16 mei 1e Africhting Jong

In 1 keer

Vanmorgen de jongen in de mand en op pad voor de 1e africhting jonge duiven op 16 mei 2020. Ze waren er volgens ons aan toe. Ze trainen allemaal minimaal 1 uur met , nog, open hok en zonder dwang. Dus ook nog geen vlag daar is het natuurlijk veel te vroeg voor.

4 KM

Op 4 km de manden klaar gezet voor lossing. Kleinzoon Micha wilde de manden los doen. Schitterend!

Vaak doe ik 1e africhting ieder apart maar daar nu even geen zin in. Het zijn er 56 en dat duurt dan te lang. Er zat om 09.45 ongeveer nog iets blauw in de lucht want het werd snel bewolkt. Alle 56 los en ze kwamen in 3 groepen thuis. De 1e groep na ongeveer 30 a 40 minuten en de andere 2 vlak daarna.

Ze hadden de laatste training de avond er voor gehad en ’s morgens niet getraind. Of ze ver weg zijn geweest weet ik niet maar ze hebben in ieder geval gevlogen en alles thuis. Hebben ze veel geleerd? Niet wat betreft de weg naar huis vinden denk ik maar wel de mand , de rit, het loslaten en dan de binnenkomst.

Ook even bij de koeien kijken.

 

Nog geen coli verschijnselen gehad. Het komt hier ieder jaar wel aan dus goed in de gaten houden nu.

Oude

De doffers gaan goed. Tevreden. Training , felheid, dons , mest is oké. Zoals we het graag willen zien. De duivinnen is andere koek. Zijn we niet tevreden over. Met name eetlust valt mij op in negatieve zin. De training was vandaag ook anders. Eens kijken wat het brengt.

De duivinnen zijn woensdagavond nog even naar Zwolle gebracht. Dat was 2x keer Zwolle. Dat ging goed. 5 stuks in dezelfde seconde op de klep. Dat is knap. Bijzonder was onze 529:

De 1e africhting is ze 1e of 2e. De 2e africhting ( Zwolle)  als laatste met uren later en een groenachtige vlek op borst. Dit zag ik dag later en dus had ze een ongelukje gehad. Gelukkig wel thuis. Na de 2e lossing niet direct naar huis gereden omdat we een klus hadden dus zag het later. De 3e africhting gelukkig weer als 1e op klep. Wel met 4 anderen maar toch. Zou ze hersteld zijn?