19 mei Diploma

Vlucht Chimay

We staan in Chimay ( 329 Km) en wachten op een lossing. Groot vraagteken of ze vandaag los gaan. Is wel jammer als het naar zondag gaat want dan hebben we wederom een Oosten wind. Het is maar goed dat we op het weer geen invloed hebben want dan zouden we nu zeggen dat er al genoeg Oost is geweest. Toch? Ach er zal wel weer een keer west in de wind komen.

Diploma

Gisteravond in de club , onder genot van drankje, Loempiaatjes en TV Sticks, 2 diploma’s gekregen.
1 voor de winst op Gennep en 1 voor de winst op Sittard.

Het bloemetje is van de winst op Gennep. 1 bloemenbon is gisteren verzilverd bij de Fleurschuur in De Witte Paarden en is een bak met mooie kleurtjes geworden. Altijd leuk dit. Het zijn de kleine dingen die het doen.
Gennep herinnert ons nog even aan de 6e TT Afdeling Friesland. Het lijkt al weer zolang geleden.

Jongen

De jongen zijn er vanochtend wel uit geweest. Doen we nooit op zaterdag maar de situatie laat dit nu toe. Ze vlogen goed. Ze zitten nu paar dagen aan de kuur want  ze gaan los volgende week en wil geen risico lopen met gezondheid. Ze moeten een eerlijke kans krijgen om thuis te komen. Dan mag een verkoudheid niet in de weg zitten.

Eetlust

Op dit moment een jaarling doffer die zijn voer niet opeet. Ik krijg deze doffer ook niet echt bol. Vliegt wel 4 van de 5 vluchten in de prijzen. Geen top prijzen hoor. Opvallend is dat ie ook het vette eten laat staan. Hij pikt wat uit zijn bakje en gaat in hok lopen te zoeken of daar ergens wat ligt. Pikt hier en daar een gevallen zaadje op. Na een half uur heeft ie zijn eigen voer voor de helft op. Heb dit gisteren in de club naar voren gebracht en daarover gesproken. Wat tips gekregen en ga dat eens proberen.

Wolff

Volgende week woensdag staat de 2e afspraak dit jaar voor controle met aantal duiven. De 1e was voor het seizoen en nu dus de 2e tijdens het seizoen. We hebben dan 6 vluchten gehad. De lange afstanden komen er aan dus even weer een check. Neem in ieder geval de doffer mee die slecht of , volgens mij, te weinig eet.