9 sept Winst

Quievrain 8 sept Trots

We zijn 1e, 2e ,5e etc in de club. Voor het rayon ziet het er ook goed uit. Denk 2 bij de Top 10. In de club een 57% in de punten met 28 duiven en 16 prijzen. We mogen nu ook weer van een goed weekend spreken met onze jonge duiven.

Het was een andere wind een echte zuidwesten wind. Windkracht 3 a 4. Onze 1e en 2e duif vliegt dan ook een snelheid van boven de 100 km per uur. Een 106 KM ! Ik vind dat snoei hard hoor. Dit betekent dat ze ergens een topsnelheid halen van wel boven de 115 km p/u want ze moeten eerst opvliegen en weer een keer dalen. Dan is het ook geen rechte lijn denk dus wel een 120 km p/u. Snoeihard!

WIND

Andere wind andere duiven. De kunst is om met aantal duiven met alle winden goed te draaien. Tenminste dat willen wij. Lukt niet altijd maar dat is wel ons doel. Nou we hadden nu een duif voorop die nog niet bij Top 100 van de club is geweest. Nu was ze als 1e en dat vond ze heel vreemd denk ik want ze wilde niet naar binnen. Ze was verbaasd van haar snelheid. Zo leek het. Dan staat het baasje ook nog als een dwaas te acteren en fluiten. Uiteindelijk nog blij ook dat ze toch naar klep gaat en niet weer omhoog vliegt.  Ik zeg het maar even want ik hoorde weer verhalen dat de duiven niet naar binnen wilden bij liefhebbers. Ook wij hebben er last van! Iedereen. ( Laat ik me toch weer verleiden om over vertraging te praten)

Stand

In stand van Jong staan we aan kop. Ook Generaal staan we nu aan kop. De verschillen zijn klein en aan ’t eind worden de prijzen pas verdeeld. Er kan nog van alles veranderen. Nog 1 week opletten en de duiven fris houden. Dan moeten zij het weer vanaf donderdagavond oppakken.: