20 mei . Weer thuis

Ron Gerrits en Gerrit Vedder.

Het zal wel in de naam Gerrit zitten. Ja we zijn dus ruim een week op vakantie geweest. Is met duivensport toch wat moeilijk. Nou het hoeft niet moeilijk te zijn maar wil je mee blijven spelen dan wel. Dat laatste willen we toch wel graag en heb in 1e instantie Ron Gerrits gevraagd of hij mijn duiven 8 dagen wilde verzorgen. Niet alleen verzorgen maar laten trainen, verduisteren , inkorven, naar club brengen etc. Het is nogal wat natuurlijk. Ron zei gelijk ja:’ ik ga je daarbij helpen man’. Ga maar lekker weekje weg. Ik kon hem wel kussen.

Voor de ochtend heb ik Gerrit Vedder gevraagd om te voeren en de verduistering op te heffen. Ik schrijf het snel op maar ook dat vraagt toch wat tijd. Ook Gerrit gaf snel aan dat hij de ochtend zou gaan verzorgen. Man wat was ik blij. Ook Gerrit kon ik wel om de nek vliegen. Nog niet gedaan.

2 ervaren liefhebbers , die op dit moment geen duiven meer hebben, met zeer goede resultaten op hun naam! DIE GAAN BIJ ONS EEN 8 DAGEN DE DUIVEN VERZORGEN. We zijn enorm trots op deze mannen en willen ze dan ook via deze weg nog gigantisch bedanken. Kus voor beide!

Resultaten

Dan gaan beide mannen de duiven verzorgen maar wat gebeurt er dan met de vluchten. Vanaf de 1e Vitesse vlucht gaan ze al als een trein hier. We hebben nog niet zo een goede start gehad. Je ziet het niet in totaal stand terug omdat 1e vlucht de Antennekabel defect was dus werden onze duiven niet geconstateerd. Toen kwamen ze al super en zouden de punten ook hebben behaald. Wij weten het maar wat is t jammer dat we het niet in de officiële stand terug zien. Toen 3 goede vitesse vluchten wel in de klok. Dan gaat Ron de vrijdagmorgen  beginnen met verzorging en inkorving  voor Quievrain bij de club . De 1e Midfond!

Nou de 1e midfond werd een 3e TT Afdeling Friesland van 19.843 duiven.
Met een 1e getekende die Ron zelf had gezet. Is dat kennis van duiven hebben?

Later meer.