1 febr Nieuw 2

Kweekhok

Toon heeft nieuwe doffer inmiddels in bezit. Een geweldige duif. Voelt goed. Dit is een zoon uit Gep x Dicky:

Het is 3/4 Braad-De Joode en 1/4 Vandenabeele. Uit een koppel die toppers heeft voortgebracht.

Vervolgens gaat de kweek voorspoedig. In het vlieghok gaat t ook lekker. Tot nu toe 1 ei onbevrucht.

Bestuur

Krijg iedere week  via Npo duivensportbond hun mail in mailbox. Ik lees daar o.a. de perikelen rond het bestuur en de reactie van de voorzitter. Er is nogal wat gaande in onze bond. Allereerst wil ik aangeven veel respect te hebben voor de voorzitter zoals hij de zaken aanpakt. Ik ga uit van zijn goede bedoelingen. Ben ik het daar mee eens?

Dat is niet zo belangrijk. In deze hobby is iedereen voor zichzelf deze sport aan het uitoefenen. Ieder wil het zo goed mogelijk doen en denkt ook vooral aan zichzelf. Als dan een ieder aan zichzelf denkt in deze hobby die eigenlijk ook nog bijzonder oneerlijk is is het onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken. Dat lukt nooit dus is er altijd commentaar. Met name dat commentaar is iets waar je mee om moet kunnen gaan. Moet ? Ja want anders kun je deze bond niet voorzitten.
De voorzitter kan er mee omgaan volgens mij maar ik lees commentaren en opmerkingen op en naar deze man die ik absoluut niet vind kunnen. Zo asociaal.

Zelf vorig jaar door voorzitter Simon Kuipers, van Afdeling Friesland, gevraagd voor een functie in het bestuur van die afdeling. Dit op advies van de voorzitter van PV De Doorzetters. Ik heb besloten om dat niet te doen want ik zou me dan volledig en vol enthousiasme er voor inzetten. Het zou veel tijd kosten. Maar in deze sport weten we dat er altijd commentaar is en ik bedoel dan natuurlijk de negatieve commentaren. Goede , kritische en opbouwende zijn niet erg daar kun je dan iets mee maar negatieve kan ik moeilijk mee omgaan. Het zijn vaak ook mensen die altijd zeuren en nooit tevreden zijn. Die wil ik niet vertegenwoordigen dus daarom niet in bestuur gestapt.

Gelukkig denken niet alle mensen zo en daarom ook veel respect voor alle bestuurders , met name de voorzitter, van deze NPO van allemaal individuele  duivensportliefhebbers.