen hebben. Nou dat heeft ie zeker tot nu toe.

21 dec. Verjaardag

Moeders vandaag 80 jaar!. Wat een leeftijd. En Pa in ziekenhuis! Tja .

Gisteren prijsuitreiking seizoen 2014. Aantal clubleden gaven aan om met de gewonnen prijzen de site iets actueler te maken. Laatste input was 7 dec jl. Dus op verzoek: haha

GEBR. KRUISWEG

1e GENERAAL IN PV DE KOERIER STEENWIJK 2014.

Dit was in 2013 voor het eerst en nu in 2014 weer.

ik wil zeker nog 2 mensen enorm bedanken die daar een belangrijke rol in hebben gespeeld. WIM BUWALDA EN ERIK JONGMAN

BEDANKT MANNEN!

7 dec Doffer of Duivin

Wat gaan de weken toch snel. Bij de duiven rust en alleen in weekend los. Duivinnen afdeling schoongemaakt incl. ook de zolder. Ook weer uitgebrand. Nu dus doffer en duivinnen afdeling weer schoon. Bij doffers nog 14 aanwezig en twijfel nu met 1 duif of het doffer is. Michel Verweij schreef in spoor 40 over truc om geslacht vast te stellen. Duif op rug en pootjes naar achter vegen. Komen di pootjes direct omhoog cq terug dan is het duivin. Dit heeft dus die ene twijfel doffer nu.

1 dec Colinol

in het Weekend met een colinol kuur begonnen. Gaat een week duren. Ik heb daar een goed gevoel bij en vraag mij dan ook af of ik een paratyfus kuur ga geven. De mest was opvallend. Was niet zo mooi en volgens mij is dat de bedoeling. De rotzooi eruit zien te krijgen . Later als de rui volledig klaar is ook een dag zonder eten schijnt goed te zijn. Vorig jaar ook gedaan om de darmen leeg te krijgen.

29 nov Bonyfarma

weekend . Lekker. Even wat tijd maken voor de duiven. Heb in TopWings een stuk gelezen over COMB Steenbeek in De Bilt. Ja ook een kleine liefhebber. Iemand die TOP uitslagen vliegt. Programma maar ook Lange Fond. Kijk ik ben tevreden over Matador. En dan zie ik dat hij het ook gebruikt, weliswaar iets anders maar toch. Dan lees ik dat hij producten van Bonyfarma gebruikt. Ik zal eerlijk zijn , ik lees daar al langer over en denk dan , ik ga het proberen. Dat is er niet van gekomen tot nu toe . Ik ben er uit . Ik ga met de producten van BONYFarma aan de slag. Veel natuurlijke producten en daar ben ik enorm voorstander van. Ja sommigen denken waarom schrijf je dit . Sponsor ofzo . Nee hoor absoluut niet . Ik heb geen geheimen.

http://www.bonyfarma.com/download/BonyFarma_Schema_Vluchtseizoen_NL.pdf

24 nov Ophokplicht

vrijdagavond jl weer eens bij de club geweest voor een drankje . Er waren veel aanwezig dus was wel even weer gezellig. Wat bijpraten en bij zeuren.. De duiven dit weekend dus niet los gehad. Ophokplicht. Jammer. BAd in hok . Heb ik liever niet maar is niet anders.

Zondag ook even Dofferhok klaar gemaakt . Ze mogen erin en ze zoeken het maar uit. Ja ik heb er 4 teveel en heb er een torentje met 4 broedhokken bij gezet. 14 bakken dus. Zo heeft iedere doffer de kans een lekkerre bak te zoeken. Opvallend altijd dat de broedbakken op de grond niet gewild zijn echter door mijn beperkte ruimte ontkom ik er niet aan. Ja minder duiven maar dat is toch wat moeilijker als dat ik had verwacht.

Vanavond even bij de duivinnen gezeten en was toch verbaasd over de nekkies van ze . Tjonge wat een mooie kleuren zeg, en zo strak. De nieuwe jas is weer op maat gemaakt. De slagpennen meeste nog 1 /2 stuks en staartpennen zie ik ook nog liggen. Ze krijgen in ieder geval nog zoveel mogelijk van alles > Wel natuurlijk hoor. Ook weer wat groente gegeven.

18 nov Jan Straver

Broer Toon heeft Jan Straver op het oog. HIJ Heeft zich er in verdiept en is daarvan bijzonder onder de indruk. Gevolg is dat hij 2 bonnen heeft van Jan Straver.

Wie is Jan Straver dan? Ja ik had er wel e.e.a. over gelezen maar er zelf niet echt de tijd voor genomen om eens verder te kijken als alleen de naam.

Vanavond een weinig gelezen en die man is wel een liefhebber zeg.

http://www.deduif.be/userfiles/DeDuif-Straver-auction_LR1.pdf

15 nov Poeder

veel wit poeder op badwater vandaag. wat is dat toch een mooi gezicht je duiven in bad!

Vandaag eerst doffers los wellicht wat vroeg. Ik dacht zo die zijn lekker bezig met vliegen mooi hoog maar er zaten 2 rovers bij. Paar groepjes. De ouden waren eerst op dak gaan zitten met nog 2 jaarlingen , die waren slim eerst even kijken of het veilig is. Ze hebben het toch gewonnen. 1 jaarling kwam alleen terug als een speer viel die naar beneden. Daarna zijn ze allen in bad geweest. Super. Weer veel geleerd de duifjes.

Later de duivinnen los en die gingen gelijk bad in voor het vliegen. Geweldig gezicht hoor.

14 nov. Rust

Vanavond even weer lekker even tussen de duiven gestaan. Paar even in de hand gepakt en de meesten zijn al lekker glad en zacht. Ze hun gang laten gaan. wat voeren , iets plagen , gewoon kijken , ja dat is toch weer even lekker ontspannen met je vogels. Mag het Nieuwe seizoen al weer beginnen? NEE DAT ZEKER NIET? Nog lang niet klaar voor ook omdat het niet hoeft. Gewoon lekker laten rusten, ruien beetje vliegen dat is goed zo. Ben nog niet met koppels bezig geweest, nog niet over nagedacht zelfs. Komt wel als we er voor gaan zitten. Moet nu eerst maar even de hokken weer klaar maken. Schoon maken etc. Kijken of dat morgen lukt.

11 nov Prestaties

Hoofdstuk Prestaties en dan Tab Kampioenschappen maar eens bijgewerkt.  Stond nog niets vermeld.

Begonnen in 2014 zodat de meest actuele kampioenschappen vermeld staan. Bedoeling is om verder in historie te gaan. Neem gerust een Kijkje.

Prestaties en dan TAB KAmpioenschappen dus. Veel plezier.

5 nov Rui

Ik kom bij duivinnen binnen en het eerste wat me opvalt is dat ze ineens een eind door de rui heen zijn. Nekken van een paar mooi glad, niet allemaal hoor maar de blik er overheen voelt goed. Kwiek en monter. Doffers lopen iets achter op de duivinnen. Meesten zitten op 2 a 3 pennen.

Toch weer mooi om te zien hoor.

2 nov rectificatie Dank 5

Ik word via mail van Wim op gewezen dat ik iemand ben vergeten bij dank 5.

Bij vernieuwen waterleiding heeft niet Bennie Steffens, Wim Buwalda geholpen maar Harm van Sluis. Ben heeft spullen gehaald volgens mailer ,dus ere wie ere toekomt : Harm excuus en alsnog ook veel dank voor je werkzaamheden .

Ook op deze mooie zonnige dag de duiven maar even los en bad mogelijkheid gegeven. Hokken weer lekker schoon en schelpenzand erin. Nog steeds niet tot eind selectie overgegaan. Ook nog niet in definitieve duivinnen en doffer hok. Uit laten ruien en zullen dan eens weer zien.

Toon heeft paar nieuwe duiven op hok zitten voor 2 nieuwe koppels. Veel Kannibaal

31 okt nog 2 danken, dank 5

DIE gaat naar de klokafslag ploeg. Henk ten Veen en Albert Timmerman zijn de expert’s bij PV De Koerier als de klokken ingeleverd en uitgelezen moeten worden. Ze zijn er altijd en als iemand eens een keer niet kan dan vangen ze elkaar op . Het lijkt allemaal zo normaal mensen maar besef dat dat niet zo is. Albert en Henk bedankt.

Joop Kuiper bedankt voor je wrkzaamheden als vluchtpenningmeester. Zo blijf je er mooi bij betrokken en je hebt het altijd kloppend. Een keer later betalen is bij jou geen probleem. Bedankt en hou dit lekker zo vol.

Begin dit jaar zijn er ook nog werkzaamheden in gebouw geweest. Wij verbruikten heel veel water. Dit hebben Wim Buwalda en Bennie Steffens opgelost. Super gedaan mannen. Kan zijn dat er meer mensen hebben geholpen maar die zijn mee even ontschoten.

Wat gebeurt er toch veel bij zo een clubbie he, ik weet zeker dat ik nog iets vergeten ben maar hierbij dan alvast mijn excuus.

Ik zie bij de duiven nog steeds gaten in de staart en nog steeds staartpennen en slagpennen. Ze ruien lekker door. Het duiven houden is nu alleen maar voeren en van water voorzien . Wekelijkse schoonmaak en klaar. Tja dat heeft natuurlijk ook met donker te maken echter je kan ze ook maar beter met rust laten. zou ze wel willen voeren uit de hand maar daar neem ik de tijd niet voor .

28 okt dank 4

iedere week in seizoen 1 of 2 keer inkorven . De duiven moeten de mand in. Dit seizoen stonden Bennie Steffens , Harm van Sluis , Albert Timmerman en reserve Erik Jongman ,Fred Lugtmeijer iedere week klaar om de duiven van iedere liefhebber in de mand te doen. Je moet er steeds maar iedere week weer zijn. Klasse mannen!

26 okt Dank deel 3

Iedere wedvlucht is er een winnaar en die winnaar wordt ook iedere week verwend met een bos bloemen voor thuis front. Deze bos bloemen doet het iedere week weer goed. Dit komt mede omdat het een goede bos bloemen is voor een paar Euro. Diegene die dit nu al 4 jaar verzorgd is Henk ten Veen. Je moet toch maar weer iedere zaterdag je vrouw meenemen naar de binnenstad van Meppel. Al 4 jaar iedere week in het seizoen staan de bloemen klaar. Super . Henk bedankt man.

Duivenhok de wekelijkse schoonmaakbeurt gegeven vanmorgen. Duivinnen even los en ja hoor daar kwam de roofvogel. Alles goed gegaan. Wil ze in de winter ook zeker met regelmaat los hebben. We hebben nog steeds 15 doffers waar er 11 mogen blijven. Ben nog niet aan het selecteren. Kom er nog niet aan toe.

24 okt RECTIFICATIE dank deel 2

hier bedankte ik de schoonmaakploeg. omdat ik er dan zelf nooit ben heb ik een ieder bedankt voor hun werkzaamheden. Ook de voorzitter. En daar heb ik toch weer voor mijn beurt gepraat. Er is mij verteld dat hij niet zo veel doet op die avond. het enige wat hij doet is de bezem aan Fred geven en stoffer en blik aan Peter en dan kijkt Dik of het goed gaat . Ja ik dacht echt dat Dik ook moe werd zo’n schoonmaakavond maar hij delegeert alleen maar. Hij wil niet out of the box of uit zijn comfortzone doen en denken.

Duiven zijn nig lekker aan het ruien. Zijn wel druk maar zal aan hoge temperaturen liggen. Deze week ook weer begonnen met groente, fijne soepgroenten, en jongen moeten daar even aan wennen.

Aanvraag bon voor afdeling friesland ook weer ontvangen. Dat zal niet gaan omdat we veel minder kweekkoppels hebben dan vorig jaar . minder ruimte omdat Toon weer gaat vliegen. dus ruimte nodig voor vliegduiven. Ik ben er zo blij mee want hij kan zo goed met jonge duiven ! We gaan het zien.

19 okt. Schoonmaak

Vanmorgen het hok maar eens schoon gemaakt. Was wel nodig omdat ik de hele week niets had gedaan. Voordeel is dan dat veren aan mest blijft kleven. De rui blijft maar doorgaan hier. Het lijkt anders dan vorige jaren . Ik zie / zag ook staarten die helemaal weg zijn. Ook net een jong met nog wel 5 en andere kANT 4 pennen, die moet nog even.

Ook weer een bad gehad allemaal.

17 okt Fiets

Die feestavonden van West zijn voor onze aanwezigen leden van PV De Koerier toch altijd wel speciaal. De meesten gaan met elkaar op de fiets naar Steenwijkerwold omdat je toch ook wat beweging wil hebben zo in het weekend. Denk niet dat we om een andere reden met de fiets gaan want dat is absoluut niet het geval. Vorig jaar ging alles goed tot het moment we terug gingen op de fiets. Een lid had wel een enorme wilde fiets en had hem dan ook even niet onder controle. Boem. Na ongeveer 15 minuten de fiets weer onder controle en op pad naar Steenwijk.

Dit jaar dacht ik het te voorkomen met Ranja. Een paar keer een clublid Ranja gegeven en dacht ook dat alles onder controle was tot we weer met de Fiest terug gingen. Diegene die de Ranja had gekregen had ook geen controle over de fiets.Boem . Dus weer een Wilde Fiets. De laatste km hebben 2 leden het lopend afgelegd omdat de RanJa MAn de wilde fiets niet onder controle kreeg. Uiteindelijk loopt alles met sisser af. Volgende keer maar eens kijken hoe we gaan want dit wordt wel een story zo.

16 okt Ranja

Zaterdag jl een prijsuitreiking /Feestavond gehad van Rayon West.

Dit is een kampioenschap waar dus 1e duif telt . Maakt niet uit of je 100 duiven mee hebt of 1 . Heeft dan iedereen gelijke kansen? Nee absoluut niet dat is duidelijk en ook bekend.

Wat je ziet in dit kampioenschap is wie vaak de snelste duif heeft gehad ongeacht aantal duiven. Op zich niets mis mee want je hebt al heel veel kampioenschappen. De een rekent zus en de ander zo.

Wat ik wel eens interessant vond is hoeveel duiven de top 10 liefhebbers hebben gebruikt voor dit kampioenschap .

Top 10 is onaangewezen rayon West V/M/F/J.:

 

Aantal duiven gepakt van iedere liefhebber bij 1e vlucht per spel. Meer duiven meer kans. Ja zo kun je altijd wel iets zeggen maar is wel een mooi beeld.

Let op, ik zeg niet dat dit anders moet hoor !

Bij kop staat Ranja vermeld. Ja daar kan ik veel over zeggen maar dat komt later. Heeft ook met feestavond te maken. Nu even geen tijd meer

14 okt. Colombine Tea

Duiven na Karnemelk kuur aan de Colombine tea met muitzaad. Wat een pracht product zeg. Geur vind ik zelf al dat je denkt ik neem er ook wat van , kan nooit geen kwaad.

Ook zo nu en dan beetje honing er door . Ze lussen er wel pap van en de rui gaat lekker door. Alle natuurlijke producten! Denk dat enige ondersteuning voor krijgen nieuwe jas geen kwaad kan.

Ja afgelopen zaterdagavond prijsuitreiking Regio West gehad. Ik kom er later even op terug want ja het was toch weer een bijzondere avond, die uiteindelijk goed afloopt

6 okt 2014 Dank deel 2

De schoonmaakploeg . deze bestaat uit Fred Lugtmeijer , Peter Greven en volgens mij ook Dik van de Berg. Dik weet ik niet zeker want ik hoor hem dan nooit. Peter Greven, Dik  en Fred Lugtmeijer ik heb het nog nooit gezegd maar een extra Dank je wel mag zeer zeker voor het werk wat jullie al veel seizoenen doen. Tijdens iedere inkorving zijn de manden weer schoon en ruikt het clubgebouw weer lekker fris.

Selectie 1 doffer verder. Nog te veel aanwezig ben er dus nog niet uit. 17 doffers nog aanwezig en moet naar 12 die de winter door mogen.

3 okt 2014. Dank deel 1.

Seizoen afgelopen en weer bezig voor 2015. Laten we nog even naar 2014 gaan. Wil toch ook nog aantal mensen bedanken.

