15 maart . Klaar!


Klaar mee? Klaar voor?

Je kunt er van alles van maken. Hier op vlieghok zijn we klaar met de kweek en spenen van jongen. De bakken zijn weer schoon en ook de roostertjes. Aantal dagen in water , even boenen , weekje drogen en idd weer klaar voor gebruik.


Er zijn een 9 tal jongen van het vlieghok verhuist. Aantal naar Gerrit en paar voor een bon. Ook dat is afgehandeld dus hok is bezet voor 2024.
Tijdens de kweek de ringen van Gerrit gebruikt en dan komt er een duif op met veel wit op de kop. Een bijzondere ! Een kleur die we nog niet hebben gehad. Weleens bont maar deze heeft veel wit. Kleinzoon vindt deze natuurlijk heel gaaf. Opvallend zo een witte. Je raad het al : deze houden we zelf en nestmaat gaat dan naar Gerrit Vedder. Direct gemeld dus geen probleem.

Inmiddels dus al gespeend en groeit als kool.

Klaar voor!

Nu zijn we klaar voor voorbereiding van start seizoen 2024. De duivinnen hebben inmiddels een weekje Detox gehad. Wij geloven er wel in! Wat een dons en prachtige mest. Nu gewoon voer . De doffers zitten er net 2 dagen aan en moeten er nog aan wennen. Van volop kweek naar detox is even schakelen en dat zie je ook aan mest. Maar ook doffers krijgen dus een week Detox.

 

Training

Probeer ze nu iedere dag los te laten. De duivinnen gaan inmiddels al goed. Ze zitten nu op 30 min en klep gaat dan open. Dan wil ik ze ook graag naar binnen hebben. Al 2 dagen zijn er 3 die na een uur terug komen. Ik heb ze op het netvlies.
Doffers moeten nog komen. Jongen net weg en er is veel strijd in hok. Nog onrustig ook. Over een week zal dat wel anders zijn. Ze trainen iets korter.