17 juni anticiperen

Nat

Afgelopen week moesten we wel anticiperen op het weer. Veel regen als we vrij zijn. Vooral in de avond was het vaak niet aangenaam voor de duiven. Dan droge momenten opzoeken en dat was dan heel vroeg in de ochtend. 5.30 uur opstaan om een groep te kunnen laten vliegen. Dan hebben we een groep minder op de avond. Duivinnen wilden er om 5.45 uur eigenlijk wel gelijk uit. Vaak kijken ze je aan als er iets anders gebeurt. De gang zat er aardig in dus is goed bevallen.

Vitesse

Duffel was het en wat een snelheid kunnen duiven toch halen zeg.
Onze 1e duif een 126 km incl  start en dalen . We hadden er 10 mee en in ruim 12 minuutjes waren ze allemaal thuis in hok. Dus niet doorvliegen met deze wind ! In club weer 3 bij top 10. Ook weer een mooie grootmeester uitslag. Wordt beetje saai maar is wel zo.

 

 

 

 

 

Fond

We hadden er 20 mee omdat er zw wind zou komen. 551 km en 5 tot 6 uur vliegen. Dat moeten alle duiven toch wel aan kunnen volgens ons.

Wat een prachtige aankomst. Probeer het te schetsen. Hoog , zijkant hok , zie ik 3 duiven vliegen . Fluit wel maar denk gelijk dat t geen zin heeft met deze wind. Ineens zie ik een duif afbuigen , vleugels stil en dalen naar de goede kant. Naar zijn hok dus. Andere 2 vliegen door richting noorden. Even later keurig op de plank. Een doffer de 157. Niet verwacht maar wat kan ik verwachten van jaarlingen. We hebben er veel en als jong hebben we niet zo ver gevlogen. Toch als 1e op hok , in club en  in Afdeling een 10 prijs.
Geweldig natuurlijk.

Met deze wind voorspel je geen top 10 uitslag maar het kan dan toch. Op plek 9,10 en 11 staan drie duiven uit Steenwijk verschil tussen die 3 is 4 seconden! 4 over 551 km. Hoe verzin je dit .
Er mist nog 1 doffer en laat dat nou een 2 jarige doffer zijn. Alle jaarlingen keurig thuis .