We beginnen eigenlijk al direct na het seizoentot start nieuwe seizoen. In die periode zitten we bij onze club PV De Koerier Steenwijk regelmatig even bij te praten in de club. In principe is iedere vrijdagavond de club open .

Wie zorgt daarvoor ? Ja laten we eens  beginnen met de voorzitter. Dik van de Berg zorgt er iedere vrijdagavond voor dat het clubgebouw open is vanaf ongeveer 20.00 uur. Als het koud is zet direct kachel aan zodat de gasten in een lekker warm clubgebouw komen. Een heel groot voordeel dat Dik het gebouw opent is dat je van ver al hoort of ie daadwerkelijk ook aanwezig is. Dik bedankt . Aantal weken in de winter is hij niet aanwezig en dan neemt Bennie Steffens de rol van Dik over. Bennie bedankt.

Een activiteit in de afgelopen winter was de duivenkeuring per liefhebber. Van iedere liefhebber worden de duiven gekeurd door aanwezige liefhebbers. Iedere vrijdag 1 of 2 liefhebbers. Ook deze winter zijn die van ons gekeurd.

Ik wil Joop Kuiper bedanken voor het compliment wat hij mij gaf over onze duiven. Hij vond ze de beste van de club. Ja dat was de mening van Joop en gaf mij veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen. Joop Kuiper heeft mij wel eens verteld dat hij giga uitslagen heeft gemaakt in de tijd dat hij vloog.

Wat er van 2014 van is gekomen weten we nu wel maar wil nog wel even stand duiven oud 2014 PV De koerier laten zien:

Joop bedankt voor het vertrouwen wat je mij gaf! Heb jij er echt zo veel verstand van?

 

30 sept Bult

Wat is dit? Een dikke bult aan de Poot.

Volgens Nanne Wollf een bloedwrat. Moet er vanzelf afvallen. We zullen het meemaken

Tjonge wat ruien de duiven zeg. Gelukkig ook de staartpennen, die kom ik regelmatig tegen.

27 sept Weg en duif kampioen

De late jongen krijgen een nieuwe baas.Dat is mooi.

Bij de doffers moet er nog geselecteerd worden. Wacht er nog mee. Er zouden teveel weg moeten met hoog prijs%. ja dan heb ik er wel een probleem mee. Dan moet je zeggen wie heeft meeste topprestaties? Maar van een jong kun je zo weinig zeggen. Dat zie ik wel aan onze 12-80.  Als jonge duif niet bij de beste 50 jonge duiven van de club.

En wat gebeurt er in 2013: Zorgt voor natourkampioen van de afdeling en:

Beste oude duif van onze vereniging PV De Koerier in Steenwijk in 2014!!

Ja die kreeg het te pakken hoor. Hier telt mee alle vitesse/ midfond en fondvluchten. Ook de laatste 2 fondvluchten!

Trots op, want dat duifje echt wel paar keer in hand gehad en gevraagd aan haar wat gaan we doen?

24 sept Selectie

Nu nog 31 duiven zitten en moet naar 20/22 . Beste jaarling dit jaar van mij en in de club had vleugelproblemen en kon niet meer vliegen. Zonde. Daarnaast nog een paar weg.

Nu 6 jaar duiven en ik moet zeggen dat de selectie dit jaar moeilijk gaat worden. Moeilijk in die zin dat “oude “duiven in aanmerking gaan komen om uit geselecteerd te gaan worden.

Duiven die een paar jaar hun best hebben gedaan en natuurlijk ook prijzen hebben gewonnen. Tja , dat vind ik moeilijk. Duiven met weinig uitslagen cq irritante duiven gaat dan iets eenvoudiger. Was er ruimte dan gingen ze naar kweekhok maar dat is er niet. Broer Toon , de kweker, gaat gelukkig ook weer vliegen en dat heeft tot gevolg dat er minder ruimte is voor kwekers bij hem. Bij mij helemaal niets, alleen de vliegers kweken . Alleen maar ruimte in die 4,20 meter voor vliegers.

 

Deze week belde ook liefhebber Peter Onrust even  op . Hij had paar duiven van ons en wilde even doorgeven hoe ze het hadden gedaan. Hij heeft een broer van de14- 396  De 14-395

De 14- 396 die bij ons zo goed vloog . De Blauw witpen doffer die weg bleef op Menen en daarvoor  al 4 prijzen had gewonnen en vaak vooraan. Stond op gegeven moment ook 1 in rayon West.

Staat nu nog als 26e in de stand jong bij PV de koerier. Gelukkig hebben we de ouders nog.

Hoe heeft hij er mee gevlogen? Goed . Het is zijn beste jonge duif dus top! Jammer genoeg niet mee geweest op Morlinquert. Dat kan zo maar een goede worden in 2015.

Daarnaast ook een zus van de 771 ( onze 1e Morlinquert) die ook een paar prijzen had binnen gesleept. Ook 1 van ons kwijtgeraakt op Menen . Kortom hij was tevreden. Mooi om te horen toch?

21 sept. Late Jongen

Neem even contact op dan komen we er wel uit.

Zoals bekend niet mee gedaan aan Natour. Vorig jaar nog kampioen van de afdeling op de Natour. Ja er telden toen  2 vluchten ja. Er zijn mensen die dat dan nog even willen zeggen, nou goed als ze dat willen dan doen ze dat maar echter wij zelf weten dat wel hoor! Maar goed er was op dat moment niemand beter in Friesland en ik hoop dat die mensen dat ook zien. ;))

Alle aandacht ging naar jonge duiven en de vluchten . Dat is dus niet voor niets geweest. Kampioen jonge duiven bij De Koerier in Steenwijk. In West 2 e achter Adrie Kors en in Samenspel E 8e voor Adrie Kors . Hier wordt anders gerekend . Niet de eerste duif maar je moet daar voor iedere 10 duiven 1 draaien. Is even iets anders als in West. Daar telt de 1e duif. Heb je 50 mee telt 1 e duif en heb je 10 mee ook 1 duif. Ja bij 50 mee dus veel meer kans . Is duidelijk. Het verkeerd systeem?  Nee dat zeg ik niet, je ziet bij dit kampioenschap gewoon de snelste duif liefhebber in de stand.

Voor Adrie Kors in samenspel E en bij eerste10 in samenspel vinden we super en kunnen we van genieten. Alle andacht naar jongen heeft dus gewerkt. super.

De jongen beginnen lekker te ruien. Karnemelk is weer gehaald en in drinkpot

17 sept. Menen 1 terug. 18 dagen geleden.

Gisteren Nanne Wolf bezocht met hond en duiven. Duiven gecontroleerd voordat ze de rui in gaan. Alles goed. Dus lekker ruien.

Komt er nog een jonge duif terug van Menen. Echt heel bijzonder . Was niet echt verzorgd want kon hem zo pakken. Wat is daar mee gebeurt. Wat heeft zo een jong doorstaan?

15 sept

De eerste maandag na een vliegseizoen. Na 19.00 thuisvanavond en alle kampioenen even los wat los wil en lekker laten gaan. Daar kan ik dan ook weer van genieten.

Wat zitten er nog een paar plaatjes tussen. Maar heb besloten ze ook niet op de laatste natour mee te geven. Een paar jongen zouden natuurlijk nog kunnen maar waarom? Ze mogen doen waar ze zin in hebben. Lekker ruien.

14 sept 2. Hoe is het gekomen?

Ik zei al in de club dat wordt echt een goed nieuws pagina. Ja sorry hoor slecht nieuws kunnen we iedere dag in de krant lezen met al die brandhaarden in de wereld. Mooi toch goed nieuws ?

Hoe zijn wij nu Generaal geworden in de club De Koerier?

2 weken geleden dacht onze voorzitter Dik van de Berg hardop ( zelfs dan versta je hem goed) dat aan de stand Generaal niets meer ging veranderen. Harm stond met 100 punten voor. Maar dan begint het . 2 weken geleden wint Harm nog wel met een veer voorsprong met 1 duif maar moet wachten op 2 e en 3e . Wij hebben er 7 bij de eerste 10. Nog 74 punten achtertstand op HARM IN GENERAAL STAND

Dan laatste vlucht . Nummer 1,2,3 en 4 in de club ( of had ik dat al gezegd?) en Harm begint bij plek 20 met de 1e duif en moet er drie draaien. Ja hoor wij halen dus die 70 punten achterstand ook in op de laatste vlucht:

Dan het hele seizoen samengevat door Albert Timmerman:

Daar zijn wij in begin super begonnen. Zijn we al weer bijna vergeten maar wat vlogen we lekker. Dan tijdens de dubbele vluchten begint het wat minder te gaan. Vind ik ook moeilijk dus zal daar beter in moeten worden zie ook een mooi overzicht van Albert:

4 vluchten die minder zijn en dan zie je weer winst komen.

14 sept. Super Kampioen

Ja super. Wat zijn we blij met en overwinning op Morlinqourt in club  Nummer 1,2,3 en 4!!. In Stad Steenwijk is het 1,2 en 3. Hierdoor Kampioen Jong in club pv De Koerier. Maar ook nog een klap uitgedeeld in stand Generaal want ook daar zijn wij Kampioen geworden. Van PV De Koerier met toppers als daar zijn oa Harm van Sluis, Albert Timmerman, Fred Luchtmeijer.

Harm 9 x 1e plaatsen en 2 TT vermeldingen in seizoen en toch eindigt hij achter Gebr. Kruisweg! We zijn daar echt trots op. Een compliment voor onze duiven die dit hebben gepresteerd. Geen grote ploeg met 20 “ouden” en 26 jongen. Goh wat zijn we blij met die duiven en dan zeker de jonge garde . Deze geven vertrouwen voor later.

12 sept. Spannend

Morgen laatste vlucht jonge duiven. Vind dit altijd een belangrijke vlucht . Belangrijk omdat vaak de 2 laatste vluchten goede duiven laat zien. Als je jongen overhoudt en daar een selectie uit moet maken zijn de die vluchten bij ons van doorslaggevende aard.

19  mee. een doffer uit Menen, week later thuis, lekker thuis gelaten. Die was er nog niet klaar voor.

En een super mak jong (duivin)ook thuis gelaten. Deze is verliefd op mij. ja hoe is het is vredesnaam mogelijk zou je denken maar het is echt waar. Deze moet er voor zorgen dat ze snel op de plank landen.

We staan in PV De Koerier 1 e onaangewezen Jong. Kijken of dat zo blijft.

Voorbereiding deze week was als bij een marathonloper een week voor de marathon van zijn leven. Dat denk ik hoor. Rustig, beetje trainen, en avond een kort vluchtje met elkaar. Lekker eten , wat vetter dan normaal een bad , niet meer diep gaan en go. We gaan het zien of er weer succes is.

10 sept. lekker druk

Afgelopen weekend lekker gevlogen hoor. 19 mee en 16 in prijs op 1/4. lekkerrr.

Allereerst felicitaties naar Harm van Sluis. ( goed?) Hij was me net een veer voor. Wij 2,4,6,7,8,9,10 enz. dat enz vind ik altijd zo leuk staan bij iemand die heel veel duiven mee heeft. doe ik ook een keer. ;). later weer meer

7 sept

Gisteravond gereden naar andere plaats. Dat vind ik persoonlijk positief. Kunnen de duiven even “wennen” aan nieuwe coordinaten. Want dagen staan op 1 plaats en dan naar ander gebied rijden en na kort even te staan en lossen kan niet de voorkeur krijgen volgens mij. Dus het meest positieve in deze situatie.

Feluy wordt het zoals het nu lijkt. 280 km. Het weer wil maar niet meewerken. Niemand zit op zo een weekend met lossingsnieuws te wachten. Jongen zitten vanaf donderdag avond in de mand. ze moeten nu wel gedronken hebben anders wordt het moeilijk vandaag.

6 sept. Succes Anton & Toon

Een mooi succes voor TOON, en ook zeker voor Anton Ruitenberg

Hij had duiven meegedaan naar een eenhoksrace in Hongarije. De Finale was deze week:

Een 11e plaats tegen ruim 600 zwaar geselecteerde duiven. Ik zeg zwaar geselecteerd omdat als je meedoet aan deze race je de beste duiven hier naar toe stuurt. Beste bedoel ik niet in bewezen prestaties natuurlijk omdat het JONGEN zijn maar Beste bedoel ik uit super stambomen , of uit kweekkoppels die zich hebben bewezen met kweken dan met prestaties etc.

Er wordt gesproken over een zware vlucht met buien en NNO wind. Ook nog een 144e plaats met de 14-1918365.

 

En Anton Ruitenberg een super prestatie met de 14-1510173 . 2e Asduif met 4 prijzen :

5 sept.

Er zat vanavond bij thuiskomst een jonge duif van vorige week zaterdag in hok! mooi man! Eindelijk eens een duif die na aantal dagen terugkomt. Doffer is mager maar we zullen zien . Deze verdient wel een kans vind ik.

3 sept . Weer 1

Nee niet terug . Er wordt weer een duif gemeld die is overleden. op. In Ruinerwold. Dicht bij huis. Heel bijzonder hoor. Wat is er gebeurt vorige week zaterdag. Het zijn echt niet alleen de slechte. Dat kan niet.

Ook mijn witpen nr 1 is nog weg.

Ik krijg weinig duiven gemeld en nu krijg ik meldingen maar wel die nooit meer terugkomen.

Dus van de 6 die nog weg zijn 2 dood en 4 nog vraagteken.

Vanavond laat nog even 10 km lap met de totale groep. Even klein vluchtje om koppies schoon te krijgen. Lukt dat?

2 sept. Ede

Jonge duif in Ede. Bij niet duivenliefhebber maar wel bij dieren liefhebber in een krat . Opvanger belt later weer. Duif is overleden. Nergens binnen gelopen. Was dus helemaal op. Tja , dit schijnt er bij te horen? ik kan daar niet aan wennen!!

1 sept.

ja dan doe je leuk mee met de jonge duiven in totaal standen:

1e in vereniging

2 e in rayon West achter Adrie Kors, een hele eer!

10e in samenspel E

maar we zijn er nog steeds 6 kwijt. Ik ben er absoluut niet blij mee omdat er ook prijsduiven bij zitten die weg zijn. Ook beste van rayon west de 396. Een mooie witpen doffer. Opvallend is 5 doffers en 1 duivin.

Enige voordeel is is dat we nu ook met een rond getal kunnen inkorven, 10 of 20 of toch niet? Wellicht laat ik de late laatkomers wel even thuis als ze niet goed hersteld zijn. De laatste 2 vluchten vind ik wel belangrijk.

Uiteindelijk kijken of we mee kunnen blijven doen in de uitslagen.

31 aug 2

2 erbij nog 7 te gaan.

31 aug Erbij

Om 9.00 uur hebben we er drie bij. Die hebben wel gevlogen als ik dat zo voel. Ja die moet je weer op de rit zien te krijgen. Nog 9 stuks. Valt me tegen .

Opvallen gisteren ook dat de aangetekende er niet was. Stond bovenaan als beste jonge duif in vereniging en in rayon West. Nooit gemist. Is er nog niet overigens. Nr 2 wel die was gisteravond aanwezig.

In groot verband toch met eerste duiven goed resultaat maar doordat er nog 9 weg zijn mixed feelings. Zal ze toch even opschrijven

27e en 70e van de 12.057 duiven .

 

30 aug

Niet thuis bij binnenkomst duiven vandaag. Ze moesten helemaal zelf op de klep komen.We hadden een feest!. Erik Jongman heeft klok opgehaald om af te slaan. Erik bedankt man. Zelf denk ik dan altijd als ze maar niet op dak blijven zitten. Een 3e en 4e, 17e in club , dat is wel goed .Winnaar Albert Timmerman. Gefeliciteerd Albert.

Groot verband later

Maaaaar:

13 van de 25 binnen op za avond. bijna 50% ! Om 19.26 zaten er 12 in de klok. Klok was er al eerder afgehaald. Dat is niet normaal en mij nog nooit voorgekomen. Wil melden dat ze er goed op stonden. Heel goed zelfs en dan dit. Echt ongelovelijk. Kan hier slecht tegen. Moet het wellicht bij me zelf zoeken maar dat domme gerij met de duiven en altijd naar het westen. Hou eens op. Blijf staan en gewoon zondag los. Dit zal niet de oorzaak zijn maar eerst hebben duiven coordinaten van Chimai in de kop , dan rijden naar westen binnen mum van tijd los. Het zal wel . Natuurlijk zijn er liefhebbers die alles thuis hebben en zeggen dat mijn mening onzin is maar wilde toch even iets zeggen en opschrijven. Onze duiven waren super. Die thuis zijn zijn nog steeds super, niets geleden! Kan ook niet met zo een kort vluchtje natuurlijk.

