20 febr Salmonella

Negatief

Goed, bij het belletje naar de assistent bij Wolff was het dus Negatief. Niets gevonden op de kweek. Ik wilde Nanne nog wel spreken en hij belde ’s avonds terug. “Niets heb ik” ,zei ik. Ho ho zei Nanne. Er is een (e) coli geconstateerd in lever van de de jonge duif. Iets van Bertahemolitus. Dit woord klopt niet want hier kun je niets op vinden, niet goed onthouden dus. Wel iets wat er op lijkt en dan spreekt men over streptokokken. Zal er nog een keer over bellen om de juiste titel van de ziekte te krijgen.

Vervolg is dat de overige jongen blijven leven. Ze groeien ook. Volgens Nanne Wolff komt dat door de kuur. Die gaat na 4 dagen werken. Ik geef het 10 dagen.

Positief

Ja we zijn er weer blij mee. De jonge garde is gearriveerd. We moesten even wachten ivm de ongeregeldheden op t vlieghok maar ze zijn er nu eindelijk. Gisteren hebben we 34 jongen uit het kweekhok gepakt. Mooi vol onder de vleugel. Ze zijn er ook aan toe hoor. Kijk maar:

Ze zitten gelijk in de bakjes, zelfs bovenin. Ja die waren er echt aan toe.

Toon en ik met 2 prachtige jongen. Toppers?

 

Eenhoksrace

Toon heeft jonge duiven voor een eenhoksrace ingezet in Zuid Spanje. Er zijn inmiddels opleervluchten geweest tot 104 km. Er zijn nu 5 jongen geselecteerd. Via onderstaande link zie je een training. Een training van bijna 3000 duiven op 19 febr. jl. Bijzonder om te zien:

https://youtu.be/RwDVllUokf0

 

Alle opleervluchten waren live via Benzinglive te volgen. Best wel aardig.

Het is de Corobia Winter Race:    https://www.oneloftrace.live/?page=3&loft_id=48