15 april Laag vliegen

Risico

Woensdagavond zijn de laatste 2 jongen bijgezet. Met Toon halverwege afgesproken en toch maar even de doffers meegenomen. Die doffers waren  2x afgericht en geen vlucht. Wilden nog 1x africhten. Tegen beter weten in. Het was koud met noorden wind. Om 19.19 pas los in Zwolle.
De duiven komen hier alleen ‘s avonds aan de beurt. Overdag wordt er gewerkt dus alles maar dan ook alles moet in de avond gebeuren. Ook africhten dus. Overdag had ik al aantal koppels zien vliegen en oh oh wat zaten die laag. Voor een schaap moesten ze nog iets omhoog. Risico is dus veel groter dan met westenwind bv.

Afijn de doffers toch los. Na 26 min komen er 9 aan. Daarover zijn we tevreden. Een 15 min later 1 die kreupel liep. Dan is die waarschijnlijk tegen iets aangevlogen. Niet slim misschien maar toch.
En 1 doffer was niet thuis. Nou dan weet je t wel. Daar vrees je het ergste voor dan. Gelijk afspraak gemaakt dat een vlieger die naar kweekhok is verplaatst terug gehaald gaat worden. Die maar weer in de groep plaatsen.

S morgens met voeren zou hij er nog kunnen zijn maar ook niet. Vlak voor vertrek naar werk komt daar een duif aan en warempel het is onze doffer. Even binnen gelaten en niets aan de doffer te zien. Het kan verkeren. De ploeg is weer compleet. Was t verstandig zolaat met die kou en noorden wind? Ik doe het niet weer!