16 aug Training en Jongen elders

Training

Training vinden we belangrijk. Vorige week zei ik dat er maar verplicht werd getraind. Niet wat we willen zien. Wel een monster uitslag tot in de Afdeling. Je kan er niets van zeggen dus echter de langere afstanden gaan nog komen dus conditie moeten ze er wel voor op doen.

Nou deze week gaat het met duivinnen goed. Komt er eens 1 naar beneden maar de rest is lekker minimaal 1 uur aan het vliegen. Zelfs 2 keer ruim 1 1/2 uur. Doffers is nog anders . Er is nu zelfs doffer die uren later weer terug komt. Tot 2x aan toe. Waarschijnlijk een ander hok gevonden. Nou gladjes verloopt het dus nog niet.

Prijs%

In uitslag vanuit Weert viel het mij op dat de prijs% van veel leden onder de 50% zaten in rayon West en zeker bij ons in de club. De duiven hadden deze vlucht dus een wes/ zuid/westen wind en die was voor velen onbekend. Zal het daarmee te maken hebben? Zou best kunnen. Kan ook zo zijn dat de conditie zo goed is dat ze met gemak doorvliegen. Wij hadden in club 70% en in Rayon 56%. Is aardig.

Jongen van Gebr. Kruisweg

Schreef al veel eerder dat er dit seizoen ook aantal jongen naar een lid in Hattem zijn gegaan. Toon heeft voor Hessel de Kleine in Hattem aantal jongen gekweekt die nu in competitie vliegen. Afgelopen weekend vanuit Chimay werd Hessel 1 en 2 in de club. In kring een 14e en 15e prijs van 923 duiven. Leuk:


Een broer en zus ( 927 en 928) uit een zoon van ons 600 koppel en een dochter van “De Bolle” . 600 koppel gaf ons o.a. al een jong , die in 2016 heel goed vloog in Steenwijk, die nu in het Oosten zit. Top koppel.  “De Bolle”gaf ons o.a. de 36 en 37. Deze waren 1e en 7e in Afdeling 2017.

De Bolle was vliegduif en zit nu op kweekhok. Omdat er 11 duivinnen en 9 doffers in vlieghok zitten zijn er 2 doffers uit kweekhok even in vlieghok gezet. Alle duivinnen mogen een nest groot brengen. Het is hun  beloning voor een goed seizoen met oude duiven in 2018. Natour spelen we niet. De Bolle hebben we nu in vlieghok en staat op de 16- 142 “St Helena”. Ook een TT duif. Een 9e Morlinquort (7246 duiven) was het in 2017. Moet iets goed uitkomen toch?