22 juli Chateauroux

Zwaarste vlucht

volgens mij was dit de zwaarste vlucht voor onze duiven in 10 jaar duivensport. In ieder geval in combinatie met lengte vlucht. Zwaarste bedoel ik ook met wat tegenwind. Natuurlijk Pontoise werd zwaar omdat de duiven met zuid oosten wind de verkeerde kant op gingen. Nou beide vluchten staan bij ons bovenaan wat “ zwaar “ betreft . Onze 1 e duif wordt 11e in club en 37e in rayon. Ik ben hier blij mee. Echt? Jazeker. En dan op zaterdagavond 8 vd 10 thuis en op zondagmorgen vroeg bij opstaan zaten de 2 die nog misten ook op het hok. 10/10 binnen. Heel blij mee. De ouden mogen rusten en even genieten. Daarna selectie.

 

De jongen

Ging beter ivm vorige week. Er missen er nu op zondagmorgen nog 3. Er komt wat meer trek op hok maar is zeker nog niet zoals het moet zijn.

We beginnen met een 12e prijs (429 d) en 20 vd 35 in de prijzen. Vanaf volgende week telt het voor afdeling dus zal toch iets beter moeten. Ja met een 12e prijs zijn we nog niet tevreden. De lat ligt hoog door het succes van vorig (vorige) jaar (jaren) met onze jonge duiven. Hij ligt hoog maar dat wil zeker niet zeggen dat je automatisch het jaar erop weer goed speelt. Nieuw jaar is nieuwe kansen voor iedereen.