29 aug

druk druk. Vandaag geen duiven kunnen inkorven. Ze ruien ook enorm dus zou ook niet eerlijk zijn. Wellicht 1 jong maar geen tijd dan houdt het op. Morgen ook vanaf halverwege de middag weg tot in de nacht. Hoop dat ze voor 15.00 uur thuis zijn

25 aug.

Alles thuis vanuit Weert. De jongen vreten vanavond alsof ze dagen geen eten hebben gekregen.

24 aug. Vervelende dag en succes.

Nou zo een dag is niet prettig. Wachten wachten en nog eens wachten. Omdat afstand kort is kun je verder weinig. Resultaat ? Positieve is 1e ,2e en 3e duif. Maar dan begint het al. Wat een drama met binnenlopen zeg. Hoe kan dit toch. De 5e duif doet er 45 min over dus niet in uitslag, wel 12 keer boven de klep zweven en weer weg. Nog nooit meegemaakt. Wat is er aan de hand? Uiteindelijk 6 in de prijzen van de 26. Niet best. Begin met een 5e plaats. In rayon een 10e plaats

Vorige week 65 % prijs. Hier gaat dus iets niet goed. Wat? Ja Wat? Gisteren dus alles even geëvalueerd. Ik zei gisteravond in club dat die van mij onrustig waren en in veren gingen pikken.

Terug naar vrijdagavond bij inkorven . Ik geef op gegeven moment aan dat ik toch een geelpil heb gegeven en ze heb gescheiden. Geelpil was alweer weken geleden dus dacht toch maar even doen. Geeft een andere duifliefhebber aan dat ook gedaan te hebben en ook iets tegen stuitluis. Ja dat is gisteravond even bij mij opgekomen en ben gaan controleren bij mijn duiven. En wel potverdorie die van mij hebben inderdaad ook stuitluis. Tjonge hoe komen ze daar nu weer aan. Ook dit nog nooit meegemaakt. Gisteravond gelijk tegen gedruppeld en gespoten.

Gelukkig dat er iets werd gezegd door mijn collega want moet eerlijk zijn er zijn liefhebbers die niets of bijna niets zeggen hoe ze aan goede resultaten komen of wat ze hebben gedaan.  Tja dat is jammer maar dat is ook deze sport. Zeggen altijd niets bijzonders echter ook die hebben weleens last van luis maar die doen nooit iets bijzonders. Hebben ook wel eens een slechte week maar doen nooit iets bijzonders als ze week later weer goed vliegen.

Ik schrijf het wel dat mijn duiven er last van hebben en eigenlijk ook voor mijn collega liefhebbers. WIl ze ook vragen om ook even te kijken bij hun duiven. Is alleen maar een tip. Die van mij zitten in de mand met andere dus kijk aub even.

Succes bij Deinema-Kruisweg. Met de jongen 1 en 2 in de club . Maar negen duiven ! mee en 4 in top 10. Gefeliciteerd Cees.

 

23 aug weert wordt het volgens laatste bericht . 175 km naar hier.

23 aug er niet uit?

ze konden er vanmorgen niet uit om 7 uur of iets later? dat rijden vind ik maar niets.

lossing eind middag is niet gunstig voor zuiden in afdeling. de doorvliegers met name hebben dan wel nadeel . ach maar goed dat we niets kunnen doen dan maar afwachten.

 

22 aug

26 duiven mee. 4e jonge duiven vlucht. denk dat ze er aardig opstonden . in club ruim 250 duiven. vorige week ongeveer 310. wederom minder.

op programma staat Tongeren . ik hoop vroeg los en anders ja anders wordt het lastig denk ik.

eerste week na scheiden doffers en duivinnen. we zullen zien.

 

21 aug

alweer donderdag. jongen staan er goed op trainen lekker . trekken weg en komen weer . inmiddels tot en uur. ach dat wil natuurlijk niets zeggen maar vorig jaar was dat wel iets anders. ik zie dit graag in ieder geval.

even klein lap vluchtje gedaan en blijft toch de beste duif weg tot dat ze met vreemde aan komt vliegen. gelukkig.

waarschijnlijk vorm?

opleer in de week dat er gewerkt moet worden. ik begrijp soms niets van deze sport. natuurlijk zijn er veel mensen thuis ivm veroudering ed maar dat we dan moeten vliegen op doordeweekse dagen. heel bijzonder. of is dit ivm vervoer? kijk als het niet anders kan zoals vorig jaar een keer een wedvlucht op vrijdag ja dat is anticiperen op weersomstandigheden maar dat heeft er nu niets mee te maken.

 

18 aug

Dit weekend kwam er tijdens aankomst van vlucht Sittard een duif terug met de hele kop kapot. Hij had geel ringetje en dat zijn bij ons doffers. Daar kun je je soms wel eens in vergissen en dacht ook dat ik dus een duivin in de doffer mand had gestopt. Hij wilde ook niet naar binnen en dat verbaasde me niet want die zat er niet lekker bij.. Na een tijd vloog deze weer weg en niet meer gezien. Ik mis niets dus was er geen een van ons.

Ook dit weekend weer 3 aanvliegers.

Vanavond tussen de buien en met de buien duiven los gehad. Ze zijn op zondagavond gescheiden dus ze moeten even wennen maar het viel me niet tegen. Opvallend was dat ze hoger gingen dan normaal

Ouden zijn gekoppeld vanaf vrijdag want ze waren niet meer te houden. Duivinnen helemaal niet . Ze mogen even van elkaar genieten. Natoer? Ik zeg liever niet, ik hou er niet zo van ondanks dat we vorig jaar kampioen van de afdeling waren met een paar vluchten. Ze gingen toen mee omdat ze ook niet te houden waren maar wil de 2 jarige toch wat sparen en niet onnodig belasten. Kleine afstand valt wel mee maar de langere is onnodig.

 

 

17 aug 2

Vliegprogramma wijziging:

 

http://www.friesland96.nl/index.php/2-ongecategoriseerd/341-wijzigingen-in-het-vliegprogramma

 

Aan eind middag toch even de jongen laten vliegen. Mooi veel wind voor de jongen. Ze genoten ervan.

 

 

 

17 aug Alles Thuis. Succes 6 duiven bij 1e tien in club. Succes 1e in club.

 

Gaf het vrijdagavond aan dat ze er aardig opstonden. Volgens uitslag klopt dat ook. 26 mee en om 13.45 24 stuks in de klok. 15.41 de 25e en in de avond de laatste de 2e aangetekende. Deze had even gevlogen zeg. Begrijp daar niets van. Alles thuis dus. Wel bijzonder dat er toch weer duiven vanuit WNW thuis , en echt niet de laatsten. Westen wind en dan toch vanuit die kant?

De eerste 5 vlak achter elkaar geklokt maar ze kwamen niet tegelijk. Dat vind ik mooi: zelfstandig naar HOK vliegen. Binnenkomen is wel voor verbetering vatbaar maar dat gaf Erik vorige week ook al aan. Die eerste 2 met name komen elkaar in lucht tegen en dat geeft vertraging.

Bijzonder tevreden over resultaat in club maar ook zeker prijs% in de prijzen. 19 vd 26 duiven in prijs. Dat vindt ik nu net zo belangrijk nl. 1:3 is 73% / 1:4 = 65%. En 6 duiven bij eerste 10.

Hoog prijs% betekent toch goede conditie en gezondheid. Nu zo houden. Zit te twijfelen over een geelpil omdat dat al even aantal weken is geleden dat ik daar , via medicatie, iets aan gedaan heb. Wel colinol gebruikt.

 

Felictatie ook weer naar Wim Buwalda. Een 2e in de club en blijft daarbij aan kop in stand Jonge duiven. Onaangewezen.

Ook zijn prijs% is met 50% top.

 

 

Deinema-Kruisweg ook succes. Vorige week niets mee ivm Coli. Jammer.

Nu 1e in club en in Afd 8 Noord OOst 18e vd 3525 duiven. Gefeliciteerd Cees:

 

 

 

 

15 aug

Ja dan staat alles even stil .

Een bijzonder naar bericht over sterfgeval van vrouw van duivenliefhebber. Ja dan ben je wel even stil . Heeel stil. Jonge vrouw van net over 60 jaar. Vanuit onze kant heel veel sterkte naar familie.

 

Weer vreemde duiven nu 1 uit stad Steenwijk. Herman Gaal heeft gelijk duif opgehaald . Top. De andere is uit duitsland .

In club vanavond ingekorfd. 311 duiven . Wij weer 26 stuks mee. Ze stonden er wel goed op volgens mijn kennis. We zullen zien. Opvallend aantal duiven die toch al in rui vallen. Hoop op vroege lossing. Verwachting is wel Sittard. Ongeveer 200 km.

 

14 aug vreemde duiven

bij jongen zaten 3 vreemde duiven. er is er nog 1 bijgekomen. 2 hebben er luis. ik hou er niet zo van die vreemden.

wel geef ik ze op en vaak gaat dat goed maar soms hebben liefhebbers een smoes om ze niet op te willen halen. ik vind dit jammer en storend ook. ik bel niet voor niets en geef ze ook drinken en eten . je gaat denken om ze maar direct te “helpen” die duiven als je veel moeite moet doen om ze weer op plaats te krijgen. zoek een goede oplossing en laat diegene die opvangt een goed gevoel krijgen als hij /zij duif meldt!

 

Gisteren ook even de jongen naar Wezep gebracht en gelost. Weet niet of het goed is maar het is voor het gevoel . Ik denk eigenlijk dat het niet hoeft maar goed. Om 17.39 gelost en urr later waren ze thuis op 4 na.

Natuurlijk komen ze wat tegen onderweg. Met westen wind.  Begint bij Wezep, Zwolle, Staphorst , Meppel allemaal koppels duiven die trainen bij huis.

 

 

12 aug TOP Koppel!!

 

Ik bedoel hier geen koppel duiven maar koppel duivenliefhebbers.

We zijn even op vakantie geweest naar warm land. Goh wat was dat lekker. Maar omdat je duiven hebt moeten die wel verzorgd worden en als het ook even kan worden ingekorfd en natuurlijk ook geklokt worden.

We weten allemaal dat het veel tijd vraagt om de duiven te laten trainen en verzorgen etc. Om dan iemand te vinden die dat over wil nemen, liefst op jou eigen wijze, is niet zo eenvoudig. Vorig jaar had ik ons “jongste” lid van de vereniging gevraagd dit te verzorgen hij heeft dit ook zonder problemen gedaan. Zijn naam is Wim Buwalda. Ja die naam heb ik al eerder genoemd met name omdat hij laatste weken goed vliegt en staat met zijn jonge duiven ook bovenaan in onze club. De stap gewaagd en gevraagd of hij dit jaar weer onze duiven wil verzorgen en zonder probleem en nadenken was het JA!. Wij blij natuurlijk.

Maar Wim wil je het dan ook graag volgens mijn schema doen? Ook geen probleem mede omdat Wim eigenlijk het zelfde schema gebruikt zoals wij het doen. Ik hoefde dus eigenlijk helemaal niets anders aan te geven als WIM wat jij doet graag ook bij mij. Bepaal zelf ook maar de hoeveelheid. Bij warm weer iets minder bv. Geen probleem. Kan het makkelijker? Ach in water zat een dag of 2 eens  wat anders zoals bv Darba en een elixer maar dat was het dan ook. Het laten trainen was geen probleem. Ook mijn zoon heeft zo nu en dan wat meegeholpen. TOP TOCH?

 

TOP Ja want in onze hobby speelt vnl je eigen ik , je eigen hokje eigen duiven een grote rol. In onze club PV De Koerier is vanzelf  een concurrentie en die wil ik ook graag  zien dat maakt het ook zo mooi,  maar als je elkaar dan zo helpt dan neem ik mijn pet daarvoor af. Super .

Maar goed Wim speelt zelf ook met zijn jongen dus klokken en inkorven was moeilijk. Hier komt de andere helft van het koppel om de hoek kijken. Erik Jongman staat altijd klaar voor het eea en zo heeft Wim, Erik gevraagd of hij dat kon verzorgen in het weekend. En inkorven en duiven opwachten om ze te klokken. Dus duiven ophalen wegbrengen naar club Klok terug naar hok en zaterdag op tijd zijn om te klokken bij ons. Heeft Erik zelf geen duiven dan? Jazeker. Zijn partner vindt het ook leuk duiven te zien komen die die klokt thuis bij hun en zij geeft Erik dan de mogelijkheid om het bij ons te verzorgen. Man man dat is toch super. Zo kun je gewoon mee blijven doen met de competitie en hoef je de duiven niet thuis te laten. Was ook blij dat Erik dit wilde doen want als iemand een duif kan aanwijzen voor een vlucht dan is het Erik wel. Is dat zo ? Jazeker want kijk maar naar de uitslag van Zaterdag jl. Zowel nr 1 als ook nr 2 in de prijzen van ons . Dan doet niemand hem na.

 

Hoe de uitslag is geweest? Wim heeft 6 bij de eerste 10 bij PV de Koerier. 2 van Wim zelf en 4 van ons. Die 4 van ons heeft hij die week ook verzorgd.

Daarnaast ook de aangetekende die Erik heeft aangewezen.

 

 

TOP Koppel . Wim en Erik nogmaals enorme dank voor jullie 100% ondersteuning . En wat een goed resultaat hebben jullie neergezet. Super.

 

 

 

 

4 aug

jongen eruit geweest en hok alles eruit en schoon gemaakt. alle jongen gevoerd en blijven er 4 op dak zitten van huis. ik dacht wat is dat. zijn het 4 vreemde duiven. gelukkig.

er mist er nog 1 van zaterdag. nog 27 jongen .

 

2 aug

Eerste vlucht Jongen vanuit Gennep. In onze club werd een moeilijke vlucht voorspeld met wellicht 25% verliezen. Uiteindelijk valt het mee. Hier mist er nog 1.

Aantal duiven bij ons was 347 stuks. 1e bij ons in PV De Koerier is Wim Buwalda geworden met 13 duiven mee en 6 in de prijzen. Wim nogmaals Van Harte gefeliciteerd. Je bent lekker aan het vliegen de laatste drie weken zeker. Dit is al de 2e officiele winst op een vlucht. Was de vorige winst met “oude Duiven”ook vanuit Gennep? Ja! We gaan je de Gennep Specialist noemen. Zo wel met oud en ook jong kunnen wij in de club met vluchten vanuit Gennep Wim niet verslaan in de zomer.

Wij zelf beginnen met een 13e plaats en dat wil ik graag beter zien. Van de 28 mee 13 duiven in de prijs in club en 16 in samenspel. ook een aangetekende in de prijzen. voor wat het waard is hoor. Maar dat is in voorgaande jaren wel eens anders geweest.

 

Succes in Zwolle:

Comb. Deinema-Kruisweg 1e in Club en 1e in Zwolle en 19e in Kring 4 Noord Oost

Cees Gefeliciteerd

 

Erik Jongman schrijft mij dat zijn eerste duif vanuit Argenton een 100% kruising onze duiven is. Kijk dat is altijd leuk te horen toch?

Hier zit de topper 205 en dochter 735 en 758*317 ook in.

 

 

31 juli 3

Duif uit Jubbega was er weer. Is toch bijzonder . Deze is hier dan ruim een dag geweest incl nacht. In donker kooitje met voer en water in schuur. Dag later weer terug. Gelukkig is hij direct opgehaald door |Eigenaar Hoekstra. Is echt TOP van hem en wel het beste want hoe langer hij hier is des te moeilijker wordt het voor die duif om weer thuis te komen met een vlucht.

 

31 juli 2

ja wel . zoals verwacht. 6 duiven mee gevlogen met een groep. eerst 1 terug toen nog 1 daarna 3 en volgens mij moet er nog 1 komen. die hebben weer iets geleerd. de laatste van de 6 zat om 11.48 uur in klok. 6 dus die met een groep meetrokken en later naar huis kwamen.

