12 aug 2 En aftrekvlucht

vanmorgen zat er 1 op de klep. Een jong die wat spierproblemen had toen we 2 weken geleden bij Wollf waren. Zal wel niet meer goed komen. Is al paar dagen gespaard en nu weer 1 dag later. Voelt wel goed dus blijft nog even en kijken of het iets beter gaat worden. Nog 1 onderweg.

Tja dan heb je 3 duiven bij Top 10 van de hele Afdeling. Blijft bijzonder hoor met ruim 18.000 duiven. Zal even beschrijven hoe de top 3 duiven kwamen.

Iedereen blijft maar zeggen dat de 1e duiven tijd verspelen op hun hok en dat ze , als dat niet zo was, een plaats in top 10 hadden kunnen spelen. Je leest het ook steeds in de stukjes. Nou ik zeg het nog 1 keer dan: ook hier werd weer tijd verspeeld met de 1e. Deze zat hoog en draaide naar beneden maar er kwamen er 2 bij. Dat draaide lekker door tot dat er 1 op schuur en later op hok kwam. Nou wil ik alleen maar zeggen dat iedereen dit wel heeft dus het hoort er bij. Dus blijft het gewoon gelijk zeker bij de korte duivenvluchten. Ik schrijf er vanaf nu niet meer over!

Maar dan 3 tegelijk en bam in Top 10 afdeling.

Aftrekvlucht

Lees ik op Compuclub de midfondstand. 6 van 6 . Dacht toch echt dat het 5 van de 6 zou moeten zijn. Is bij Vitesse en fond ook sprake van aftrekvlucht. Staat ook bij kampioenschap Afdeling Friesland. Het is bij midfond ook 5 van de 6. Wat blijkt nu ? Omdat er 2 vluchten naar zondag zijn verschoven wordt er geen aftrekvlucht gerekend. Die zondagvluchten zijn niet ingekort alleen uitgesteld. Er zijn dus gewoon normale 6 vluchten geweest met juiste afstand. Maar omdat er 2 op zondag zijn gevlogen vervalt aftrekvlucht. Het moet toch niet gekker worden zeg. Wat is dit nu toch weer voor een regel. Wie bedenkt dit en wat zit er voor een reden achter. Heb dit in club ook ter sprake gebracht en daar was een ieder ook verbaasd over deze regel. We gaan navraag doen waarom dit zo in statuten staat.

ja ik heb het er over omdat die aftrekvlucht wel goed uit zou komen voor ons. Er was een midfondvlucht die wat beter had gemogen.