14 April 2e Trainingsvlucht Duiven

Touwtje

Ja we hadden onze duiven aan een touwtje. Prachtig zoals ze kwamen. Mooi weer er bij dus wat was dit genieten zeg. Van alle kanten kwamen ze en ook hoog. Waar ze vorige week bleven vliegen kwamen ze nu snel op de plank. Een prijs% van 75 % . 9 bij de Top 10 van onze club PV De Koerier. Heel tevreden.

Kijk , nu hoeft dat natuurlijk niet want het is een training maaaaar het is wel een fijn gevoel. Ze zijn gezond en we mogen toch aannemen dat iedere liefhebber ze goed aan de start brengt dus eigenlijk wel een goede start. We zijn nu al trots.  We kennen ook het gezegde “Hardlopers zijn doodlopers” en “1e gewin is kattegespin”. Deze is wel binnen.

Dan is onze 1e duif ook de snelste van Lossing Groen in Duiven. Een  4187 duiven. Ik laat de meldlijst maar zien want bij Compuclub staat totaal verkeerde uitslag. Daar wordt Eefde gebruikt als afstand. IVM groepslossing ( kleurlossing) krijgen we ( Afdeling) het niet voor elkaar een goede uitslag op papier te krijgen. Dan begrijpt het automatisch systeem van Compuclub het niet meer. Gaat fout door splijtleden.

Nou lekker dan maar het doet niets af van de prestatie van onze 1e duif en diegene die volgden.

Nu ik op Compuclub kijk staat er toch een PDF waar een juiste snelheid is vermeld en een uitslag over 1876 duiven. Een 1e , 2e en 3e Prijs. Is mooi maar is een training.

Hier is het 78% prijs%.

Snelste duif

Ook was de 1e duif van ons de snelste in de Afdeling met 1687 mpm . Is eigenlijk niet te vergelijken maar dat geldt bijna ieder weekend in de duivensport. Toch?

Bijzonder knap van onze duiven dat ze de kampioenen uit Donkerbroek voor blijft . Op de voorhand met ZW wind. Wederom trots.

Welke duivin is dit dan?

Dit is “Kreta”. Zij won vorig jaar als jonge duif al een 1e in Afdeling Friesland vanuit Heusden Zolder.

In de club vorig jaar als jonge duif o.a een 1e,2e,3e, 4e en 11e prijs. Nu weer een 1e. Een fijne duif.

Vandaag genoten ze van een  bad