10 juni. Hoog

Rethel

Een midfond vlucht was het afgelopen weekend. De 4e. In de club is het een 6, 7 en 9e geworden. 3 bij de top 10. 60% prijs. Aardig. Niet meer en niet minder. De 1e duif moet iets eerder komen en dan kan het goed zijn.

Hoog heel hoog zie ik 2 duiven stil hangen. En dan knijpen en dalen en even later op de klep en gelijk een 3e . Mooi. Prachtig natuurlijk maar…. als er echte drang is of motivatie dan moeten ze toch eigenlijk al eerder de daling in zetten. Dat is volgens mij echte drang naar hok. Dit kost te veel tijd. De echte motivatie en vorm is er dus nog niet. Onze mening hè.

Als de 1e valt is het wederom niet wachten op de volgende van de ploeg. Ook nu weer kort achter elkaar. We zien dan ook in de kampioenschappen dat we goed scoren:

4 x Vitesse ( waaronder 1 zeperd)

4 x midfond

betekent tussenstand van 1e Vitesse , 1e midfond en 1e kort in club.

In WEST is het een 3e bij midfond: en 5 e generaal.

Ook bij grootmeester vlieggebied 5 een mooie notering . Dit bewijst weer een mooi prijs%. 6e vd 66.

 

Opvallend is dat we veel duiven hebben met mooi prijs% maar weinig duiven die constant top vliegen. Dan is het weer die en dan weer die. Dan is aanwijzen iets moeilijker . De echte vorm ontbreekt volgens mij en dat kan ook met het weer te maken hebben. Kan . We hopen dat wel.

Jong

Met jong hebben we de 5e lap gehad. We zitten op 20 km. De laatste ging weer beter maar dat komt door de training die ze in de ochtend hadden gehad. Ze komen dan thuis en gelijk naar hok dus dat gaat dan ook al iets beter. Het was aardig bewolkt richting huis. Naar zuid wat blauw in de lucht.