6 aug. Pluim voor onze club!

Grootmeester

Deze stand / competitie zie ik als een wedstrijd voor de totale club duiven waar je als liefhebber mee speelt. Wij vinden prijs percentage per vlucht gewoon heel belangrijk. Het laat iets zien van de kwaliteit van je duiven. Natuurlijk is een top notering prachtig en is ook direct zichtbaar voor anderen. Stel wij hebben een topuitslag met 1 duif en de rest blijft achter dan hebben we mix feelings. Het is dan niet AF. Ach ja ,zo kun je altijd wel je resultaat naar beneden halen maar wij blijven altijd kritisch!

Wat nu vanaf Heusden Zolder perfect was is het Prijs % wat onze duiven laten zien. 68%. Hoogste van heel rayon West. Ja dat vinden we prachtig. In grootmeester geeft dat een 2e plaats:

Als je regelmatig deze blog bezoekt is dit niet de 1e grootmeester stand die we laten zien . Met oud en jong staan we vaak bij top in deze stand. Daar zijn we blij mee.!

De duimtrofee voor onze club duiven!

Top duif

Voor een top uitslag missen we een 1e duif die heel vroeg zit.

2 minuten eerder en het was top. Jammer maar we blijven krabben .

Opvallend bij thuiskomst waren aantal duiven die van totaal verkeerde kant kwamen. Niet normaal. Dat doen onze duiven dus nog niet goed genoeg. Ze vliegen te ver. 😌

Wind

Met de windrichting die onze duiven tijdens de vluchten krijgen kunnen we 2 kanten op. Als 1e natuurlijk wind mee en afstand is nog beperkt dus niet zwaar als ze in 1 lijn naar huis gaan.
Als 2e zien we dat meeste duiven te ver vliegen dus die moeten terug met wind tegen. Soms ook best harde wind. Dan maken ze het zichzelf wel zwaarder.
Als we mogen kiezen doe dan toch maar eens een andere wind ook omdat ze wat moeten leren. En nu dan de 2 nachten mand vluchten . Het drinken in de mand is wel een ding. Doen ze het niet dan hebben ze al een achterstand.