14 juni 1 jong

Beetje gemeen

Ja wellicht een beetje gemeen is het. Toch voor 5e keer met alle jongen op pad. Om 19.00 uur zou de zon er weer doorkomen en dat was ook zo. Ze vliegen goed , vreten me arm en zijn fit en gezond. Denk ik. Deze 5e maal wilde ik het toch iets zwaarder maken. Hoe doe je zoiets? Losplaats opzoeken die wat obstakels geeft om thuis te komen. Obstakel vind ik bv duiven die trainen. Deze duiven kom je tegen als je tussen Meppel en Staphorst gaat lossen. Rond 19.00 vliegen daar wel duiven.

Ik heb het geweten want pas na 50 minuten kwamen er ruim 24 duiven aanrazen over het dak. Zag ze komen en de jongen moesten echt in de remmen. Direct naar binnen. 20 minuten later een stuk of 10. Voor eind avond moesten er nog 4 komen. In de ochtend 2 op de klep. En nu mist er nog 1. Dit was een training waar ze wat aan hebben. Denk ik hoor.

Meissie

Is onze makke duif. Zit altijd bij jongen in. Pak ik met mijn stomme kop ook Meissie bij inmanden voor training jongen. Ja ze is wel opgeleerd. Heeft ook paar vluchten gevlogen maar laatste jaren niet meer weggeweest. Komt ze net voor donker thuis zeg. PFFFF.

Morlinquert

Dit weekend 1 vlucht. Gelukkig. Schijnt hoofdzakelijk een zuid westen wind te worden. Voor de duiven wel een keer goed hoor. Er staat nog een zwaar programma op de agenda. Twijfel hier over aantal stuks. Er waren duiven binnen gekomen van Chalons die op maandag, eigenlijk al weer direct na vlucht, al weer perfect aanvoelden.

2 ouden

Van Chalons en Champgane nog 2 duiven onderweg. Denk niet dat ze onderweg zijn maar zijn in ieder geval niet thuis. Een jaarling doffer. Was ook beste doffer hier. En ook een 2016 duivin die hier op Pontoise de punten binnen haalde . Soms begrijp je het niet. Deze duiven konden het zeker wel doen.

Iedere ochtend kijk je eerst naar je vrouw natuurlijk en dan ook gelijk naar de klep.