27 okt Rui

Terug

Weer even geleden dat we iets op onze site hebben geschreven. Op zaterdag is het hier nu hokken schoonmaken. Duiven een bad en even extra verzorgen.
Wat toch weer een veren bij onze duiven. Vorige week zaterdag kon ik er wel een dekbed mee vullen en vandaag de kussens. Het gaat lekker volgens mij. De baden zitten na het bad bedekt met een laag sneeuw. Ze doen hun best dus.

Probeer de duiven zoveel mogelijk los te laten dus als even kan mogen ze extra zuurstof happen en de vleugels spreiden. Is een risico maar een winter vast houden in ons kleine hokkie is geen optie.

Selectie

De selectie is nog niets mee gedaan. Ik kijk naar de uitslagen in compuclub en dan sluit ik het maar weer want ik kan er niets mee. Durf het nog niet. Ze zitten op minimaal 50% prijs en dan selecteren? We hebben er nu 10 jaar op zitten in de duivensport. In het begin heel veel leren en nu nog leren. Het blijkt dat onze goede duiven,  jonge duiven waren met minimaal 50% prijs. Dus ook de “mindere” lieten zich zien als oudere duif. De jongen met 100% ook wel hoor maar ook dat is niet altijd zeker. Daarom is de selectie zo moeilijk. Nog 24 jonge duivinnen. Er kunnen 16 blijven.

1 jonge duivin gaat in ieder geval naar een ex clublid toe. Piet gaat samen kweken met Peter uit een doffer van ons van bon 2015. Deze duif vloog goed bij Peter Zoer. 2 weken geleden was ik bij De Koerier en daar gaf ik aan dat er nog geselecteerd moest worden bij ons. Piet had wel belang bij duivin voor de kweek.  Dat gaan we nog regelen voor Piet.