27 nov Kampioenschappen

Kampioenschappen 2019

Deze hebben we vermeld op pagina: https://www.gebrkruisweg.nl/2019-2/

Onze hobby de duivensport beoefen je het hele jaar door. Het zijn dieren dus die moeten verzorgd worden. Er is geen winterstop wat dat betreft. Wel staat het bv na september op een wat lager pitje dan bv in het vluchtseizoen. Vanaf april t/m september is het iedere week proberen de duiven vlucht klaar te krijgen. Het vraagt veel tijd en inspanning maar omdat het een hobby is doe je dat vrijwillig.

Hier doen wij het om mee te doen met alle mogelijke competities. Wij doen niet voor spek en bonen mee. Lukt dat dan is dat heel gaaf. Gaat ’t wat minder is dat jammer en proberen we volgende keer weer beter. Spelen wij ook tactisch ? Soms wel maar vaak ook niet. Voor kampioenschappen kun je dat doen maar hoeft dat niet. Per 10 tal is het beste zegt men. Klopt maar als wij er 12 / 22 hebben dan gaan die wel mee en toch gaan wij ook voor kampioenschap. Ook gaan er hier wel eens bv 5 of 6 mee op Fond. Of 15.

Lees wel eens dat als iemand 32 of 41 duiven inkorft hij of zij zg niet speelt voor kampioenschap. Vindt dat dan niet belangrijk wordt er gezegd. Wat voor een larikoek is dat dan toch? Weet zeker dat goede spelers die iedere vlucht meedoen ook naar kampioenschap kijken. Vaak zijn dat ook goede liefhebbers dus die hebben toch ook veel goede duiven dus kunnen ook wel 4 of 5 duiven draaien toch.

A fijn wij kijken er wel naar.  Kijken we naar Top 20 Samenspel E dan zijn we blij dat wij tussen al die toppers mogen staan:

Onaangewezen : 2e Generaal Kort en 7e Generaal Lang