2 febr. Nieuw 2

Gisteren geschreven over 2 eerste jongen. De moeder is besproken en dan nu verder met de vader.

Toon heeft de 10-766 duivin waar hij in begin jaren zo goed mee vloog op kweekhok gezet en deze duivin is ook op kweekhok bijzonder. Deze “66” was o.a. 2 x beste duif Kring Zwolle. Hier zocht Toon een mooie doffer voor en vond die bij Gebr. Homma. De 14-876 met veel Arie Dijkstra duiven en  “Lynn” van Albert Timmerman. Beetje inteelt “Maldini”. Je ziet hier Okidoki, Leonardo, Tinkelbel in de stamboom staan.

Deze doffer gekoppeld met de 10-766 gaf in 2015 de eerste 2 jongen die gelijk als bon zijn weggegaan. Zelf hebben we in Steenwijk niet met jongen van dat koppel gevlogen. 1 jong de “15-369” is naar Comb. Van de Linden- De vries gegaan en heeft daar in 2016 en 2017 topprestaties geleverd. U kunt dat vinden met de zoekfunctie op deze site. We hebben hier nl al eerder over geschreven. Het andere jong 15-370 naar D.Sommer en heeft daar ook goed gevlogen. Er zit inmiddels ook een jong van dit koppel bij Adrie Kos.
In 2017 zijn in Steenwijk ook 2 jongen die mogen blijven en nu in vliegploeg 2018 zitten. De 17-500 is daar 1 van en is doffer. Heeft als jong aardig gevlogen in 2017:

Deze doffer hebben we gezet op de 16-033 die we gisteren hebben besproken en dan ziet de stamboom er als volgt uit:

Nou dat leek me wel aardig. En ach je kunt er helemaal niets van zeggen maar vind de stamboom wel aardig. Ook veel duiven met prestaties erin. Nu maar afwachten. De jongen moeten nog opgroeien dus dat gaan we eerst maar eens zien. Dit voorlopig over de nieuwe jongen.

Dan naar het nieuwe bloed bij Toon. Toon heeft aantal nieuwe duiven aan zijn kweekhok toegevoegd. Velen komen via zijn duivenvriend Anton Ruitenberg. Ja deze man heeft veel goede duiven en wij kweken en vliegen er tot op heden met volle tevredenheid mee en zijn er heel erg blij mee. Later meer over de nieuwe kweekduiven bij Toon.