 

31 juli

Om 9.00 uur een koppel van ongeveer 100 duiven over huis. Die van mij hadden net ook die richting ingezet. Zag ook even geen duif dus zullen aangehaakt zijn. Dan een groep weer zichtbaar maar wel minder. Dat vind ik mooi . Paar moeten uit die groep weer naar huis. Zal de groep van Beute geweest zijn. ;).

Duif uit Jubbega opgehaald. Hij was er ook blij mee. Gelukkig

 

 

30 juli

Jawel , ze komen de duif vanavond toch ophalen. Gelukkig . Top dat het zo kan.

 

30 juli

Opvangen vreemde duiven. Laatst duif opgevangen van Dhr Mantel uit Bergum . Duif direct opgehaald. Zondag duif van Dhr. De Jong uit Steggerda opgevangen en direct opgehaald, we konden elkaar eerst niet bereiken maar toen we contact hadden was hety zo klaar. Zo hoort het toch. Geen discussie vind ik.

Vang ik duif op uit Jubbega met een telefoonring dus bel dat nummer. Vragen ze het nummer duif en geef dat door, geen probleem. Ik zit in Steenwijk vertel ik. Zo wordt er gezegd.  Wordt me gevraagd de duif los te laten. De man werkt en heeft dus weinig tijd geeft mevrouw aan. Nou dan breekt mijn klomp hoor. Nemen de moeite voor een ring met telefoonnummer en dan zeggen laat maar los. Aangegeven dat ik het lastig vind als er vreemde duiven op dak zitten en zeker als de duiven van mij los zijn. Doffers zijn dan stront vervelend en zitten er maar om heen te draaien dus wil eigenlijk dat risico niet lopen. Ik wacht nog even af want wellicht bellen ze vanavond nog terug.

 

 

28 juli

Beste jaarling , ook van de Vereniging PV de Koerier , kan niet meer vliegen. Dacht laatste weken al wat heeft ze. Iets met een vleugel. Heeft iemand een idee? Heb je een idee graag een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Alvast dank.

 

De 66 jonge duif was even, ruim een week weggeweest. Deze week bij training aan huis weer een nacht weg. In de hand wel een mooie en goed gebouwde , moet nog wat meer body krijgen. Vreemd . Nu zo voor seizoen krijgt ie voorkeur van de twijfel maar als dat in begin seizoen zo was dan geen twijfel geval.

 

Rest jongen doen het goed. Vliegen/trainen naar behoren.

 

Bij de ouden vindt zo nu en dan de selectie plaats. Met alle 10 duivinnen geeindigd en 7 vd 10 doffers. De 51 en de 31 waren topdoffers en zie ik niet meer terug . De 24 doffer jaarling weg van vlucht. Ook jammer. Als ik zou mogen kiezen was het ook die niet geweest .

 

 

 

 

27 juli

vandaag oefen vanuit Duiven. 21 stuks mee. 7 doffers vlogen me uit de mand bij inkorven thuis. Die gingen even lekker vliegen op vrijdagavond. Konden dus niet mee.

rond 12 uur weggegaan en rond 24.00 weer thuis. Volle bak gegeven voor diegen die nog thuis konden komen.

21 mee en 22 thuis. Vreemd. morgen ven kijken welke maar heb een vermoeden. De 66.

eerste in klok om 11.09.30 en 2e moesten we even opwachten.

 

22 juli.

De jongen zijn er weer uit. 2 nachten mand en ik hoop dat ze wat geleerd hebben

 

21 juli

 

 

even met voorzitter van PV De Koerier overlegd of ik even mand kan gebruiken voor onze jongen. Wilden zelf 2 nachten mand geven om drinken te stimuleren in mand. Geen probleem zegt Dik van de Berg. Altijd vriendelijk die man en ook zo goed te verstaan altijd 😉 . Dik bedankt.

 

zou er nog even op terug komen, de overgewende jonge duif die Gerdi ( vriendin Toon) kreeg van Anton Ruitenberg . Deze vliegt als Jaarling topprijzen.

In de hand niet een duif waarvan je zegt , zo die voelt goed. Heeft te maken met het feit dat het een diepe duif is. Maar deze komt altijd weer zo terug als dat hij ingekorfd is.

 

 

 

niet donderdag maar toch vrijdagavond inkorven met jonge duiven. welke plaats horen we later. Wordt dus Duiven. Top beslissing weer.

 

20 juli succes

alle jongen thuis van africhting deventer. nog 1 oude van de 13 duiven die naar breuil le vert zijn geweest. in de club 9 en 10 , 12 e prijs in club. 5 in de prijzen. tja wederom top 10 maar ik vind het gemiddeld.

anders is het bij comb Deinema-Kruisweg. wederom succes. vanuit sens 1 en 2 en in regio ook bij eerste tien. wederom de geschonken duif van anton ruitenberg aan gerdi nummer 1. later meer.

 

19 juli 2

Alle jongen thuis . de laatste 4 waren wel vermoeid . lekker uitrusten en herstellen

de ouden nu 5 van de 13 thuis. eerste 4 bij elkaar maar 1 blijft er van op dak zitten . Deze was geen 1e bij mij geworden maar toch apart. Is van 2012 en is de 00 een goede duif.

 

19 juli.

Jongen gelost in Deventer. om 9.01 eerste ( niet vroeg) om 9.08 de helft( 14 stuks) en op 9.42 zitten er 24 duiven van de 28 mee in de klok. Nu 25 stuks thuis . De laatste drie hebben het zwaar. voor de eerste 25 stuks, in ieder geval en gelukkig, mooi leervluchtje. Opvallend dat alles uit westen komt en zelfs later uit noord. Ze moeten nog wel wat leren dus

 

18 juli. toch mee

donderdagavond bij inkorven aangegeven dat ik het zo vreemd vindt dat wij de fond vlucht nog verder naar westen gan lossen met oosten wind. ik begrijp,dat echt niet. dan vind ik bijzonder dat de jongen naar duiven gaan. gewoon 100 km met enorme kans van doorvliegen aantal,duiven. denk daar toch eens overna in het noorden.

een ieder was het ook met me eens maar goed het was besloten. wat blijkt nu:

een meer naar oosten lossing dagfond vlucht. wel 140 km. en dan ook nogneen verplaatsing van jong naar deventer.

ik persoonlijk vind dit top gedaan. zo goed zelfs dat ik heb besloten jongen toch mee te doen. waarom?

ze gaan ook nog de lossingen splitsen en dichterbij en dan zuidoosten wind met 60 km te gaan , dat moet kunnen want stel ze vliegen door dan kan er nog eens 60 km bijkomen dat moet dan te doen zijn met deze hitte.

natuurlijk kan het ook andersgaan lopen maar we zullen zien.

 

16 juli

hier geen jonge duiven voor zaterdag. risico vind ik te groot. afdeling 8 heeft vanmorgen al,afgelast dus geen moeilijke keuze. de ouden wordt al ingekort en dat wil ook wat zeggen.

met name de duiven die doorvliegen krijgen het moeilijk en daar hebben wij in zuid van rayon toch mee te maken. meer dan noord want die kunnen niet veel verder.

 

13 Juli Felicitaties

 

Allereerst de wel gemeende felicitaties naar ons “Jongste LID” van de CLUB PV DE Koerier te Steenwijk.

Wim Buwalda heeft een hele vroege duif op Gennep en dat betekent :

1e in de CLUB PV De koerier

3e in CCG West

6e in Samenspel E

en 16 e in de Totale afdeling Frieslandmet 9894 duiven.

Wim Nogmaals top gedaan en gefeliciteerd met deze 1e in club en ook pracht prestatie in andere samenspelen.

Wim is nu 2 jaar lid en dan al dit!

 

Wij Gebr Kruisweg spelen een 9 e en 10 e in club . ook 23,24 en 26 . De eerste wellicht iets eerder gekund maar dat is wellicht overal gelijk , maar nummer 2 tm 5 maakten er een heel feest van zeg. Goed na die 5e prijs in de club niet meer in prijzen en in Samenspel 9 vd 16 in de prijs.

Klinkt misschien wat arogant maar zijn niet echt tevreden. Nog 1 x Bourges spelen en oud zit er op. Kijken of we er een paar klaar kunnen stomen.

 

Bij de jongen 3 van de 27 nog weg. Vanmorgen niets er bij.

 

 

 

12 juli

duiven gelost. nu 16 vd 27 terug na 2 uur vliegen. 1e zat op 10.59.39 in de klok.

2 e vlot er achter aan. hier komen nog steeds koppeltjes vanaf oost overvliegen.

ze leren er wel van!

1

2 juli

27 jongen naar Duiven. nog 3 thuis. deze kwamen later van lap terug. daarvan , van lap, nog 1 weg.

voor het eerst in de wagen. de stres is de grote tegenstander de eerste keer. we krijgen volop zon en ik hoop wel een beetje wind. die komt uit oost maar als er maar iets wind is. windstil en een stekende zon schijnt niet zo best te zijn.

ach het is klein stukje zul je denken maar dat zegt soms  niets. succes allemaal.

10 juli

wat benauwd.

we hebben 16 stuks mee naar Laon. dit zijn alle oude duiven muv de 05 . die gaat op de kweek en hoeft niet meer.

het is een kleine groep. 9 duivinnen en 7 doffers dus. 1 doffers zelf en 2 doffers op vlucht weg. niet de minste de 51 en de 31.

jongen lekker getraind . eind in onweer en regen. goed afgelopen.

9 juli

Wat een ellende die overnacht vluchten zeg, ze mogen maar niet vliegen.. Voor die duifjes, een hele reis heen en weer,zo lang in die manden en dicht op elkaar.

 

Zo zeg net binnen voor de plensbui. Het begon al te regenen en een gedonder ver weg. Ze waren net ruim een uur aan de vlieg die jonkies.. Ik dacht lekker binnen halen voor het echte gedonder.

Nu plenst het behoorlijk.

Moet zeggen dat de ouden aardig trainen, ook nu ze op nest zitten. Ze voelen wel beetje slapper vind ik. Als klep open gaat zijn er wel een paar die er direct op springen, of ze het ruiken dat klep open gaat.. Mooi gezicht hoor die motivatie.

De jongen gaan volgens mij ook goed. Mest controle die op kweek is gezet was ook goed. Zowel jong en ook oud.

 

Nog even het succes van Comb Deinema Kruisweg in beeld:

 

7 juli.

vanmorgen heel vroeg ouden gelost in nijkerk. half zeven was het. voordeel als je al op tijd weg moet. zitten op eieren dus moet wel echter was verbaasd hoe ze trainden op zaterdag jl. 2 doffers bleven vliegen . wat zou dat zijn?

wil morgen ook maar ziet er regenachtig uit dus zal wel niet lukken.

5 juli.

wel bijzonder , zaterdag geen vlucht. onze oude duiven zijn nog gelost in nijkerk. een kleine 80 km.

jongen ook weggeweest naar wezep.

jongen hebben nu eind middag een knappe bui op hun kop gekregen. dacht even tussen buien te laten trainen maar ik snap buienradar soms niet of kijk niet goed denk ik.

 

3 juli. Aflassen wedvlucht .

Chateauroux gaat niet door en ik heb er begrip voor , zeker wat er gebeurt is vorig weekend. Ik dacht er aan om een paar mee te doen en of ze top waren ? Ik heb mijn twijfels.

Paar waren wel lekker opgelopen maar of het tussen oren goed zat?

Toon baalt enorm want bij Deinema- Kruisweg stonden ze er goed op. Al weken vorm en dat vasthouden is top. Overigens heeft hij wel begrip voor de beslissing.

Ik dacht eerst dat wij van Afdeling Friesland de jongen welzouden  gaan inkorven echter als je nu kijkt wat het wordt in Deventer dan ziet het er slecht uit. Afwachten wat Lossingscommisie beslist.

 

 

 

2 juli

 

Tjonge wat schrik ik toch steeds van berichten over hetgeen er afgelopen weekend is gebeurt met veel duiven. Heel erg.

 

 

Bij een overzicht van hetgeen wij , afgelopen weekend , gepresteerd hadden in de club De Koerier ben ik tot plaats 30 gegaan. En net op plaats 30 staat Wim Buwalda.

Wim stuurde mij een berichtje dat hij ook graag met zijn 1e duif vermeld wil worden. Sorry Wim . Niet bewust gedaan maar ik zal je alsnog noemen.

Wim is voor het tweede jaar aan het vliegen met een kleine groep duiven en doet dat zeer verdienstelijk.

Hij heeft er ook verstand van want vaak komt zijn eerste getekende ook als eerste.

Ook nu weer:

 

 

Ben trouwens de officiele Teletekst vermelding van COMB Deinema-Kruisweg vergeten te laten zien:

Dit was niet vorige week maar een week daarvoor nl 21 juni 2014 vanuit Bourges

 

 

 

30 juni redelijk en weer Super!

 

Ook heel triest dit weekend:

Eerst even aangeven dat Friesland super heeft gelost. De enige mogelijkheid was vroeg en vroeg was het. 6.45 uur los. Top gedaan.

Heel erg wat er is gebeurt in andere afdelingen zoals afdeling 7. Veel hokken die 2/3 leeg zijn of zelfs nog erger. Daar doe je het niet voor !

Laat het aub niet zo zijn dat er daar gelost is met de gedachte al bij de week er na. Laat dat ajb nooit een reden zijn.

Ook top van Afdling 8 om al op vrijdag in te korten naar Menen. Dat is vooruitzien en alles voor de duiven.

 

Gebr Kruisweg in vereniging de Koerier een 6e plaats en verder. Zie uitslag . 1 duif er goed bij . Wel redelijk. Ook Prijs% goed. Zag tot mijn verbazing dat ik bijna de meeste duiven had ingekorfd. Alleen Fred had er 5 meer.

Zo een klein hok en dan bijna de meeste duiven.. Ja, moet er wel bij zzeggen dat het kampioenschap op lager pitje staat bij mij omdat dat bijna niet mogelijk is om generaal kampioen te worden maar het was een vlucht die toch ook mooi een training was voor de verre vlucht? Er was wat spanning of ze los zouden gaan.

Ik weet niet of ik ze zo krijg als in begin seizoen maar zullen wel zien.

 

Tjonge Yjonge wat gaat Comb Deinema Kruisweg goed zeg! 

Kijk wat ze doen. Het gaat iedere week maar door:

!e met een zus van de 67. De 67 die vorig jaar bij mij lekker vloog . Nu ook veel prijs maar nog geen 1e!

Cees gefeliciteerd en ga zo door man

 

1e op 2437 duiven en 251 liefhebbers

 

 

 

 

25 juni

Druk Druk. en voetbal. Wat minder tijd voor oa de site.

Eerst nog even het succes vanComb  Deinema Kruisweg.

De 2e duif die ze vorige week kregen op Bourges kreeg de 16e plaats  van de 1244 duiven. Ook deze duivin is overgewend van het Hok Toon en Gerdi naar Cees Deinema. Ik blijf dat heel bijzonder vinden.

Dit is de rooie, half Deinema en half de ” 66″ van Toon. Wederom de rooie en de 66. Daar kan je een stamkoppel van maken. Of heet dan anders.

 

 

 

 

Vorige keer aangegeven dat ik op zoek ben naar de reden van mindere prestaties. Ja zo kan het verkeren. In het begin van de hobby waren we zo blij als klein kind dat de duiven terug kwamen. Later 1 jaar dat ze in de prijzen zaten en weer later wil je constant in de top 5 zitten. Dat laatste went snel en raak je mee verwend want oh als het niet gaat denkje gelijk wat gaat er fout. Maar het kan altijd een keer natuurlijk.

Vorig jaar iedere vlucht bij de top. Zelfs bij de laatste lange vluchten. Deze waren ook zeer zwaar dus ze kregen het niet kado. Dus toen wel een seizoen lang goed. Wat heb ik veranderd?

Nou , collega liefhebber en voorzitter van onze club zij ongeveer 1/2 maand geleden tegen mij Eugene doe nou rustig aan. Maak je duiven niet zo gek want je moet nog even. De lange vluchten komen eraan. Zo zijn ze snel het spelletje beu. Ik denk dat dat ook wel zo kan zijn. Ik merk inderdaad een gelatenheid bij mijn duiven. Als dat het is zijn we wel weer verder. Een oplossing heb ik ook gevraagd maar die was niet zo voorhanden.

 

Deze week wel eea aangepast. ook minder tijd dus zullen zien of er iets verbetering is. Heb er niet veel vertrouwen in.

