20 mei Midfond 320 km 2 nachten mand?

2 nachten mand

Wederom Chimay een 329 km. Mooie afstand en voor onze afdeling al goed voor 2 nachten mand. 2e week al. Even klagen hoor:

Belachelijk toch. Ik zit mijn voor mijn job vnl op de weg. Veel km makend. Voor je het weet rij je zo een 350 km. Zeker tegenwoordig met goede snelwegen . En bij afdeling Friesland hebben ze verdorie op deze afstand 2 nachten mand verzonnen voor onze duiven.

Met een klein ploegje duiven wordt het wel steeds lastiger om lekker mee te blijven doen. 2 nachten mand betekent zaterdagmiddag terug , gunstigste geval, zondag wat rust en dan maandag tm woensdag trainen. 3 dagen . En dat begint nu al . Het betekent alle midfond en fond dus 2 nachten mand . Echt belachelijk dit.

En dan is er ook andere Afdeling die zelfde afstand heeft en wel 1 nacht mand doet . Duivensport is zo verdeeld zo onderhevig aan beslissingen van verscheiden  mensen met verscheidene meningen . Je komt er toch in om?
Laten we aub gewoon aan onze duiven denken.! Er zijn er die zeggen dat duiven dit kunnen . Ja dat geloof ik maar is t ideaal? Het hoeft toch nu nog niet ? 325 km. Ook wij mensen zouden in kleine ruimte kunnen zitten maar …….

Bij Fond ontkom je er niet aan maar als t even kan zie je je eigen duif toch lekker in zijn eigen bak op 1 vleugel liggen zich voorbereidend op de vlucht en dat zolang als kan. Prachtig gezicht !

Vakantie

We zitten een week voor een vakantie. We hebben natuurlijk oppas huis en oppas voor de duiven. Gelukkig! Betekent nu ook dat morgen de laatste vlucht is met oude duiven. We gaan onze oppas niet opzadelen met 2 vluchten in weekend en 2 avonden inkorven.
We weten nu ook al meer over t hok. Het functioneert aardig . Er moet nog steeds wel eea aangepast worden maar t lijkt goed! Zien het ook aan de jongen. Tot op heden zeer tevreden, mooie mest en leuke training . We wachten eigenlijk op wat narigheid maar tot op heden gaat t lekker