13 Juli TROTS

TROTS

Dat zijn wij ( Eugene en Jolanda) op onze jongste zoon Swen. Na 4 jaar hard werken heeft hij zijn HBO diploma binnen. Diep respect en heel veel trots voor zijn prestatie. Wat zijn wij blij. Vandaag de diplomering mee mogen maken. Heel bijzonder en mooi gedaan voor de studenten. Feest.

Naast zijn diploma heeft hij onlangs ook nog een job gevonden. Deze begint over 1 maand. Het kan niet op. Nu onze 2 zoons afgestudeerd met HBO op zak en een job. Gelukkig!!!

Heeft niets met duiven te maken maar dit is veel belangrijker dus gewoon even wat anders want wat zijn wij trots man!

Inkorven

Vandaag dus niet zelf de jongen ingekorfd. Deze had ik vanmorgen al bij de vereniging neergezet met hulp van Adrie Kors. Ze zijn vanavond ingekorfd door Dolf Sommer. Mannen bedankt voor jullie hulp. Mooi dat het zo kan. Onze jongen zitten dus al even in de mand en ben dan ook benieuwd of ze hebben gedronken. We zien het morgen. Marco Hoomoedt zorgde voor onze klok. Marco nogmaals bedankt.

Stand

We laten nog even de stand zien van PV DE Doorzetters. Met nog 2 vluchten oud te gaan staan we nog goed. De laatste loodjes zijn het zwaarst zeggen ze en dat is ook zo. Het wordt moeilijker. Duivinnen vormen koppeltjes en daar heb ik een hekel aan. Kom eitjes tegen etc etc. Daar komt bij dat het dit jaar een zwaar programma is dus die laatste loodjes dat klopt wel. Maar ondanks dat het zwaar was tot nu toe staan we nog steeds bovenaan in Generaal. Ook hier zijn we blij mee maar prijzen worden pas aan eindstreep uitgereikt. Ja dat weten wij ook . Het is in Top 3 wel erg close dus kan zo maar anders worden.

 

Voeren

Gisteravond in de club een heerlijke open discussie gehad over hoe je duiven moet voeren als ze een zware vlucht hebben en dan ook nog op woensdag moet inkorven. Wij hebben een aantal specialisten in club en vond het heel interessant. Denk zelf wel dat het bijzonder belangrijk is en dat wij het nog niet onder de knie hebben.

Haal je ze even terug na de vlucht en voer je ze op? Welk voer is voor zware fond? Geef je ze altijd volle bak? Moet je vliegvoer geven en wanneer vet voer? Of beide en wanneer wel en niet. Is mais belangrijk? Spelen Hennep en Pinda’s een belangrijke rol? Zo over je hobby praten is gewoon gezellig en ook nog leerzaam.

Rayon

In ons Rayon staan we ook goed. Nog steeds bezetten we de 2e plaats.