1 okt Rui


Andere zaken

Kijk , onze duiven komen niets te kort nu alleen de aandacht is een stuk minder dan tot 2 weken geleden. Maar ze krijgen wel alles wat ze nodig hebben wat voer en bijproducten betreft. Ben nog van plan om een check te laten doen bij Wolff voordat we de winter in gaan. Ben benieuwd of hij mij nog kent. Gisteravond laat de afdeling van jong schoongemaakt. Was niets meer aan gedaan. De groenecontainer zat halfvol dus maar even alles erin gegooid. Kon vanmorgen gelijk mee dus is ook weer weg.

Aantal

Alle duiven die overgebleven zijn zitten in het hok. Selectie zal later gebeuren. Eerst alle administratie op orde en dan selecteren. Zal zwaar worden en is minste van de duivensport.

Soms maken collega liefhebbers het mij iets makkelijker. Zo was er tijdens de laatste natour vlucht een jonge duif die bijzonder vroeg was. Deze was met natour mee.  Hij bleef wel 12 minuten op dak zitten. Er was een getuige dus is geen leugen. Vertelde dit in club en vroeg een liefhebber gelijk of de duif nog leefde. Het was nog menens ook. Nou deze blijft en zal eens kijken of er weer een vroege aankomst komt met directe constatering. Dat wil ik dan gewoon bewijzen hè! Het is de 19-69.

De rui gaat voorspoedig hoor. Lekker rustig ruien heeft mijn voorkeur.

Nu zijn er ook andere leuke dingen:

Onze kleinzoon wordt vrijdag 2 jaar dus dat gaan wij vieren in Zwolle.

Dan willen we nog fietsen maar dan zal t wel droog moeten zijn.