28 april Vlag uit

Kon1ingsdag


Ja wij hadden gisteren de vlag hangen voor Koningsdag. Nog nooit gedaan maar wellicht heeft het met de leeftijd te maken. We vinden het gewoon een mooi plaatje. Prachtig gezin om te zien.

Winst

Afgelopen week de duiven verteld dat de baas een fout had gemaakt en dat ze niet op uitslag zijn gekomen. Ze hebben waarschijnlijk onderling overlegd om dit weekend voor hun krabber ook zo goed te vliegen. Het was zelfs nog beter. Op vlieghok en ook op kweekhok mag dan de vlag uit. Wij zijn in club 1 en 2 op 522 duiven. In rayon West ook winst en een 2e plaats op 1620 duiven en in samenspel E2 met 1802 duiven ook 1 en 2.

In rayon eigenlijk ook een 4e prijs gescoord maar daar kom ik nog op terug.

In afdeling is het vanzelfsprekend dát je met deze wind en met kortste afstand niet in top kan vliegen. Wel opvallend en goed is dat we een 40e en 43e prijs winnen op 20.817 duiven. We zijn met die plaatsen de liefhebber met kortste afstand en dat is zeer goed.

Prijs%

Al eerder geschreven dat we prijs% belangrijk vinden. Topprijs is mooi maar we willen dan weer volgende doel en dat is aansluiting met de duiven die volgen. Dat is ook dit weekend goed gelukt. In club 76% en dat is weer super. Na 1 en 2 werd het 9,10,12 enz. dus is een goed vervolg.

Referentie


Ook in onze vorige club een succes behaald. Onze duif de 934 werd 1e in die club pv de koerier te Steenwijk en is nu eigendom van Bennie Steffens. Is een bonduif van 2018. Mooi dat Bennie ook in rayon daarmee een 4e plaats pakt. Bennie van harte gefeliciteerd. Deze 934 zat 15 min  voor op zijn 2e duif.