21 april 1e Paas

Baasje

Toen ik gisteren de reserve kabel had gevonden dacht ik toch nog duiven over antenne te moeten halen. Eerst aansluiten en hok in en ze 1 voor 1 er over halen. Zal er wellicht 1 of 2 vergeten zijn maar achteraf gezien had dat natuurlijk geen zin. Het is de gewoonte dat er ook duiven geklokt moeten worden tijdens officiële vlucht. Heb nog nooit zoveel duiven geklokt in zo een korte tijd. We beginnen om 12.10 en eindigen om 12.12 met 18e duif. Ze zaten inmiddels wel keurig in hun bak met partner dus kon ze zo pakken.

De 18-268 was gisteren ook echt 1e om 11.35 . Na 2 minuten kwamen er 5 opeenvolgend binnen. Dit is volgens mijn collega club liefhebber want heb zelf dus niets gezien. Om 12.10 zitten er dus 18 in het hok. Uiteindelijk dus trots op onze duiven en zo moet je het zien. Dat hun baasje er zo een puinhoop van maakt daar kunnen zij niets aan doen. Hoop toch wel dat hij er van geleerd heeft.

Dan de 18-268. Een duivin die totaal verzot is op mij. ( Hoe is ’t mogelijk). Dan spelen er gedachten door mijn hoofd dat dit ook de opvolger van “Meissie” zou kunnen worden. Maar deze duivin was vorig jaar 10e duifkampioen Jong in de Club dus moet je die wel een kans geven. Deze heeft ze gepakt en ook nog met Oosten – ono wind dus zal ze wel in de mand moeten. De volgorde van binnenkomst van mijn duiven is dus niet bekend dus zijn wij nog niet veel wijzer geworden deze 1e officiële vlucht.

Op Zondag kwam de laatste doffer binnen. Deze even voor straf apart gezet. Heeft baasje ook straf gehad dan? Ja hoor die is even goed met de neus op de feiten gedrukt.

De 18-922

Ja wederom de 18-922. Een Bon duif. Deze was 20e duifkampioen Jong in Club en zit op hok Adrie en Mary Kors.
Deze heeft vorig jaar 2x een 1e prijs gewonnen in club en ik schat in totaal 4x een 1e op hok van Fam. Kors. We zijn 2019 net gestart en deze duif is inmiddels alweer 1 keer 1e in club en 1 vlucht 5e in club. Wel alweer 2x een 1e op Hok van Fam Kors. We houden deze duif natuurlijk goed in de gaten.

27 April

We gaan nu 20 april “vergeten” en voorbereiden voor 27 april. Zal onze 1e officiële vlucht worden. Zaten er vanmorgen goed bij. Kunst is om ze goed te houden. Morgen een familiedag. Denk dat het goed weer wordt voor de nieuwe BBQ. Paar recepten opgezocht en maar eens proberen. Als jullie brandlucht ruiken kan ik het ook zijn en niet die paasvuren.