4 juli . 1e africhting jong

Vrije dag

De 1e africhting voor onze jonge duiven. Klarenbeek zal een kleine 70 km zijn. Met een zuid westen wind zal de snelheid wel hoog liggen. We lossen 1e africhting altijd in 2 groepen en ook 2 groepen voor de noordelijke kant van de afdeling. Deze africhting was alles in 1 keer. Geen bericht waarom maar gewoon los. ( Begin me steeds meer te storen aan de procedures in onze afdeling die vast staan maar niet worden nageleefd )  Wellicht is er een reden maar ook dat hoor je niet tijdens de gebeurtenis. Gewoon melden dat er gelost is met goed vertrek is vaak een standaard melding lijkt t wel. Vaak na lange tijd staat er iets , ergens , vermeld. Herinner je de hitteprocedures nog ?

A fijn dan zie je ook nog lossing in Eefde van 10 en dat Heino een 15 minuten later lost. Klarenbeek – Heino is met deze wind een klein stukje toch? Ik kan er soms absoluut niet bij maaaaar het gaat gewoon allemaal door.

Afijn ik was vandaag vrij om de duiven binnen te halen. Heb er van genoten! Met deze wind dit kleine stukje zullen ze vast wel iets verder gaan vliegen maar toch kwamen er een aantal direct naar huis.
Dacht eerst dat alle 50 er tegelijk waren want om 9.15 uur zie ik een grote groep boven het hok vliegen en ook rondjes maken. Maak er een foto van en er gaan ook een aantal uit de groep

Er vallen dan toch een aantal op t hok en dat duurde best lang want die groep wist niet wat ze wilden. Heel gek. Uiteindelijk is de groep weg en komt niet meer terug.
De stand is nu dat er nog 4 missen. Eens kijken of er morgenochtend wat terug komen