2 maart Jongen

Deze week zijn ook de jongen van de vliegers gespeend. Eerst even apart gezet en niet direct bij de jongen van de kwekers. Inmiddels zit alles bij elkaar. De ballonnen zweven ook weer door het hok en het is verbazend zo snel als ze dat gewend zijn. Op een gegeven moment spelen ze er gewoon mee. Regelmatig knapt er weer 1 kapot en dan gelijk weer een verse er bij. Weet niet of het goed is hoor maar ik doe het iedere keer weer.

Bijna 50 jongen zitten er nu in Steenwijk. Komen er nog een paar bij en dan is het weer voldoende. Het zijn er genoeg en ook iets teveel voor de ruimte. Er wordt dus vanaf nu streng geselecteerd bij de jongen.

De ouden zijn dus al even gescheiden en de doffers zitten nu ook op rust. Voorheen gaf ik jong met duivin mee in duivinnen hok en ander jong mocht dan bij doffer blijven. Op advies van clubgenoot Adrie Kors heb ik jongen nu bij doffers gelaten om het aanparen van de duivinnen te voorkomen cq te vertragen. “Ze gaan gauw met elkaar in een schaal liggen hoor” zei Adrie , “ze krijgen volop voer om te voeren dus als ze er maar iets gevoelig voor zijn pappen de duivinnen met elkaar aan en heb je eieren”. Dat was vorig jaar bij mij dus zo en probeer het nu dus op deze wijze anders te doen.

Dan hebben we net als ieder ander natuurlijk regelmatig ijs in de bakken. Ach het is zo en heb liever dit weer dan dan vieze natte. Dat hebben we nu wel gehad. Dan maar even 2 x daags water verversen.