23 mei. Trots

Mooie start

De eerste vlucht is gevlogen. We spreken nu niet van wedvlucht maar van een vluchtverloop. Deze 1e vluchtverloop is super gegaan.
Je vraagt jezelf wel af hoe de duiven er voor staan nu we hebben moeten anticiperen op de situatie. Hebben we het goed gedaan? Dat weet je natuurlijk niet met 1 vlucht maar we zien graag dat ze goed van start gaan. Dat gingen ze hoor:

Vanuit Duiven. 91 km met zuidwesten wind. Komt er heel mooi op tijd een duif aan. Paar rondjes en komt er een 2e bij en dan landen ze op de klep. Gelijk een 3e duif op de antenne. In onze club, na 2 jaar PV De Doorzetters, PV De Koerier Steenwijk een 1e ,2,3,4,5,9,10 enz prijs. 7 duiven in Top 10 van de club.

Ook in rayon een  5 duiven bij de Top 8 van 1170 duiven. Heel trots op onze duiven.

Wat genieten zo een duivendag. Schitterend weer en heel mooie uitslag /vluchtverloop. Nog 1 doffer niet thuis.

276

De doffer 18-276 moeten we maar eens mooie naam voor gaan verzinnen. Hij heeft al 2 X Teletekst gevlogen in Afdeling en nu weer een mooie 1e prijs.
Ook blij met de 142 en 143. Prachtige duiven die zich  als jong al hebben laten zien. Doffer en Duivin.

“Broertje” Toon vroeg al naar de 144. Hoe was ze? Nou ze zit op 4e van t hok. Dus ook voorin de uitslag van club en Rayon. Zou ze hersteld zijn? Dit heeft  ze goed gedaan. Wat een Heerlijke duif!

Jong

Op de middag planning stond africhting met de jonge duiven. Toon zei dat er een stevige wind stond. Iets teveel van t goede. De jongen thuis laten trainen en ze genoten van de harde wind.

Ze gingen er rond half 2 uit en dat vonden ze heel vreemd. Normaal is eind middag . Dus ze kwamen eerst op de klep en de coniferen en voorzichtig ging er eens 1 nog eens 2 de lucht in. Uiteindelijk na paar minuten zaten ze toch allemaal in de lucht.