17 juni De 144

De 144 “Control” Topduif

Maandagavond is ze naar het kweekhok verhuisd. Ze zit nu in Zwolle bij Toon. Ze heeft zichzelf, ook dit jaar, paar keer van voren laten zien. We dachten dat ze er weer was. Tijdens controle bij Nanne Wolff zag ik dat ze toch een spierprobleem heeft. Met die pijn toch nog aardig vliegen ja dat bewijst dat ze een heel fijne en goede duivin is. “Naar het kweekhok” zei Nanne. We zetten haar op het kweekhok  bij Toon. Heel benieuwd. Ze mag nu echt gaan genieten met partner(s). Al hoewel zij ook genoot in en om het vlieghok met top prestaties.

Zo een duif ga je missen. Nu al ! Kom je bij de duivinnen en haar bakje is dan leeg of bezet door andere. Ook dit is duivensport.

Denk wel dat ik geluk heb gehad want de vlucht met Oost was ze laatste van de club. Dat doet ze nooit. Gelukkig was ze er!

Coli

De coli is er dan toch. Leek heel lang goed te gaan maar in vorig bericht gaven we al aan dat er iets aan de hand was. Dat heeft doorgezet. Hoop dat het morgen beter is.

Oude Duiven

De duivinnen willen niet wat wij graag zouden zien. Begin seizoen 2020 ( oefenvluchten) en er al ver voor waren ze goed maar zoals ze nu zijn …. nee dat zijn we niet gewend. Fouten gemaakt? Het zal best wel. Niet goed geanticipeerd op de situatie. Kijken of het nog iets wordt.