 

Met jongen gaat het lekker. Nog 32 jongen zijn aanwezig.

 

22 juni. Slecht en Super Teletekst

 

Bij mij in Steenwijk wederom een weekend waar we niet tevreden mee zijn. De Vitesse Tongeren valt nog mee met 7e , 18e, 19e in club en 6 van de 8 in de prijs echter dit is niet waar we voor bezig zijn. Ja het kan niet altijd goed zijn maar nu zit de swung er niet in.

De Fond vanuit Gien is slecht. We beginnen met een 19e plaats in club en dat moet beter. Even dacht ik vandaag wederom de 1e getekende te verliezen maar gelukkig die zat vanavond in zijn bak.

Ja, welke fout ik maak weet ik niet dus verder met zoeken.

In onze club wel weer successen hoor. Harm van Sluis wederom 2x 1e op beide vluchten. Die heeft vorm op hok hoor!. ook Roelof van Looy die overnacht vliegt een hele mooie serie met zijn duiven op Ruffec.

Begint met een 2e in afdeling Friesland. Beide nogmaals van harte gefeliciteerd.

 

Ook Succes bij Comb. Deinema-Kruisweg in Zwolle en wat voor een succes. Een echte Teletekst vermelding.

 

 

 

Cees Deinema heeft ze ook al weken in vorm. En nu een mooie Teletekst. Wel een mooi verhaal als je hoort met wat voor en duif. Ik zal proberen dit zo goed mogelijk te vertelle:

Dit is een jaarling. Deze vloog vorig jaar bij Toon en partner Gerdi als jonge duif. Deze Duif had Gerdi van Anton Ruitenberg gekregen ivm de ziekte die Gerdi vorig jaar had. Gerdi heeft met deze duif gevlogen en ook prijzen gehaald . Zo goed dat ze hebben gezegd deze gaan we overwennen naar hok Cees Deinema. Toon en Gerdi vliegen dit jaar niet vanuit hun eigen hok. Uiteindelijk is de duif toch gewend geraakt en nu vliegt deze duif ook bij Comg Deinema-Kruisweg een Teletekst notering. Cees gefeliciteerd man. Top gedaan.

Anton Ruitenberg ook bedankt voor deze super duif.

 

 

 

 

19 juni.

tien naar Gien. 617 km . ja dat zijn afstanden hoor. het gevoel kan beter .

meegemaakt weekend jonge duiven in ochtend los op 22 km . per mand los. na 2 en half uur komt er 1 .

verder per 5 , 2, 3 en dan allemaal per stuk. om 22.00 uur nog 6 te gaan. volgende dag alle 6 ook thuis gekomen.

de laatkomers hebben behoorlijk moeten zoeken . 1 van de 33 gehaald uit vollenhove.

17 juni

de 51 nog niet gezien en nog niets van gehoord. baal hier enorm van!

goed , maandagavond was training acceptabel. dinsdag avond redelijk. wat is redelijk en acceptabel. duivinnen zijn in delucht en doffers ook en zijn actief. komend weekend wederom dubbelvlucht. weer tongeren erbij. snap dat niet maar zal wel ergens goed voor zijn. alleen ik weet niet waarvoor. vind de voorbereiding ook moeilijk. 600 km fond tegen wind in of tongeren dat is wereld van verschil. we moeten alles op fond voorbereiden en dan krijgen tongeren duiven maar zwaar voer.

 

15 juni

balen hoor . de 51 nog niet terug. hobby?

14 juni

wat problemen met de computers. De oude viel weer uit. Nog niet alles op de nieuwe gezet dus kon weinig.

Voor werk moest er ook nog iets gebeuren en dat lukte ook al niet. Inlogproblemen! Zaterdag de 14e!

Onze vlucht Laon:

Ja het gaat moeizaam. Ik vind ze niet top en dat blijkt wel als je de uitslag ziet. Plek 6 in de club , 4 stuks in de prijzen. Het is het net niet.

Zware vlucht vandaag .2 jaarlingen op kop . Vreemd want opvallend is dat de 13-421 nog weinig heeft laten zien. Met Toon nog besproken.

Deze duivin zit er het beste bij iedere keer maar geen prijs.. Duivin 13-437 komt wel steeds.

Nog 1 niet thuis. En dat is mijn kanjer de 51. Dat wordt kijken naar de klep!

 

 

Harm van Sluis wederom 1e in club. Weer een bos bloemen dit weekend. Gefeliciteerd Harm. Je hebt ze goed in vorm !

 

 

 

Goede resultaten moet je ook laten zien. Comb Deinema-Kruisweg in Zwolle . Een top uitslag:

 

Een 3e en 14e plaats van 3142 duiven. De 3e komt uit de 66. Dat is duif ( kampioen JONG) die goede nakomelingen heeft in Zwolle.

Cees Deinema je gaat lekker man. Gefelicteerd met de eerste en derde plaats in jullie club.

 

 

13 juni

10 geselecteerd voor Laon. 400 km en met noorden wind 2/3 en wellicht nog even kracht 4 is toch werken voor ze.

eind week begonnen ze nog even te trainen maar absoluut niet 100%. dat kan ook niet iedere dag maar ziemhet zo graag anders. duivinnen waren beter hersteld van vorige week. we zullen zien.

 

 

11 juni. ( morgen inkorven vanaf 19.30 uur!)

Ze komen er weer aan. Is het 100% ? Nee zeker niet. Duivinnen zijn eerder hersteld denk ik. Begonnen vanavond ook iets beter te trainen. Doffers zijn nog , ja wat zal ik zeggen, aan het herstellen. Nog geen 100 % wellicht een paar die vorige week op tijd waren. We zullen morgenochtend zien wat het wordt.

 

De Jongen inmiddels 4 keer weg geweest. We zitten op 15 km. Is km belangrijk ? Denk het niet maar wil het even zeggen. Nog geen jonge duif verspeeld op de lapvluchten. Laat dat maar zo blijven want we zitten nu op een mooi clubje die lekker trainen en er goed uit zien.

 

10 juni.

de duiven die redelijk op tijd waren staan er nu het best voor. dat betekent dat de duiven die veel te laat waren het zwaar hadden en tijd nodig hebben om te herstellen. Je ziet het duidelijk in het hok. de training vanavond is daardoor ook belabbert. Dat komt met name omdat de Vitesse vlucht er 9 vd 10 niet op tijd waren ( ongekend zeg) dus veel te veel hebben gevlogen in wellicht bijzondere omstandigheden en op laatst tegen de wind in.  Daarnaast 5 vd 10 duiven van de fondvlucht betekend 14 duiven die nog niet 100% zijn . Vind ik hoor. Dat is groot gedeelte van onze vliegploeg.

de jongen gaan wel als een trein.

 

kijken of we ze er weer op krijgen

 

8 juni  2

nog 1 weg van sens. de 13–23 en als je mag kiezen dan die niet , maar ja dat is deze sport zeggen velen. dat betekent toch niet dat je dat niet jammer mag vinden?. wellicht wordt die door liefhebber verzorgd en later losgelaten.

8 juni.

over sens tevreden met de eerste duif. de 80. wat een duifje. als je kijkt wat die doet is geen touw aan vast te knopen. dit seizoen constant en vorige jaren uitschieters. totaal van de 10 mee 5 in de prijs in alle verbanden. 50% is acceptabel. onze club heeft het heel goed gedaan op sens. ik geloof zo,5 duiven bij de eerste 65 in afdeling met 4 liefhebbers.

Harm wederom een eerste plaats. het kan geen toeval zijn dat de dubbelvluchten vaak gewonnen wordt door zelfde liefhebber. vorige keer piet van looy. Van Sluis  Harm weer onze felicitaties. knap gedaan. is de taktiek alleen doffers of duivinnen mee deweg naar successen?moet nog 1 vd 20 hebben. 19 stuks thuis.

 

7 juni.

Tongeren is geweest. 226 km oosten wind. Ik zeg geweest maar dat is bij mij niet zo. Ik schrijf dit een uur na eerste duif in Steenwijk. In dat uur heb ik er 2 van de 10 binnen. Zit met eerste duif ongeveer 20 min na de 1e gemelde. Deze is van Harm van Sluis. Gefeliciteerd Harm.

Bij mij is er iets niet goed gegaan dus. welke fout / fouten heb ik gemaakt. Ik heb slechte ervaringen met dubbelvluchten maar zoals nu is drama. Bij Nanne Wolff waren ze goed dus ik ga ervan uit dat ik fouten heb gemaakt. Trainingen , voer, ik zal er eens naar kijken.

 

Ja dit geeft voor vanmiddag met de lange vlucht Sens wel twijfel. We zullen zien gelukkig kan ik er nu niets meer aan doen.

 

 

6 juni

Verdorie. Hele week proberen ze zo goed mogelijk te verzorgen. Tijdesn inmanden thuis proberen ze droog in de mand te krijgen in de regen. Dat lukt . Gaan we de manden in de afdelingsauto plaatsen tijdens een enorme regenbui. Duiven nat in de auto. Lekker hoor. Natuurlijk hebben we er allemaal last van maar dit vind ik nou net iets wat ik wil voorkomen op het laatst. 15 minuten gewacht en het was droog. ook was het nog geen half negen , tijd dat auot bij ons gepland is, dus eigenlijk was er tijd genoeg. Volgende keer zal ik beter opletten.

 

!0 op Sens en 10 op Tongeren. Ik heb paar jaarlingen die niet best presteren en toch niet op Sens gedaan. Het zijn weersomstandigheden dat juist ook die duiven iets kunnen laten zien. Dat zie je vaak tenminste, duiven die het dan jist doen. Niet gedaan dus. volgende keer.

 

4 juni

groot gedeelte groep voor Sens staat vast. Er gaan ook jaarlingen mee die vorige Fondvlucht op vitesse waren. Wil toch kijken wat ze kunnen. Wel eerlijk hoor.

Ik doe bv geen 100% Heremans op Sens ivm weersomstandigheden. Als er staartwind zou zijn zou het wellicht een keer kunnen. De 67 gaat op Tongeren. Kan mij herinneren dat ie vorig jaar op de Fond gewond thuis kwam en lang geen plezier van mocht hebben. Later kwam ie weer terug. Denk ook dat Fond van zaterdfag net iets teveel van goeie voor hem is.

 

Wel weer veel aanvliegers deze tijd. 1 van Gert Jan Beute die de duif snel heeft gehaald. Top. Ook een cadeautje van hem gekregen.

ook 1 van clubgenoot Nanne Nijboer. hier 300 meter vandaan. Duif ook gelijk gehaald. Top. Tip gegeven dat ie iets meer moet voeren want nu komen ze bij de het bordje leeg eten. ;))

 

3 juni 2

De jongen in lang weekend 2 keer gelapt . 1e keer 5 en 2e keer 10 km. Normaal begin ik rustiger hoor maar weer was zo mooi en helder dacht nu eens zo.

Mand voor mand gelost. Denk je dat het beter is en komt toch alles tegelijk thuis. Nog langer wachten met lossen dus.

 

 

 

 

3 juni

is het alweer. Op naar fondvlucht Sens. Ruim 500 km met oost in de wind en warm zoals nu lijkt . Kan zwaar zijn. Wel wederom lekker voor oa URK. Waar blijft de wind uit het westen?

Met “ouden” naar Nanne Wolff geweest en ook 1 jong met nat oog. Het jong had zware ontsteking en heeft daar een injectie voor gehad. Hier, zei Nanne, kan hij van doodgaan of hij wordt er beter van. Ik moest lachen en Nanne ook . Ik zeg dat is van het ene naar andere uiterste. We zullen zien zei hij. Ben ook benieuwd.

 

Voor de “ouden”kreeg ik complimenten . Ze voelden super alleen de laatste was iets minder en alles waar Nanne op kan controleren was goed. Zegt natuurlijk niets over komend weekend echter ben weer blij dat ze gezond zijn .

Geurt Doppenberg ook even gesproken. Toevallig hij was er ook . Geurt is de man waarvan ik enkele tips heb aangenomen tijdens een presentatie bij de Doorzetters vorig jaar. Hier ook even met hem over gesproken.

Leuk man.

 

31 mei 2

computer stuk dus alles moet via tab. wat lastiger! mooie vlucht geweest.

onze uitslag in club zijn we niet tevreden. beginnen met een 10e en 12 e plaats . 10 vd 19 in prijs is redelijk. albert timmerman eerste in club met goede serie. gefeliciteerd albert!

plan voor as zaterdag maar even goed over nadenken. niet te lang . want het begint al bij thuiskomst van de vlucht.

deinema -kruisweg in zwolle lekker gevlogen. 1e in club. ook in zwolle lekker van de partij.

ook zoonlief verloren met olde veste.  net niet vandaag. op naar volgende match.

 

 

31 mei

tjonge, terug naar Menen? van 339 naar 309. urk onder de 300 km. is het dan vlucht die niet telt.? ben enorm benieuwd wat er is gebeurd om in de ochtend te zien dat er niet gelost kan worden. moet iets zijn wat niet voorbereid had kunnen worden. mooiste weer van de wereld en dan deze situatie.

19 mee en hoop dat ze op tijd zijn want we moeten naar voetbat. onze zoon gaat bij winst in de hoofdklasse voetballen. ja dat gaat nu even voor .we zullen zien. mooie vlucht!

 

30 mei

4 km . jongen 1 e keer afgericht. ik had drie manden en per mand gelost. viel me op dat ze alle drie naar zuid gingen bij loslaten. alles weer in hok.

doffers even in meppel losgelaten. kwamen terug met vreemde duiven waarvan er 2 duivinnen bleven hangen. weer 3 jaarling doffers die daar van willen genieten. die iets te veel ecomputer nergie kwijt geraakt denk ik.  doe het nooit op vrijdag maar wilde toch even de doffers vleugels laten gebruiken. dit heeft met de vele regen en minder training te maken.

 

 

29 mei 2

vanavond alleen de duivinen eruit gehad. bij de jongen er 1 uitgeselecteerd. deze had weer en nat oog en zeer iele duif. niet prettig in hand en o ja deze had dus een extra ring om.

denk dat ik morgenochtend toch even doffers wegbreng. vrije dag dus heb er gelegenheid voor.

 

29 mei

vrij. dus vanmorgen de doffers eruit. redelijk gevlogen. opvallend dat van de 10 doffers er 4 jaarlingen na 50 min buiten blijven klooien. er zat wel een vreemde bij , duivin, maar de oudere kwamen wel binnen. het zal de jeugd wel zijn. iets meer aantrekkingskracht naar vreemde vrouwen. ;).

heb nu half 12  ook de jongen er uit. laat ze maar even op ander tijdstip vliegen als normaal. moeten ze ook aan wennen.

 

28 mei

ja dan regent het. hele dichte regen . dan laat ik ze niet vliegen. jonge duiven wel los en ja ook even de duivinnen los toch vanavond om 20.00 uur, regen was iets minder maar werd weer meer. kachel even  aan!. die zijn er dus even uit geweest. doffers niet. jammer. zaterdag beter weer volop zon en wind 4 tegen. de 58 blijft dan thuis. die sprinter kan dat echt niet. weten we nu (is van 2010 dus werd ook tijd 😉 ) rest gaat mee . de 31 nog niet thuis en ook geen bericht. ja dat vind ik zonde. mooie duif , goeie duif weg.

 

 

26 mei

doffers beginnen weer te vliegen. Jongen als een trein zeg , ruim 1 1/2 uur . Waren los gelaten door zoon. En door zware regen gestoord. Helft kwam toch binnen en andere helft op dak. Een onweersknal en toch lekker blijven zitten. Was ook al 2e keer buiten met onweer. Zullen ze daar ook aan wennen? Het werd even droog en naar binnegeroepen. Alles weer binnen.

Duivinnen daarna even ruim half uurtje tussen buien door gevlogen.

 

25 Mei.

Clubgenoot Piet van Looji heeft 4e duif op Sezanne  in Afdeling Friesland met 10.128 duiven. TOP Teletekst uitslag. weer een print op onze wand in de Club met Teletekst uitslagen.

Wel vreemd dat hij tot ongeveer 19.00 2e staat en er toch 2 tussen komen die niet melden of laten melden. Hoop toch echt dat het omstandigheden zijn want anders is dat toch wel bijzonder hoor.

