22 sept. Controle

Mest

Na onze laatste vlucht met jong het eea geëvalueerd en besproken met Toon. Wij hebben  8 vluchten met jonge duiven gehad. Iedere vlucht hadden we duiven bij de Top. Stonden in Rayon in kampioenschap ook op 1e plaats. Zelfs in Afdeling op een 7e plaats. In rayon Best met wat punten voorsprong . Vlucht 7 werd het al iets minder en vlucht 8 was het niet wat we gewend zijn.

In onze club gekeken en daar was het bij andere liefhebbers niet anders . We waren daar laatste vlucht nog wel winnaar maar deden met club niet mee in Rayon. Niemand dus van onze club. Dat zijn we ook niet gewend want we hebben in onze club echt goede liefhebbers .

Er waren ook liefhebbers die al niet meer mee deden om wat voor reden dan ook.

Twijfel dus . Wat is er aan de hand? We hebben na de vluchten aantal dagen mest verzameld en opgestuurd voor groot onderzoek. Alles was in orde alleen 1x plus coccidiose. Over gebeld. Is niet echt schadelijk of gevaarlijk maar toch vind ik het bijzonder. Ben best wel krabber en het was toch wel warm in hok laatste tijd. Hoe komen ze aan dat beetje coccidiose? Hebben laatste vlucht 3 nachten mand gehad. Daarvoor een keer vlucht met 2 nachten mand. Is dat t? Zeg t maar we zullen het nooit weten . Gaan ze hier minder van vliegen? Laat ik maar zeggen dat ze er niet harder van gaan vliegen!