11 aug. 13 geluksgetal?

Prachtig

Zo mooi kwam jong 163 aanvliegen met de storm. Met een vaart naar binnen dus die had wel trek naar t hok. Het betekent een :

1e in club, 1e in Rayon West , 1e in Samenspel E en een 13e in Afdeling van 5244 jonge duiven :

Zo zit je met de zuidwesten storm natuurlijk niet gunstig als je in zuid oosten je hok hebt staan. Dan toch een 13e prijs winnen is echt top. Mogen we toch wel zeggen over deze duif? Wij beschouwen dit als een topprestatie.

Samenspel E:een 1e prijs.

Wij moeten nog 3 jongen van de 27 die we mee hebben gestuurd. Als ik vanmorgen de tv beelden van de storm zie dan mogen we niet klagen en doen dat dan ook niet. 52 % prijs . Super ivm collega liefhebbers. In club waren nog veel duiven onderweg. Nog 2 te gaan er kwam er net 1 thuis. Nog 2 jonge doffers

Natour

Een trouwe lezer van onze site weet dat we niets met natour hebben. Dubbel niets. Natour is, volgens ons, voor late jongen en voor grotere hokken waar ze in het seizoen voor oud de partner van de vlieger hebben binnen gehouden . Deze spelen ze dan in of op natour. Nou dat hebben wij niet met 12 koppels , wij willen ze spelen in het seizoen en kijken wat ze kunnen. Dan nog natour is teveel van het goede.

Stand

Dan hebben we generaal standen en staan dan bijzonder goed. Ja dan geven we het niet op en gaan we proberen zo goed mogelijk te spelen.

In samenspel E zijn we kampioen Generaal Kort over : 18 vluchten!

8 Vitesse, 6 midfond en 4 jonge duiven vluchten. We vinden het knap van onze duiven. Maar goed dit jaar zit natour bij Generaal Kort dus geven we niet op. Dat is te makkelijk.

Dan hebben we 1e natour en moeten dan de Oude duiven gebruiken omdat de jongen een aparte vlucht hebben en die pakken we dan zeker niet voor de natour. Stel dat ik de 163 had gepakt voor natour dan was er geen 13e plaats in Afdeling. Maar de ouden hebben het wederom laten zien vanuit Gennep: van 1253 duiven een 4e!

Die zijn natuurlijk allemaal thuis. %prijs is 80  %.