14 sept Laatste keer

Klaar.

Met een punt erachter ja. Wij hebben dit jaar voor de laatste keer de duiven uit het hok gepakt en ingekorfd bij onze club. We kunnen er niets meer aan veranderen en nu mogen de duiven het doen. Het is ook weer mooi geweest. Mooi in de zin van een goed seizoen maar ook mooi dat we er even klaar mee zijn. Er zal nu ook een zekere rust op het hok neerdalen. Natuurlijk komen de duiven wel los maar ze mogen doen waar ze zin in hebben. Het systeem wordt enigszins ook losgelaten. Eten en drinken op zijn tijd en lekker rust. Rust voor de rui die vanaf zondag ingezet mag worden. Verlichting gaat uit en de rui wordt nu gestimuleerd. Dat doen we altijd met o.a. karnemelk. Ja het bevalt gewoon super. Ze zijn altijd door de rui als seizoen weer begint dus gaan we ook niet veranderen.

Wat er morgen ook voor uitslag uitrolt we zijn super tevreden over 2018. Wij zijn bij een nieuwe club gaan vliegen. PV De Doorzetters. Heel veel goede liefhebbers in die club.  We kunnen dit jaar wederom zeggen dat we het weer beter hebben gedaan dan in 2017.

En dat op ons vlieghokje van 4.20 meter.

Iedere keer horen wij het weer. Is dat je vlieghok? Vlieg je daar het hele programma op? Zitten daar al je duiven in? Ja dat is ons vlieghok en we zijn er trots op want de duiven doen het super. Niet 1 jaar , niet 2 jaar nee al 6 jaar gaat het super en iedere keer iets beter. Aan de top komen is moeilijk maar er blijven dat is een kunst.

Selectie

Nou dan zijn er nu 28 jongen mee en er zijn 8 oude doffers en 11 duivinnen. 47 als alles thuis komt zaterdag. Er is straks ruimte voor 12 doffers en aantal duivinnen is nog niet bepaald. Denk aan 14 stuks. Er zal wel weer steng geselecteerd moeten worden en dat wordt toch wel heel ingewikkeld. Zie er als een berg tegenop!