 

Zelf een 118e plaats in d Afdeling friesland op Sezanne met natuurlijk ook die 10.128 duiven. 7 vd 10 in de prijzen dus 70% . Een 3e in de club .Met uitslag Sezanne zijn we tevreden.

Met Gennep is dat ander verhaal 3 vd 10 in de prijs en nog 1 kwijt onze´31`. Is een goede duif maar wel weg. Gennep bracht twijfel over gezondheid maar Sezanne nam dat weer weg.

 

Vanavond stambomen voor Toon gemaakt. Hij doet paar jongen mee naar Hongarije 1hoksrace.

 

24 mei 2

Zoooo.! Clubgenoot Piet van Looij haalt uit zeg . Vanmorgen nr 1 op de vitesse en nu op de FOND vanuit Sezanne nummer 1 in club en totaal Afdeling Friesland een Teletekst notering.

Staat nu om 16.55 uur nog op een 2e plaats. Super gedaan Piet. Gefeliciteerd man. Je hebt ze meer dan goed in vorm!

Zelf een 3e in de club met wederom de 51. Deze duif vliegt echt goed hoor. Jammer dat hij de 1e vlucht Gennep niet op tijd aanwezig was.

Alle 10 weer terug . Mis alleen nog 1 van vanmorgen vroeg en die had ik zeker verwacht.

 

 

24 mei.

De Vitesse vlucht Gennip is geweest. Bij ons in de club is Piet van Looy eerste met zoals het nu lijkt 3 bij de eerste tien . En 9 duiven mee!. Grote klasse. Piet gefeliciteerd man. Je kan je vrouw vanavond in ieder geval blij maken met een bos bloemen!

 

Zelf hadden wij 10 mee en er moet er nog 1 komen ook. Het was bagger echt bagger. Ik vind het vreemd . Ook een vreemde vlucht. Omdat wij laat zitten ? Nee, er zitten van die gaten tussen en dat is wel heel bijzonder. Na de eerste 3 wel 9 minuten moeten wachten op zo een korte afstand. Je gaat dan kijken wie boven je zit maar ook wie nog later zit en dan valt mij op dat ook echte toppers wet laat zitten. Bv een H.van de Linde van de 25 duiven later. Dit kunnen natuurlijk nieuwelingen zijn maar toch , hij heeft veelal goede duiven toch?

Ligt het aan de voeding? Kan maar de doffers heb ik in bakjes gevoerd dus toch iets anders ivm de Fond club.

 

Kortom bijzonder deze vitesse vlucht met wederom oost in de wind. We zien het ook wekelijks in de uitslagen. De Besten zitten in het Oosten. Dit moet niet te lang duren want dan krijgen we wel een verkeerd beeld. Ik ben er van overtuigd dat de klasse ook in andere regio’s zitten maar komen er nu niet aan te pas.

Wat laat de Fond zien?

in ieder geval minder oost in de lucht dus meer kans op vroegen in ook het westen. Succes

 

23 mei

 

Wij hebben er 10 mee. De 13-7634 toch uit de strijd gehaald. Een doffer die op schap zit en heeft geen echte drang naar hok. Niet vreemd natuurlijk.

Heeft al wel 3 ringen om en dat betekent 3x een min. Zo heb ik hem al eens moeten halen bij collega duivencoach in Steenwijk. Binnen lopen bij iemand in Steenwijk is niet best vind ik.

 

zat er 19 mei veel oost in de wind voor zaterdag 24 mei , de voorspelling van nu voor morgen 8.00uur is:

 

Hoop dat ze los gaan>!

 

22 mei.

heb er 10 ingekorfd voor een fondvlucht. 6 doffers en 4 duivinnen. hebben ze goed getraind? nou kan niet zeggen dat het echt goed was maar blijf erbij ze kunnen niet iedere dag diep gaan. zie wel veel irritatie bij doffers onderling. mag ik graag zien als het maar niet twn koste gaat van de conditie. wat hou ik dan thuis ? een paar echte vitesse / midfond duiven en misschien nog 2 jaarlingen die de fond fond aankunnen echter die waren vorige week opvallend laat bij ons. toon nog even raad gevraagd en knoop doorgehakt want ik had 1 twijfel geval. doffers geprobeerd apart te voeren maar duivinnen alles op fond gevoerd. dit bevalt me altijd slecht met de vitesse vlucht die dan komt maar zullen nu weer zien wat het brengt

21 mei

Afgelopen zaterdag vloog de 11-1230315 een 10e plaats in de club. deze duif heeft al veel prijzen gewonnen maar was in begin jaar irritant . Wat kan die janken zeg! Boos op geweest met gevolg een gebroken 7e pen. deze heb ik 3/4 afgeknipt en na 2 weken heeft clubgenoot Nanne Nijboer  deze pen getrokken. Toen die bijna half ingegroeid was is ie meegegaan en nu op Quievrain was die bijna op juiste lengte. En jawel hoor hij was er weer en wordt ook weer irritant. Dit zie ik maar door de vingers .;). Hij gaat as weekend op de vitesse en ben benieuwd of die weer kan wat hij eerder deed. Nanne nog bedankt voor je hulp. Je zei al er zxit geen bloed aan dus trekken is goed gegaan. Mooi hoor!

 

20 mei

waren laat vandaag. Jongen had zoonlief los gelaten . De duivinnen en doffers laat los en zijn niet echt aan het trainen.

wel aan het klooien op dak. Vliegen . in groep even weg en in waaier terugkomen. Nou ja ik kan het niet veranderen. Blijkt er ook nog een jong tussen te zitten. Tja.

Ze eten wel goed.

Om half negen belt Dierenarts op of hij kan komen enten. Nou dat is nog eens service. ook weer gedaan.

 

19 mei Vrij

2 dagen vrij. Lekker genieten van zon en …

Vanmorgen doffers en duivinnen los. We hadden er de tijd voor. Doffers trainen nog niet echt. Genieten van vrijheid.

Duivinnen waren wel actief. Op een moment hadden drie duivinnen het wel gehad en 7 gingen nog lekker even verder met vliegen/trainen.

Wat toch een mooi gezicht . Duiven tegen een blauwe lucht:

 

 

Dan even kijken wat ze nu zeggen voor a.s. Zaterdag en dan donderdag weer kijken wat er dan staat. Meestal zitten ze wel in de richting:

 

VNL Oost in de wind en start met zuidoost. Ach we zullen wel zien

 

18 mei 2

alleen de jongen los vandaag. van de 35 kwamen er na 40 min eerst 2 turug en 10 min later 6. dus na klein uur 8 op dak. deze gewoon laten zitten. paar zaten wel met bek open. later kwam de grote groep boven huis vliegen en kwam na uur en kwartier hok in. 2 waren wat angstig want ze hadden nog nooit een hangmat en een bbq van dichtbij gezien denk ik. uiteindelijk toch hok in zonder voer.

ik vind de doffers wat druk vandaag. bijzonder .

18 mei .

We moesten er nog 1 vd 20 stuks ,de 5444 een jaarling. Komt om 10.30 aanvliegen. Wat heeft die duif gedaan.?

Vanmorgen wilden ze weer flink eten. Moet zeggen dat ze ook weer goed aanvoelden. Op naar zaterdag een fond en vitesse vlucht.

 

 

 

17 mei 4 ( Nummer 1 en2)

Ja hoor . Nummer 1 en 2 in de club . 4 bij de eerste 10. 13 van de 20 in de prijzen (1op4). Best tevreden.

Kijk ook bij Tab PV De Koerier voor standen in club

 

Wel bijzonder is de wind. Ze hebben volgens mij veel oost gehad en op gegeven moment windstil. Zie plaatje Windfinder waar een groot gedeelte paars is gekleurd. Dat is het gebied dat het windstil is. Geen trek in de lucht en zoals Anton Ruitenberg dat altijd zegt dat vinden de duiven niet prettig. Groot gedeelte van friesland dus windstil gebied.

Er waren duiven bij die best wel licht waren. Veel water dronken.

 

Bij Deinema-Kruisweg wederom een super resultaat. Die gaan maar door met goede uitslagen.

 

In club de Duif 2,3,5,7,8,10 etc in club met 452 duiven. Super gedaan heren.!

 

In groter rayon: 6 bij de eeste 50 van 3169 duiven en 6 bij de eerste 100 van 6878 duiven . Die zijn goed in orde.

Opvallend veel jaarlingen die goed presteren.

 

 

 

 

 

17 mei 3

het lijkt super te zijn in de club. nu 1 en 2 , nog niet iedereen gemeld. nu naar voetbal oldeveste-nunspeet. spannend!

 

17mei 2

Om 8.15 uur los . Wat kan het toch mooi zijn. Mooi weer, en alles zou thuis kunnen zijn voor 14.30 uur. Om 14.30 uur speelt mijn zoon een nacompetitie wedstrijd met Olde Veste tegen Nunspeet. Gaat om een plaats in de Hoofdklasse. Een mooie vlucht allen.

Welke snelheid maken ze? 1300 mpm dan zijn ze er om 12.16 uur. Ze beginnen met iets NNO wind en wellicht leter weinig tot geen wind. We zullen zien

 

 

17 mei

 

Quievrain vandaag. in ieder geval komen we nu wel boven de 200 km vandaag. We hebben er 20 mee. inmiddels zijn er 2 jaarlingen die niet echt vertrouwen hebben . Ze krijgen nog een kans. niet dat ze weggaan maar wellicht kunnen ze dienst doen als thuiswacht of om het tiental compleet te maken.

De doffers waren wel lekker. maar we zullen wel zien. als je denkt het te weten krijg je de deksel op je neus.

jongen gisteravond lekker gevlogen. ze komen er overheen denk ik. inmiddels op aantal van 35 en dat lijkt wel beter te gaan.

 

15 mei 2

 

Het wordt koud vannacht. Ik vind dat temp dan in hok te ver daalt. Even kachel aan . Niet te warm hoor .

 

15 mei (selectie)

Dat hier altijd een strenge selectie is is duidelijk. Bij de jongen al enige tijd 2 duiven die me niet aan staan. De ene is een jong van de 05 . Was volgens mij op gegeven moment zo mooi maar wil niet goed eten. vnl hele kleine zaden. Ook 1 van kweekhok Toon die niet goed voelde en constant negatief op viel. Dat wordt op gegeven moment zo een ergenis. Moet wel zeggen nu er een selectie plaats vindt het lijkt of de andere jongen “gezonder”worden. De jongen vliegen goed dus het wordt steeds beter.

 

Duivinnen trainen maar is ook alles meegezegd. Zitten in de lucht. Doffers daarintegen gaan beter. Heel actief. Of dit belangrijk is zullen we zien. Ik blijf erbij dat ze niet iedere dag top moeten trainen. Dat doet een sprinter niet , een schaatser niet , een wielrenner niet , wie eigenlijk wel. doseren dat is belangrijk. Denk ik 😉

 

De duif die vorige week 3e afdeling Friesland (ruim 15.000 duiven) was heet Wolff. Waarom? Omdat Nanne Wolff deze als jonge duif er al eens uit had gehaald. Dit is een goeie zij Nanne. Zou die nog meer laten zien?

 

 

13 mei

heb de duiven tot zondagavond 22.00 uur bij elkaar gelaten. de volgende morgen vroeg mochten ze even met elkaar vliegen, vrij vliegen , tjonge wat is dat mooi zo vroeg die spelende koppels in lucht , op dak, op gras . wat zijn die mannen jaloers op elkaar zeg. maandagavond duivinnen nog even los en ik had bad nog klaar staan. gaan ze om half 8 nog even douchen zeg. nou dan maar even de kachel aan gezet voor ze.

nu op dinsdag begint er weer wat training op te komen. met name de doffers.

de jongen hebben ook goed gevlogen maar ben nog niet tevreden. paar gapen en krabben . ze krijgen nog een paar weken de tijd. het is nog even voordat die moeten laten zien wat ze kunnen.

 

12 mei ( 2 x 1E. Kan dat ?)

Als eerste viel mij op bij thuiskomst duiven dat ze er goed uit zagen . Ze waren dus goed verzorgd tijdens de drie dagen en 3 nachten mand. Echt TOP!

Resultaat is deze vlucht zeer goed te noemen. Een 1e in de club. Een 3e plaats in Afdeling Friesland. Tevreden mee.

In de hele Afdeling friesland staan 3 leden van onze club in de Top 10. Lugtmeyer en H. van Looy. Ja we zitten goed dan:

 

Wij zelf 14 vd 20 in de punten. ook mooi %.

 

Clubuitslag PV De Koerier : Nummer 1 . 11 bij de eerste 50 . Dat is lekker! Kortom op naar zaterdag . Ik hoop de eerste echte Midfond vlucht.

 

 

Ook Deinema -Kruisweg weer lekker gevlogen dit weekend: Ook zij waren 1e in de CLub De Duif te Zwolle.

En 20e van 4709 duiven in rayon Oost

 

 

 

11 mei 5

moeder is de belangrijkste dus die ging even voor. mijn klok heeft willem buwalda opgehaald vanuit huis. man wat is dat super . een collega duivenliefhebber die dit doet zonder commentaar. ik vraag en hij zegt geen probleem komt voor elkaar . Willem enorm bedankt . geweldig dat je klaar staat voor mij en andere mensen die je vragen. tx.

vandaag super uitslag bij ons en ook bij comb Deinema -kruisweg. later meer. een waai vlucht? ja dat zeggen wij ook maar ze moeten er wel zijn. !! toch? graagmet alle winden erbij!

 

 

11 mei 4

ja we zijn nog thuis en met dit weer lekker binnen thuis voor allerlei klusjes. Haha.

zo ook de site bijwerken.

Comb Deinema-Kruisweg in afdeling 8 een goed resultaat zoals nu lijkt.

Het is dat ze daar niet voor elkaar krijgen om met elkaar te melden zodat je niet weet waar je aan toe bent. Is heel bijzonder . Er zitten bv bij De Duif in Zwolle een aantal leden die willen wachten tot afslaan klokken. Echt ongelovelijk dat die mensen er nog zijn en niet lekker met elkaar kunnen afspreken om te melden op Blauwband.

Ook Afd 8 kan nu melden op blauwband. Wat is er mooier toch om te zien wat je duifjes gedaan hebben in competitie verband. Ook die mensen die niet willen melden zijn juist diegenen die willen winnen en niet meedoen voor spek en bonen, dus ook ’s avonds lang kijken hoe ze hebben gevlogen. Kom op mensen wees niet zo ouderwets of zo oncollegiaal en doe mee met de tijd!

 

11 mei 3

afdeling 8 om 8.00 uur los gegaan

11 mei 2

afdeling 10 gaat terug naar lokalen . 9.30 uur bekendgemaakt

 

11 mei

moederdag. zo belangrijk! is dus plannen vandaag.

we staan volgens mijn info nog in Meer. als er gelost moet worden zal dat rond 13.00 uur zijn volgens mijn beperkte weer kennis. droog komen ze dan ook niet over. ik hoop toch echtndat ze los gaan. mijn jongen hebben vrijdag ook heel lang in regen gevlogen. volgens mij geen enkel probleem. als ze thuis komen is kachel aan.

de wind trekt nog iets aan dus wordt dan snelle vlucht behalve voor doorvliegers natuurlijk die mogen dan tegen windkracht 4/5 terug.

 

 

10 mei . Meer staat op planning. Nou het zal mij benieuwen wat er gebeurt. Ik vind het steen koud.

 

De jongen hebben zich goed gehouden. Nadat ze gisteren zolang hadden gevlogen , door omstandigheden, hadden ze enorme honger. Ze hadden krop vol.

Vanmorgen alles er nog in dus coli lijkt voorbij. Dat zei Nanne ook want hij constateerde niets meer van Coli in mest.

Vanmorgen weer goede trek naar voerbak dus het wordt beter. Ik ben niet snel echt tevreden en wacht nog even op volle 100% gezondheid. Nu een geel kuur en nog 2 dagen FC.

