20 juni Trots

Blij mee

Ja we zijn weer trots op onze duiven. 2 weken geleden op Sittard en Sens een rampvlucht in de Afdeling. Dat is 1 . Blij met iedere duif die thuis kwam. Iedere duif die laat thuis komt heeft extra verzorging nodig. We bedoelen extra in die zin hoe gaan we deze weer wedstrijd fit maken en hoelang gaat dat duren. Denk dat  Duivinnen eerder hersteld zijn dan doffers. Maar goed met inkorven voor Lorris hadden we 7 duivinnen uitgezocht. Geen doffers omdat die eerder al 2 weken niet hebben meegedaan omdat we alleen met duivinnnen zouden gaan vliegen.

De 181

Had ik in de hand bij inkorven en hele week al voorgenomen die niet te spelen op de fond. Laatste 2 vluchten , Sens en Chimay , was het steeds onze 1e duif. En bij het selecteren thuis voelde ze zo goed. Toch doen? Nee niet gedaan. Ze mocht iets korter 345 ipv 603 km.
Trots op mezelf dat ik haar op donderdagavond ook heb laten zitten.

De 166

De 166 daarentegen vroeg er om om ingemand te worden voor Lorris. Ze voelde ook goed en was niet naar Chimay geweest na de rampvlucht  Sittard en Sens. Op Sens was ze 2e duif bij ons. Een keurige 7e plaats in de club en 7e duif in Steenwijk. Haar een weekje thuis gehouden.
Dat heeft haar goed gedaan want zaterdag was ze onze 1e duif op Lorris een 604 km. Heel blij mee want ze werd ook 1e in de club en 3e in Rayon West. Op het Podium😉
In de afdeling een mooie 22e prijs. Dus echt super trots op deze duif.

In onze club wederom maar 52 duiven mee. Dit zouden er minimaal 2x  zoveel moeten zijn.

Ook met prijs% mogen we tevreden zijn. 6 vd 7 in Rayon op deze toch wel weer rare vlucht.  Op zaterdagavond miste er nog 1 van Lorris en 1 van Arlon. Deze zijn beide op zondag thuis gekomen.

Arlon

Deze vlucht zou als 1e binnen moeten komen en jawel . De 907 doffer kwam schitterend aanvliegen. 1e op hok en 2e in club . Blij mee hoor want doffers maken hier al paar keer in seizoen ‘t mooie weer. Niet verwacht.

In rayon een 15e plaats . Aardig .