10 sept Status

Aandacht

Onze jongen krijgen nog 1 week de aandacht die ze nodig hebben. We proberen ons schema aan te houden. Ik heb dat wel eens anders gedaan. Dacht  dan aan bv marathonlopers – schaatsers – wielrenners die zich voorbereiden voor een zware wedstrijd. Die vinden de rust naar de aanloop van die activiteit heel belangrijk. Zullen geen zware trainingen meer doen. Dat hoeven de duiven ook niet dacht ik dan. Of dat zo is weet ik niet met 100% zekerheid maar denk nu wel dat het ritme er in moet blijven. Echt zware training hoeft niet maar lekker dagelijks de vleugels spreiden is wel belangrijk.

Gezond

Belangrijk is de gezondheid en pennenstand. Houden we ze vrij van het “oogjes”probleem? Hoe is de stand van de pennen? Nou er zijn weer de nodige pennen gevallen hoor met 2 nachten mand in het donker. Gemiddeld staan onze duiven op 5 a 6 pennen. Zag er gisteren aantal met 4. Dan wordt het wel krap voor goede resultaten. Toch maar eens vragen of ze ’s nachts de lichten aan willen doen in de auto.

Oogjes probleem ken ik niet maar dacht toch iets te zien bij het inkorven. Zal wel een muggenbult geweest zijn want ze was keurig op tijd.

Rayon

De uitslag Rayon is ook bekend en de duiven hebben het goed gedaan:

We moesten 3 duiven draaien voor de punten en die waren weer keurig op tijd. Weer 2 tegelijk op antenne als eersten. Ook ruim 53% Prijs dus daar zijn we wel blij mee. Ook in vergelijking met collega liefhebbers.

In de afdeling hadden we met een ZW wind kracht 3 a4 niet verwacht om bij Top 100 te zitten. Toch 2 bij de Top 100 op totaal 9226 duiven: