10 April. Pannenkoek

Pannenkoek?

Ja Pannenkoek dat was de training vandaag. Een 30 minuten ging nog wel maar toen was de stroop op. Zal wel met het weer te maken hebben. Het was 23 graden, benauwd, heiig  en dat is wel een omschakeling. Je merkt het ook met de hoeveelheid voer. Is ook anders. Ze hebben nu iets minder nodig.

Aanvliegers

Afgelopen weekend was het hier bal met aanvliegers. Nu meld ik die altijd bij de liefhebber maar het telefoontje er naar toe gaat met steeds meer tegenzin. Nu zijn er enorme verliezen door roofvogels, ook veel bij jonge duiven en dit wordt volop in de social media vermeld. Is ook heel erg laten we dat voorop stellen want je zal het maar hebben. Echter als er dan een duif niet thuis komt en die wordt gemeld dan hebben we ineens de ene na de andere smoes. Ken je die ook van : “ik heb geen auto” ? Misselijk wordt ik ervan. Ophalen is vaak geen optie. ” Laat maar los of breng hem eindje weg” wordt er wel gezegd. Nou loslaten gaat weleens goed maar even zoveel niet en dan zwerft de vreemde duif bij het hok. Gooit trainingen in de war etc etc. Eindje weg? Ja dat is een oplossing. Maar dat gaat wel ver als eigenaar zo laconiek is over zijn eigen duif.
Ik blijf wel melden omdat er ook goede liefhebbers zijn die zelfs direct de duif willen en komen halen.  Ik blijf dus melden. Het zal maar net die ene kampioen van iemand zijn.

Maargies Hoeve

Morgen gaan er 2 jonge duiven van Toon zijn kweekhok naar “De Maargies Hoeve”