2 aug Warm

Seizoen Oud

is klaar. Het ging bij ons super goed tot de laatste 4 vluchten. De laatste 2 midfond en fond vluchten vielen wat tegen:

Bourges 6e/ Chateauroux 11e/ Chimay 14e en Laon 16e.

Het was niet voldoende om de koppositie te handhaven in onze club. We staan nu op een 3e plaats. De meeste punten win of verlies je op laatste vluchten. Minder duiven dus groter verschil.

Het ziet er wel aardig uit maar is niet wat we gewend zijn. Het is niet arrogant bedoelt hoor maar de lat ligt gewoon hoog. We hebben in de club veel podium prijzen en daar gaan we ook voor. Dan vraag je je af waarom laatste 4 vluchten wat minder zijn. Nou ik kan  inmiddels al wel een aantal redenen opnoemen hoor. Mijn collega liefhebbers hebben mij er ook spontaan mee geholpen om een paar te vinden. (LOL)

Zwaar seizoen met wind- en weersomstandigheden. Veel Oost /Noord/ Noord Oost
Kleine club duiven voor zo een zwaar seizoen
Geen duiven voor Fond
Groot % jaarlingen
Verkeerd voeren met fond
Verkeerd voeren met warme temperaturen
Te vroeg op weduwschap
Veranderd cq ander voer-  en begeleidingsschema
Duiven soms thuis gehouden en niet doorgespeeld
Duiven te weinig rust gegeven
Te veel naar anderen geluisterd
Verkeerde wind

Het zijn er nogal wat hé. We gaan er over nadenken en na het seizoen evalueren.

Start Jong

We hebben inmiddels 32 jonge duiven. Wat selectie en een paar niet thuis gekomen. We zijn dan nu op aantal duiven waar we vorig jaar ook mee begonnen en 2 jaar geleden ook. Het is net of er op natuurlijke wijze zelfde aantal duiven aanwezig is in hok bij start seizoen jong.
Ze zijn nog niet zoals we willen zien. Training is niet meer wat het was. Wil ze graag iets feller hebben maar wellicht heeft het weer er iets mee te maken. We gaan het zien.