 

 

9 mei

20 stuks ingekorfd voor st quentin wat vervins is geworden. dit is 369 km iets korter en ligt iets oosterlijker. hoop ook op lossing morgenochtend. zullen zien.

de jongen 5 dagen met fc gekuurd. was het zat en zag steeds duiven slecht zitten. ook 4 laten controleren door nanne wolff. hij constateerde geel en mest was goed. advies geelkuur en nog 2 dagen fc mix. de neusdoppen laten voor wat het is . wacht dat maar 2 weken af, goed voor weerstand zei nanne.

jongen vlogen vandaag ruim 2 uur , echt waar ja echt waar, maar komt ook door harde wind en onweer. toen ze wilden gaan zitten op hok ging er toch een lichtflits en gedonder overheen nou die gingen nog “even” de lucht in. gelukkig uiteindelijk wel alles terug. ze spatten uitelkaar. gelukkig alles in hok terug. Ervaring rijker.

 

 

7 mei

duivinnen naar zwolle geweest.naar huis gewaaid;). zonder gekheid, gewoon even snelheid er op en wil graag zien dat ze tegelijk op plank vallen. heb ze niet bij doffers binnen laten komen.

gisteren een mailltje van Theo Sloot dat hij de site leuk vond. nou dat is toch aardig dat hij de moeite neemt om dat te zeggen. Theo vliegt weer goed ga zo door man.

 

6 mei .

Vandaag vroeg weg dus geen duif in de lucht vanmorgen. Was dus laat in de avond klaar met 3 groepen . Mijn zoon had jongen laten vliegen.

 

Eens wat anders wel iets leuks. Mijn broer Toon heeft sinds enige tijd nieuwe kapsalon in Berkum net boven Zwolle. We gaan allemaal wel eens lappen in de buurt van Zwolle.

Een tip van mij is om voor of na zo een lap eens een kop koffie te drinken in de kapsalon en als je toevallig toe bent aan knipbeurt, kijk gewoon of hij tijd heeft. Prijzen staan op prijslijst vermeld te zien op zijn site.

Denk niet ik moet heel Zwolle door nee absoluut niet . Afslag Zwolle Noord/Ommen en na oude Valk restaurant eerste rotonde links en je bent er al bijna. Gewoon een keer doen. !

 

 

 

 

 

5 mei

gaat het iets beter met de jongen? morgen maar even afwachten.  kon ze niet loslaten vanavond. geen tijd vrij kunnen maken. prio naar doffers en duivinnen. doffers voor 2e keer eruit vandaag. morgenochtend lukt niet.

in weekend ouden een bad gehad. duivinnen direct en doffersdeden er iets langer over.

eens gekeken naar punten telling in clubs, regio en samenspelen. tjonge wat is duivensport dan een zooitje zeg.

totaal geen organisatie ieder doet wat de meesten stemmen. 1 op 4, 1op3, van 1000 naar 750, van 1000 naar 500 ,van 1000 naar 100 , 1000 naar 0, 1 per 10 tal, de eerste in klok wellicht nog iets vergeten. wel bijzonder hoor. ben nu 5 jaar liefhebber en laat me nog steeds verrassen. let op bij alleen eerste in klok telt telling, je hebt er 60 mee of 10 . wat heeft dat met gelijke kansen te maken. niet over zeuren joh, het zal wel. maar een buitenstaander begrijpt hier niets van. een tour de france begint met 10 man per groep. gelijke kansen. aan de andere kant geeft het wel weer een ander beeld en dat is weer een voordeel om zo te kijken hoe je presteert met andere puntentelling.

 

4 mei

Ja wat moet je zeggen over resultaat van ons:

Nummer 6 en 7 , ja dat is goed/redelijk. 14 duiven bij de eerste 80 duiven dat is lekker! Ik haal de slaopers eruit en kijk 1op4 terwijl wij 1op3 spelen dit seizoen.

Felicitatie naar Fred Lugtmeyer met een eerste plaats. Ook Piet van Looy en Eric Jongman zijn lekker aan het vliegen.

In ACG doen we als club niet voldoende mee. Ik vind dat opvallend.

 

Broer Toon zit ook in Combinatie Deinema-Kruisweg. Hier gaat sinds 3 jaar ook een ronde jonge duiven van Gebr. Kruisweg naar toe. Zij spelen in Afdeling 8 Gou. Hier een perfect resultaat behaald.

Kijk maar even: Eerst De Koerier :

 

 

 

Deinema -Kruisweg 1 en 2 in Club De Duif te Zwolle.

In Rayon Noord Oost van de 7223 duiven en 377 liefhebbers een 12e en 14e . Kortom dat gaat goed daar.

Zal een volgende keer een paar prijswinnaars bespreken.

 

 

 

 

 

 

 

3 mei.

VAnuit Sittard gelost. Voor mij 198 km. 10.00 uur los en er kwamen 2 tegelijk. Paar rondjes ( vind ik slecht teken) en beide in de klok.

Om 12.43.11 de 1e in de klok. In PV De Koerier een 2 minuten te laat zoals nu lijkt. Misschien 2 bij de eerste 10. We zullen vanavond zien.

 

De Jongen wil nog niet echt lukken. Natte neuzen 6 a 7 van de 39 stuks. Vanmorgen ook paar overgegeven en slechte mest , natte mest. Gisteravond in club hadden ook 2 man coli. Ben nog niet tevreden over mijn jongen . Heb ik toch teveel duiven (39 stuks)  in een ruimte van 2.10 x 2 meter? Ik heb mest deze week laten onderzoeken en dat was in ieder geval goed volgens Nanne Wolff. Misschien toch even 2 jongen meenemen naar Wolff.

 

 

1 mei

de voorspelling vanavond voor as zaterdag. Vanaf zondag voorspellen ze al nno en komt waarschijnlijk ook uit. Knap is dat.

Denk dat windkracht geen 4 wordt wat begin deze week voorspelt werd. Maar een drie zal kunnen . Mooi weer en tegenwind kan een mooie vlucht worden.

voorspelling donderdag 1 mei voor zaterdag 3 mei. Windkracht wordt iets minder.

 

 

30 april

zoals ze vandaag het weer voor zaterdag voorspellen. Je ziet toch iets meer wind !

 

De doffers waren niet echt fel aan het trainen. Ze waren aan het klooien, dan op dak , dan weer duikelen, dan weer vliegen. Toon ziet het graag.

Moest vroeg weg dus kreeg ze er niet in. Iets te veel gevoerd waarschijnlijk.

Duivinnen begonnen als gekken. 3 ouden gingen op gegeven moment zitten en rest vloog door. Op gegeven moment weer alles tegelijk in de lucht en later 5 duivinnen die maar bleven vliegen.

De jongen beginnen echt te vliegen hoor . Ze trekken ook weg . Begint te komen dus, zijn van 14 febr en iets later dus zijn 10 weken. Ruien is voorbij dus begin straks als ze iets gladder zijn met ander voer.

Geen kweekvoer meer dan. Zak even opmaken.

 

 

 

29 april

 

zo net op tijd voor de regen de duivinnen binnen. Liever niet nat het hok in en dat is gelukt. Net na klein uurtje trainen.

 

De jongen beginnen iets te vliegen. Ginger hoger en uitzicht. In onze club verteld dat mijn jongen alleen maar boven hok vliegen.

Nog niet wegtrekken of hoog in de lucht staan. Ook zitten er aantal met een natte neusdop tussen. Zo nu en dan iets van coli .

Tip van Dik van de Berg was niets doen Eugène mooi zo laten. Niet opjagen , niet kuren of apart zetten. Laat ze maar lekker weerstand

opdoen. Waarom moeten ze vliegen dan vraagt Dik . Ja ik ze graag in de lucht zeg ik. Laat maar lekker gaan . Komt vanzelf zegt ie.

Nu geef ik ook nog steeds kweekvoer dus dat zal er zeker mee te maken hebben.

Maar zoals ik al begon ze beginnen te vliegen dus ik ga helemaal met advies Dik mee. Jullie kennen Dik van de Berg wel denk ik.

Nu vliegt ie met “slaopers” en vroeger programma en hoe ? oa Kampioen afdeling geweest en ook met jongen.

Laatste 2 jaar ook adviseur bij Gebr ter Heide in Steenwijk. Die vliegen ook goed!

 

 

 

 

vandaag voorspelling wind as zaterdag. Blijkt toch weer iets meer tegenwind te komen.

kijken wat ze morgen voorspellen. Denk wel dat Noord noord oost blijft.

 

 

 

28 april

al weer voor zaterdag aan het voorbereiden: Wat doet de wind.?

 

deze zag ik op zondagavond 27 april staan:

Voorspelling voor as zaterdag 3 mei .Zo dat is mooi wind tegen. !

 

 

 

en deze zie ik vandaag staan:

 

die ziet er wel even iets anders uit. Windkracht 5 a6 tegen of windkracht 2 scheelt veel.

Morgen 29 april maar weer even kijken!

 

 

 

 

27 april 3

Onze 1e gisteren die mooi op tijd boven hok zat ;):

 

27 april 2

wat sfeer foto’s. Regen en toch in bad en dan weer in regen liggen. Mooi hoor:

 

 

 

 

 

27 april

begonnen met een bad voor oude duivinen en doffers. doe dat in ieder hok met plastic eronder. wel een werkje hoor want hok is niet groot en dan is het toch een gedraai van jewelste. voordeel van in hok is bij droogte beetje vochtigheid inhok. duivinnen gingen wel erg snel douchen. uiteindelijk alles weer gedoucht en schoon / drooggemaakt.

vandaag de jongen er eerder uit. het regent lekker dus laat ze maar even vliegen in de regen en daarna in regen zitten met vleugels omhoog. is volgens mij wel goed voor ze. gisteren heb ik ze een dag in de mand gehad met drinkgoot ervoor.

 

26 april 3

4,8,9 in de club . 3 bij de eerste 10. 11 vd 20 in prijs (1op4). we rekenen nu 1 op 3 maar kijk zelf toch naar 1 op 4.

eigenlijk moet je de slapers er nog uit selecteren en kijken wat dan % is. dan ben ik daar ook tevreden mee.

morgen mogen ze weer een bad.

felecitaties voor Erik Jongman. ook 3 bij de eerste10. top man! hij begint een 3e dan 5e en 6e!

 

 

26 april 2

drukke dag. tijdens binnenkomen duiven bezoek. was wel even belangrijk. we zaten buiten dus gelijk duiven binnen zien komen. ik heb er lang over nagedachtom het volgende te melden maar doe het toch.

als ik zie dat collega liefhebbers schrijven dat de eerste duif niet wil vallen om wat voor reden ook denk ik vaak van het zal zo zijn maar bij andere liefhebbers kan dat ook zo zijn maar die praten er niet over. vooral de groten komen met die story’s. waarom mag ik dan niet een keer schrijven dat onze duif zoooooo hoog aankwam zetten maar daarna iedere luchtlaag die hij tegen kwam benutte om lekker rondjes te draaien. dit hoort erbij en eigenlijk moet ie het hok in schieten. dat was dus niet het geval. jammer. was het een hele vroege dan? nee niet heel vroeg maar wel iets eerder. had ik me toch voorgenomen dit gezeur nooit te schrijven en toch doe ik het. Sorry.

ben wel tevreden over aankomsten verder. resultaat volgt

 

26 april

we staan in Weert. voor mij bijna 175 km. in onze club 395 duiven. ik zit in inkorfcommissie en mag dan een keer check doen op luis. van de 15 liefhebbers 1 met klein beetje veerluis geconstateerd. zou die nu vandaag eerste worden omdat die wat jeuk heeft? 🙂 . mooi dat iedereen ze mooi clean heeft.

een mooie vlucht iedereen.

 

24 april

de doffers en duivinnen vandaag laatste keer getraind voor zaterdag. ze komen niet meer los. ze hebben hun best gedaan. morgen krijgen ze vrije dag en hoeven niet te trainen. lekker nog wat voeren morgen en op weg naar Weert. 175 km ongeveer. mooi man. we zullen zien wat ze nu gaan doen. is de 13-31 weer zo snel?

de jongen warempel beginnen een beetje te vliegen. nog niet hoog hoor maar rondjes in klad. nog een week kweekvoer.

valt mij op dat ze minder eten maar dat had ik bij ouden gisteren ook. wordt iets warmer.

 

 

23 april

de “ouden” zitten lekker in hun vel. niets mis mee volgens mij. wellicht iets te druk.

gisteren wilde 1 doffer niet naar binnen en ik moest naar werk, zul je altijd zien. hok open en ja hoor

’s avonds zat er en vreemde duivin bij mijn doffers . waarschijnlijk een groot gedeelte van de dag.

nou dat heb ik liever niet natuurlijk want daar worden de weduwnaars niet rustig van. jammer.

hij was zo vreemd nog niet want hij was van clubgenoot wim buwalda. volgens mij ………….

 

de jongen willen nog niet echt vliegen. denk dat ze dat met volop kweekvoer ook niet zo snel doen.

tot ze weer beetje strak zijn krijgen ze kweekvan matador. die nieuwe.

vanavond jong apart gezet die verschijnselen coli heeft. we gaan kijken wat het morgen is.

 

21 april

ze hebben weer een bad gehad. triaining is redelijk tot goed. ik vind de doffers wel wat druk in hok.

de 15 lijkt wel of die de kop verkeerd heeft omdat ie niet mee mag doen op zaterdag. man man wat een energie zit erin. bij training mag hij alleen laatste half uur mee doen omdat 8e pen nog niet driekwart erin zit. doe ik dan wat rustig mee aan.

 

20 april

 

Terugkomen op de 13-1699431  broertje van de 12-15.

Waar is de 15 dan? Ja die was op een dag irritant en heb ik een “tikje” gegeven. Gevolg de 8e pen moeten trekken omdat die gebroken was. Bedankt voor de hulp Nanne. Sorry is niet best van mij maar wel gebeurd. Toch is het , met onze beperkte ervaring, gebleken dat duiven die opvallen op een bepaalde wijze vaak bijzondere duiven zijn. De 15 in drie jaar tijd ongeveer 26 prijzen in club gehaald. Deze 15 kon dus niet mee op 1e vitesse vlucht. Ook niet op 2e en 3e. Eigen schuld dikke …

de 31 Als jonge duif 4e op Pommerouel en 1e Nijvel in de vereniging. Hij mocht dus blijven voor 2014 😉

Broertje 13-431 komt uit een schitterende Heremans Duivin via Anton Ruitenberg bij mijn Broer Toon:

De 10-1164600 Een fluweel zachte eigenwijze donkere kras duivin. deze duivin geeft mooie jongen.!!

Dit seizoen op andere doffer gezet. we zullen zien.

De 600:

 

 

Uitslag CCG 19 april 2014 .

 

 

Uitslag De Koerier 19 april 2014. Eerste gewin is ….. We zullen zien!

Complimenten voor Piet van Looy en Wim Buwalda. Mooi uitslag van hun.

Wim Buwalda die nu voor 3e jaar lid is en een super begin heeft.

 

 

19 april

lekker. mooie zonnige dag en prachtig weer om je duiven thuis te zien komen. genieten is dat!

resultaat is geweldig. we zijn tevreden. in vereniging toch minuten los op zo een korte vlucht.

1e/9/12/16/22 -387 duiven club

2e/2018 duiven rayon west

10e/4470 duiven samenspel e afdeling friesland

191 /22163 duiven afdeling friesland

de duif die dit heeft gepresteerd is broertje van de “15”.   50 %heremans en 50 % janssen-vlaeminck.

de eerste 4 waren jaarlingen.

 

18 april

10 duivinnen en 10 doffers mee naar eerste vlucht 2014. vorige week een goede generale gehad. wat betekent dat voor de 1e finale? we zullen zien. er zaten dagen tussen dat de duiven goed trainden maar ook dagen dat het geen 100% is . maar kun je iedere dag 100% geven . ja dat is een vraag die je kan beantwoorden met nee. een atleet kan niet iedere dag tot uiterste gaan en een duif wel ? we zien graag iedere dag en strakke training maar dat is utopie.

die duiven houden het geen seizoen vol en met onze duiven ,een 20 stuks , moeten we een seizoen vliegen.

op iedere vlucht je punten scoren  en dat is met 20 duiven iets meer plannen als met 40 /50/60 duiven die je tot je vliegploeg mag rekenen. let op dit is mijn mening hoor. kan ik dan een training plannen die niet 100% is ? nee tuurlijk niet maar je kan de duiven wel proberen onnodig lang in de lucht houden denk ik.

morgen oost en ik hoor in club dat ik dan ongustig lig met mijn hok. kan zo 20 sec schelen. het zal zo zijn volgende keer west en dan lig ik beter? het is zo natuurlijk hoe korter de afstand hoe meer de wind bepaalt maar eind jaar is er vaak goed gemiddelde . hoop ik (smile)

16 april

naar de eerste vlucht toewerken. wat gaaf vanavond de duivinnen training. zooo hoog zaten ze, stipjes waren het. mooi gezicht hoor.

doffers zaten vanmorgen ook hoog en kwamen vaak verspreid hoog weer terug. niet zo hoog als bij duivinnen hoor. of dat goed teken is?

