19 aug Druktemaker

we missen nog 1 jonge duif vanuit Bierges. Is een doffer en daar baal ik wel iets van. Meerderheid duivinnen is nu wel iets teveel aan het worden. We zitten bijna aan dubbele hoeveelheid duivinnen. Toch eens gaan denken aan spel met alleen duivinnen . Hokaccomodatie laat dat nu niet toe. Maar hoe wel ?

Ja zo zijn we ook al weer met 2019 bezig terwijl we nog 4 mooie vluchten met de jongen duiven krijgen. De jongen mochten een nachtje bij elkaar blijven. Alles eruit op zondagmorgen en dan nu weer het schema oppakken voor inmanden op donderdagavond.

Welke duif zat nu eigenlijk op kop gisteren. Het was een duivin met een vette blauwe kleur. Ze zit gewoon op schapje. Vloog vorige week een 7e TT in afdeling Friesland op ruim 18.100 duiven. Toen was ze 2 e van ons hok. Nu was ze 1e van het hok en 2 e duif in club en 7e in Rayon West. Goede prestatie.

Dit is een duif uit vliegduif 500 x 33. 500 is uit ons super kweekkoppel bij Toon de 66x Homma ( maldini) doffer en vliegduivin 33 is duivin uit samenkweek met Albert Timmerman. Broertje van de 97 is de 96 . Deze doffer staat bij PV De doorzetters bovenaan bij beste jonge duif. Er komen nog 4 vluchten dus zegt nog weinig maar hij staat er wel . 5 uit 5.

Denk niet dat hij daar blijft staan want deze is veel te druk. Neemt zijn rust niet , is altijd bezig en druk met alles. Zodra ik op hok kom en hij kan op mijn rug gaan zitten dan zit ie er ook. Wil altijd naar ander hok als er maar klein gaatje is. Betekent dat ie altijd in starthouding zit om toe te slaan . Geen rust dus en dat voel je ook aan die duif. Moet gewoon voller voor meer afstand in de vluchten. Misschien sluit ik hem wel op de druktemaker.