19 Juli Balans

8 / 10 vluchten

Het is 19 juli en we hebben 8 officiële vluchten gevlogen.
3 x Vitesse
3 x Midfond
2 x Fond

Met oud nog 4 vluchten . 2 x Mid en 2 x Fond. We kunnen en balans opmaken.

We begonnen wederom super met 2 “oefen” Vitesse vluchten. We mochten deze geen wedvlucht noemen ivm Corona. Deze 2 vluchten tellen ook niet mee met Kampioenschappen. Dat we goed begonnen laat de tussenstand zien met 2 vluchten in onze club: We staan daar al bijna 40 punten voor op de Vitesse.

De 1e vlucht was het 1 t/m 5 in de club en de 2e vlucht was het 4,7,8. Goed!
Deze uitslagen tellen dus niet en mogen we op 6 juni beginnen met de 1e officiële Vitesse vlucht in 2020. Deze is vanuit Sittard. We beginnen hier slecht : 8,19,22. Bagger zeg je dan. Wel de 1e vlucht die telt!

De 2e Vitesse vanuit Blankenheim beginnen we met 14,43 enz. Drama. Ja dan begin je niet goed.

De 3e Vitesse is tevens laatste dit jaar en worden we 4, 6,18 in de club met 10 mee.

Midfond

We hebben nu 3 x Midfond gehad:
Chimay 1,2,14 enz
Chimay 6,9,10 enz
Rethel 3,5,6,7,8,9 enz

Dat ziet er aardig uit. Niet top maar aardig. In club is het goed maar in Rayon kan het beter. Een enkele top 10 prijs , een 12e en een keer beginnen met een 49e prijs. Het kan niet altijd feest zijn natuurlijk.

Fond

2 x Fond gehad :

Troyes beginnen we met 11,17,18,19 dus dat valt wat tegen.
Sens starten we met een 2e prijs en dat lijkt er al meer op.

Jong

Nu 2 trainingsvluchten gevlogen. Deventer en Duiven. Op Deventer alles thuis en op Duiven missen we er nog 1. De 262 een jong die op Deventer ook heel laat was. Op dit moment dus een groep van 47 jongen.
Op Deventer werden we met klokvlucht 1,2,3,4,5 in de club. Dan denk ik weer terug aan de 1e Vitesse vlucht ( de eerste “Corona” vlucht die dus niet telt) waar we ook 1,2,3,4,5 waren.

Balans

Als we de balans opmaken kunnen we zeggen dat we iets minder vliegen dan we de laatste jaren hebben laten zien. Het is niet slecht hoor maar net niet de top. Volgens ons ligt het aan de duivinnen. Die maken hier constant mooie uitslagen en dat is nu wat minder. Ik zeg dat het door uitstel komt waar we niet goed op hebben geanticipeerd. Na de kweek op weduwschap en niet meer gekoppeld en niet verduisterd . Ja dan zijn er een paar die aanlopen als je even niet oplet. Als dat gebeurt is de spirit er wel uit. Er zijn uitzonderingen maar hier niet. Nu proberen we er het beste van te maken.

De 529 TT Quievrain

Een extra vermelding over onze duivin TT Quievrain. Ze is van 2017 en doet dit jaar voor t eerst mee met FOND. Ik had haar ieder jaar gespaard om de snelheid erin te houden. Allen Vitesse en Midfond. Top was ze. Nu is het laatste jaar dat ze vliegt en mag ook op de Fond mee. Ze doet het goed. In de club staat ze op 1e plaats stand lang:

Maar eens zien of ze het blijft doen. Waar wat een topper is dit.

Referenties

Het komt er gewoon niet van om de referenties bij te houden en te vermelden. Het is misschien wel belangrijk voor de stambomen maar in het seizoen iets teveel van t goede. De aandacht gaat nu naar de duiven. Wel wil ik Cor Walda  en Hessel feliciteren met de mooie uitslagen met onze duiven. Ook Adrie en Mary Kors vliegen weer goed met duiven van ons. Wellicht zijn er meer maar je weet niet altijd alles.