 

15 april

vanavond een jonge duif opgehaald bij dedden in darp. hij belde gelijk toen duif binnen was en natuurlijk direct opgehaald. hr dedden bedankt voor het melden. super.

wordt een koude nacht vanavond. veel graden verschil met overdag. dat hebben we liever niet. begin seizoen niet zo belangrijk wellicht maar ik zie het liever anders. zou een beetje verwarming kwaad kunnen?

 

13 april.

DAy after. Gisteren dus 10 mee en 10 in de prijzen. In club (1:3) en ook in samenspel:

De 12-376 3e van de 2374 duiven.

 

 

Dit is een zus van de 80 die de natour 2013 zo lekker vloog. Die bracht Natourkampioen van de afdeling Friesland binnen!

 

Alles moet nog beginnen maar dit geeft goed gevoel over hok / gezondheid/ kwaliteit en motivatie. Bij duivinnen afdeling in de winter ook een aanpassing gedaan op advies

van Bennie van Dijk. Of dit resultaat het gevolg is kan men natuurlijk nog niet zeggen met een oefenvlucht maar zoals ik al zei het gevoel is goed en dat is lekker.

Om echt een conclusie te trekken moet je een seizoen achter de rug hebben , dat weet ik. We zullen zien.

Belangrijk is ook om geen stomme fouten te maken.

Op naar komende week. De 1e vlucht voor de punten.

 

 

 

12 april

2e trainingsvlucht vandaag. vorige week doffers mee en vandaag de duivinnen. ik wilde ze thuislaten komen met partner in de bak. vorige en nu ook. zo zijn ze ook paar keer getraind. vanaf volgende week gaat alles mee.

reslutaat vandaag was super. 1e in club en 3e in samenspel. morgen meer resultaten

8 april,

een jong had 2 plastic ringen om en dat betekent over het algemeen 2 minnetjes hier. kwam weer niet op tijd binnenen dat is lastig als je niet altijd voldoende tijd hebt om alles los te laten. hoeft niet altijd op rolletjes te lopen maar als even kan wel. deze viel te vaak negatief op. een strenge selectie zal ik maar zeggen.

training ouden gaat lekker. actief. geef ze nu wat extra rust en niet meer regelmatig partner. ze kennen nu wel de bak en de partner.

 

7 april,

bij start verduisteren jongen 1 april gelijk jong die braakte. ik gaf aan niets te doen maar dat was niet helemaal juist.

niets betekent geen geneesmiddelen maar wel heb ik colinol gebruikt dit is van dhp en een natuurlijk product.

tot nu toe werkt het ook prima.

 

5 april

1e training dit jaar vanuit deventer. onze zoon moest met olde veste naar balk en daar naar toe natuurlijk.omdat de duiven om 14.30 los gingen geen duif zien landen maar wel klok op training gezet.

1e was om 15.20 de bourges nr 56 uit 12. volgens mij iets meer dan 1200 mpm

2e paar seconden later

had 10 doffers mee en alles thuis . laatste was de 31die ik toch erder had verwacht. heeft er 1.45 uur over gedaan!

 

 

2 april

Begonnen met verduisteren en vanmorgen al jong die had gebraakt. dat begint vroeg. ik doe eerst niets en kijk het aan.

30 mrt

Een jong waar ik veel van verwacht. Komt uit de topper 08 -2092205

29 mrt.

jong van de de 05 in de hand deze week en dacht zo dit is er een ! een perfecte vorm super in de hand liggend nou met mijn beperkte kennis een ‘heerlijke’ duif. gisteravond voor eerst gingen paar jongen luchtruim verkennen en toen alles weer binnen leek hok gesloten en duivinnen los. komt op gegeven moment een jong op hok zitten.

wie denk je ? ja jong van de 05. klep open tralies voor opening gedaan geroepen en ja hoor als gedresseerd paard naar binnen. bijzonder !

nog niet hersteld van griep , even in stad geweest voor kado maar dat is te voelen. stumper of oude vent?

28 mrt

hele week last van de griep maar je weet dat het over gaat dus mag je niet zeuren.

vorig weekend de bon verzilverd voor een duif bij Fam. Luchtmeijer. bijzonder vriendelijk ontvangen( bedankt daarvoor)  en kon koffie en bier toekrijgen. het is bij koffie gebleven want het was vroeg op de vrijdagavond. ik heb duif uitgekozen met 330 op het eind. we zullen zien.

22 mrt

Oef. Beetje boos op doffer die constant zit te janken/huilen bij tussendeur om de duivin te zien. Wordt er gek van. Opdonder gegeven en jawel hij zat ergens tussen . stuk staart weg en pen gebroken. Mijn verdiende loon?

Wat te doen tegen zo een doffer die zo jankt. ? Het is wel een goede nl de 15!.

 

20 mrt

in de avond naar Wolff in Wezep geweest. paar duiven mee voor controle. zagen er goed uit en voelen top volgens Nanne. 1duivin geel geconstateerd.

Het was weer goed te horen dat Nanne de kwalitiet van de duiven super vond. Ach dat is lekker gevoel.

De jongen gaan lekker. De eersten gaan in de spoetnik de wereld verkennen.

 

 

12 mrt

Ja hoor. De eerste ronde jonge duiven van broer Toon opgehaald. Zien er goed uit en voelen goed aan.

ben er heel blij mee. Ook een verrassing erbij : 2 rechtstreekse van Anton Ruitenberg voor mijn verjaardag.

wat een mooi kado. ik zeg nog doe nou niet je hebt super duiven maar toch doen.,

mooie papieren erbij. die zal ik binnenkort laten zien.

mooie avond!

 

9 mrt

heel mooi weer . op zaterdag 8 mrt zijn we begonnen met seizoen. ( wat vliegen en weer thuiskomen betreft)

de duiven voor het eerst gelapt. de doffers hadden er iets meer moeite mee ivm de duivinen.

we zijn begonnen bij blokzijl , wat zal het zijn 14 km?

goed verlopen dus.

 

7 mrt

Ik denk dat ik morgen de vliegers een eindje ga lappen. het weer lijkt mooi te worden, we hebben vrij dus een

ideale gelegenheid toch?

de manden had ik al schoon gemaakt dus daar kan nu lekker vers stro in en dan paar km rijden. mooi man!

 

5mrt

Paar beginnen weer te donsen. tijdens de kweek bij jongen is dat toch minimaal. schijnt zo te zijn.

ik heb ze dus gescheiden met jongen nu en opvallend was dat er paar duiven dons hadden gegooid.

doffers vliegen al aardig of dat nu al nodig is vraag ik me af maar als ze buiten zijn doen ze waar ze zin in hebben

en dat is lekker vliegen. mooi gezicht.

2 maart

ik heb de doffers en duivinnen gescheiden. ieder een jong . doffers in hun bak met een jong en de

duivinnen jonge duiven hok met een jong. als ze buiten waren zagen ze gewoon het bad niet staan zo

druk waren ze met elkaar. wil voorkomen dat duivinnen gelijk weer een 2e leg beginnen.

 

27febr 2014

de oudste jongen zijn nu 14 dagen. We voeren de nieuwe kweek van Matador en moet zeggen dat het bijzonder goed bevalt.

Alles ziet er goed uit, geen jong wat “zeurt”, goede mest en heel veel voer gaat OP!

In begin even wennen want ze lieten wel veel het kleine voer liggen maar dat was maar even.

Als ze los zijn is het al weer drukte van belang. Doffers beginnen alweer te jagen.

Denk dat ik de koppels met oudste jongen al snel moet splitsen. Duivinnen met 1 jong naar jonge duivenhok en doffer mag met 1 jong in bak blijven.

 

 

 

17 febr

Duiven voor paramixo/pokken ingenent. Het laatste eigendomsbewijs bij Anton Ruitenberg opgehaald dus zowel Hoklijst als ook

Entinglijst kan ingeleverd worden.

De Ringen bij Broer Toon gebracht want er kunnen al enkele geringd worden.

Foto van de `Toon` de duifkampioen FOND ,kan zo lekker boos kijken.

 

Op achtergrond De Tonia. ” De 2 eieren zijn uitgekomen.

 

16 febr 2014

Koppel : De Toon en de Tonia (00)

Dit is de Tonia :een zus van de geweldige vliegduif van Gebr Ras De Zwarte:

 

 

Ben toch echt benieuwd wat er uit het koppel komt. Ik zou graag een zwarte eruit willen krijgen.

Moet de Tonia nu op kweek als je dit zo ziet of gewoon ook mee blijven vliegen?

 

15 febr 2014 (2)

de duif kampioen fond ( TOON) staat op de TONIA (00) en laat later zien wat achter deze duivin zit.

Goed op goed en “goede papieren” geeft vertrouwen al hoewel je weet het nooit natuurlijk.

dat zou te gemakkelijk zijn.

 

15 febr 2014

wederom paar eieren uitgekomen . Gaat lekker.

Wacht nog even op uitkomen van eieren van onze Duif Kampioen FOND in onze Vereninging De Koerier Steenwijk.

Jawel Duifkampioen FOND 2013. En dit seizoen waren het niet de minste Fond vluchten.

We hadden een Chateauroux (736km) en een Bourges (687km ) met NO wind . Daar moet je wel goede duiven voor hebben!

Vorig jaar vonden we Fond nog steeds “moeilijk”. Moeilijk in de zin van hoe stoom je een duif klaar voor een lange afstand, heb je de goede voor die afstand,

Welke pak je uit je kleine groep duiven die er zijn want je hebt ook nog midfond vluchten die je mee moet doen om Generaal kampioen te kunnen worden.

Uiteindelijk super gegaan. Constant in de top van de uitslag.

Hier de Stamboom van de FOND KAmpioen van DE Koerier Steenwijk

 

 

 

 

 

14 febr 2014

vanaf gisteren de eerste jongen uit ei. precies volgens regel. vandaag weer een koppel.. rest volgt dan ook snel.

bijna alles bevrucht en dat vind ik wel belangrijk.

bij TOON de kwekers al veel meer jongen . hij was 4 dagen eerder met koppelen. nu zorgen dat het ze aan niets ontbreekt.

 

 

8 febr 2014

Slecht weer maar toch mogen ze eruit . Vliegen lekker in de regen/motregen en daarna gaan de meesten in bad. eerst de doffers en later als de doffers de duivinnen aflossen met broeden gaan de meeste duivinnen badderen. Mooi man. Poederwater ligt zelfs op de grond. Op gegeven moment de schrik en alles weg , was het een reiger.

7 febr 2014

bijna alle eieeren bevrucht. ik denk op 1 na. dat is goed en geeft goed gevoel over gezondheid. maar niet alles kan van een leien dakje gaan.

net bij de 05 de teletekst duivin is 1 ei kapot dusdanig dat ik die heb verwijderd. je ziet weer dat het van je favoriete is. natuurlijk hebben we genoeg jongen maar vind het wel jammer.

 

voor de rest gaat het super. lekker actief.

 

3 febr 2014


gisteren bij loslaten duiven zie ik een bekende zitten die vanaf 7 dec weg was. ringnummer 430 -13 . deze was vaker wel eens weg . nu weer terug echter toen alles weer in hok zat was ze er niet. vreemd hoor.

zag er op eerste gezicht goed uit niets mis mee. denk je dat je vergist hebt echter ik weet het zeker.

mag nu wel wegblijven als ze denkt ergens anders te moeten zitten.

 

de koppels zijn lekker bakvast zeg. belangrijk voor het vliegseizoen natuurlijk. ook de jaarlingen zitten goed.

alles op 2 eitjes. afwachten wat er bevrucht is. wacht nog wel even om te kijken of dat zo is.

ben weer even overgeschakeld op rust voer. wat lijnzaad gekookt en wat thee. kan nooit geen kwaad denk ik.

1 febr 2014

iedere vrijdagavond is onze club open om even lekker bij te praten met clubgenoten. dit onder genot van drankje en soms een stukje kaas en worst. dit was gisteravond ook weer het geval. opkomst was super en dat komt gezelligheid ten goede. zelf had ik een klotedag gehad en wilde een lekker biertje drinken en even bij kletsen.

het was weer gezellig!

tjonge wat komen er dan een onderwerpen op tafel. mooi man.

duiven vanmorgen los en bad. mooi veel poeder in bad. goed teken.

 

30 jan 2014

Toon heeft alles op eieren dus dat gaat goed. Nu kunnen de kwekers broeden. Spannend hoor.

 

Zelf nu ook bijna alle10 koppels op 2 eieren met 14 /15 dagen. 1 koppel met de 58 duivin die legde op de grond ipv de bak. Dat hoort natuurlijk niet.

Broedschaal vies ( iets te vroeg erin gezet denk ik) en stro op vloer wat denk ik iets lekkerder is. Broedschaal verschoont met nieuw matje.

Nacht opgesloten in de bak en nu zit ze in de bak.

 

 

 

26 jan 2014

de 15 en de 80 is koppel die 1e ei hebben gelegd . Twee duiven die in 2013 hun prijzen hebben gehaald.

 

 

 

25 jan 2014

dagen na koppelen een 1 ei . ik had verwacht dat het wel iets langer zou duren want er is niet bijgelicht. benieuwd wanneer de overige koppels beginnen.

denk met name de jaarlingen iets langer maar we zullen zien.

 

22 jan 2014

donderdagavond 16 jan jl gekoppeld. totaal 11 koppels, 1 voor reserve want we kunnen 10 paartjes bergen. ze staan er mooi op. hebben hun bak gevonden en zien dat als hun kamer. paar koppels gezet maar ook koppels zelf laten vormen. denk dat de partner die ze zelf uitzoeken natuurlijker is en wellicht zorgt voor beste motivatie.

het kan ook omdat toon kweekt natuurlijk.

 

19 januari 2014


nog vergeten te vermelden. op onze einde jaarsprijsuitreiking van onze vereniging

eind 2013 hadden wij leden een aantal bonnen beschikbaar gesteld.  zelf een bon van Freddy Luchtmeyer gepakt. Liefhebber met goede duiven! kijken of ik er ook iets mee kan.

 

18 januari 2014;

Veel weg geweest laatste week, een Beurs. Donderdag avond de 16e terug en gelijk gekoppeld.

Ze waren goed verzorgd , alles gereed dus waarom niet. Niet bijgelicht omdat ik snelheid niet belangrijk vind.

Om en om aantal bakken los en echt nieuwe koppels alleen los voor enige tijd.

Hierbij een foto met vliegkoppels die gekoppeld worden. Klein behuisd maar ze vliegen lekker!. 1 koppel wat problemen.

 

 

 

Toon had ze zondag gekoppeld. Daar zitten onze kwekers of vasthouders hoe je ze ook wil noemen. Toon en Gerdi hadden tijdens prijsuitreiking in Doornspijk van afdeling 8 Noord een duif gekocht van Henri van de Berg uit Ijsselmuiden. Een Duif met Fond bloed. Spannend!

 

Ook was Bennie van Dijk bij mij geweest om hok te controleren, dit was zaterdag 11 januari. Ik had nl wel een vraag over duivinnenhok. Deze duivinnen doen het iets minder dan de doffers en dat kan natuurlijk aan mij liggen echter als de doffers het goed doen dan …………..

Ja Bennie heeft iets gevonden en dat gaan we zeker aanpassen. Het gaat vnl om de verluchting van voren. Deze maken we gelijk als de drie andere ruimten.

Voor het bezoek van Bennie had ik al eerder de ruiter eruit gehaald. Er zijn collega duivenmelkers die zeggen dat ik niet te veel moet veranderen omdat het goed gaat. Ze hebben gelijk echter ik denk dat het altijd beter kan en die deksel moeten we eerst maar op de neus kirjgen want ieder jaar gaat het tot nu beter. Dat “beter”wordt natuurlijk vanzelf wel steeds moelijker.

 

2 jan 2014

Een nieuw jaar. ! Nieuwe kansen voor iedereen.