17 aug Fond

Fond vlucht

Een Afdelingsuitslag bekijken en we zien ons op Nr 1 en 2 , Ja dat is gaaf en daar ga je dan ook zsm  iets over schrijven. Heel bijzonder om weer eens mee te maken. We missen op dit moment nog 1 jong. Maar we hadden nog een vlucht.
Een Fond vlucht vanuit Chateaudun. 624 KM. Het was voor jong al niet makkelijk dus zou het voor oud met die afstand en meer buien onderweg wel net zo moeilijk worden. 6 duivinnen mee die nog aardig in de pennen zaten. De rest met 5 a 6 pennen thuisgelaten. Zo ook de 60 die heel goed op dreef was maar een paar broekpennen miste.

Toen we de “ouden” konden verwachten voor een vroege duif vanuit Chateaudun kwam er natuurlijk een jong aanstormen die echt dacht dat hij de 1e prijs Nationaal had gewonnen. Je schrikt toch. Op De Blauwband druppelden de duiven binnen. Tussen 1e en 3e duif in club  zit 24 minuten!! Een zware dus. Wij beginnen in club met een 7e prijs en in Rayon met een 27e . In 64 minuten hadden we ALLE 6 duivinnen thuis. Een prima prestatie van onze duiven. En warempel wederom de 181 als 1e op hok. Heel blij mee.

Selectie

Voor onze oude duiven was dit de laatste vlucht 2020. De selectie is wel erg makkelijk geworden. Alle deze 6 duivinnen mogen blijven met de 160 er nog bij. Ze hebben ieder stuk voor stuk iets laten zien en het zijn 6 jaarlingen.

Stand Lang

Bij onze club PV De Koerier zien we de volgende stand voor Lang:

Stand Kort

Doen we een andere keer. Daar staat de 181 op de 2e plaats. Echt een duif met potentie.

Maar (529)

Ja , ze verdient het om mee te beginnen maar eigenlijk willen we er nog niet aan. Toch ziet het er naar uit dat we de “17-529 ” “TT Quievrain” kwijt zijn. Vanaf vorige vlucht Blankenheim ,met die warmte , is ze niet thuis gekomen. Een vitesse afstand verdorie. En toch blijf ik nog iedere keer naar de plank kijken in de hoop dat ………….

Oh ja en dan praten we erover en zeg ik dat is de duivensport. Dat is wel zo maar toch zoooooooo jammer! Wat een duivin was dit zeg. Een zekerheid in de uitslag en heel vaak top 10. En zo lief.