12 mei . Kan nu nog

Krant

Nog even genieten dan want vandaag staat er al weer een nieuwe vlucht op programma en dat is het weer anders. De krant vermeld:

Vandaag hebben we Quievrain en er zijn 25 duiven mee. De 48 doffer thuis gebleven ivm een spierblessure (denken we). Voelt zeer goed aan maar niet in de mand gestopt. Hij mag op de Super Vitesse nog mee en dan thuis voor partner.

Snelheid

Ik verwacht dat de duiven die in top van Afdeling vliegen een snelheid halen van minimaal 1500 mpm. Het is windkracht 2 en komt uit ZO. We gaan het zien.

Goede richting

Ik denk dat het Ijsselmeer vandaag weer een rol gaat spelen deze vlucht. Duiven ( heb ik gehoord via GPS) trekken altijd beetje naar het westen. Zelfs met Westen wind. Nu met wind vanuit ZO zal het nog meer zijn. Lijkt mij een logische gedachte. Ongetwijfeld gaan er duiven via Noord Holland. Daarom verwacht ik de duiven ook niet in 60 minuten thuis. Er zullen gaten tussen gaan zitten.