30 aug Vakantie

Toon en Gerrit

Ik , Eugène , heb dan eindelijk vakantie. Ik zeg eindelijk omdat we, ook ivm Corona, maar hebben doorgewerkt. Een jaar nauwelijks vrij en dat viel best wel mee maar zit je dan voor je vrije weken en dan mag het ook wel komen.
Het is Zuid Limburg geworden en dan worden de duiven verzorgd door Broer Toon en duivenvriend Gerrit Vedder. Zo gaaf dat ze het willen doen. Gerrit heeft nu ook zelf duiven te verzorgen dus ook de hulp gevraagd van Toon. Het is wel een geregel hoor met duiven. Je hebt zo je eigen verzorging en begeleiding en die wil je zo min mogelijk onderbreken.

”Schrijf maar op hoe je het wil“ zegt Gerrit . Nou als je dan begint te schrijven kom je erachter wat je allemaal doet of juist niet. Gelukkig maar 3 dagen weg maar toch. Na de vlucht zijn we thuis gekomen en de klok zelf maar  naar club gebracht.

Even terug naar woensdagmorgen. Dan vertrekken mijn vrouw en ik naar Zuid Limburg. De dag van rust en laatste training op de avond voor de jonge duiven. In de middag komt Toon bij de duiven en staat de deur open van de jonge duivinnen. Aantal duiven nog in hok en aantal weg. Ja , ik had deur dus niet goed afgesloten en door wind was het opengewaaid. Stom stom. Training jonge duivinnen die erin zaten maar gestart en kijken hoe het afloopt. Het begon dus goed🙈.

Donderdagmorgen heeft Gerrit de duiven gevoerd en Toon heeft ze imgekorfd en naar club gebracht. Dacht even dat er nog duiven met natour mee moest . Verkeerde jong doorgegeven aan Toon dus alle jongen naar Arlon. Dan maar 3 ouden en dat heeft Gerrit verzorgd op vrijdag. Nou dat is niet goed gegaan. En ook zo logisch. Geen training meer en vol in rui. Onkunde van mij!

Dan is daar de zaterdag. Natour heeft Gerrit gedaan en Jong deed Toon. Hij was er op tijd. Komt er mooi op tijd een duif aan en gaat op dak zitten. Toon Krijgt de duif er niet , zweet op de rug, en als hij binnen zit krijg ik melding 11.15 uur. Mooi op tijd maar het is duif van natour. 😉.

Dan krijg ik belletje van Toon om 11.27. “ Er zitten 2 op dak en krijg ze er niet in. Wat te doen?” Ja wat te doen? Ik kan fluiten in Hulsberg waar we zaten maar dat helpt niet. Uiteindelijk komen ze gelukkig naar beneden en dan ook op antenne. Duiven zien gewoon dat t anders is.

Maar: Zo blij met de hulp van Toon en Gerrit. Je kan met dieren zo maar niet weg gaan dus is hulp zo belangrijk.
Bedankt mannen!!!

Uiteindelijk zijn we ook heel blij met uitslag jong . Dit later.

Hulsberg op zaterdagmorgen.