17 Okt. Voorlichtingsavond Afdeling

Gisteren was er een voorlichtingsavond van de Afdeling bij onze vereniging PV De Doorzetters. Dit was de avond voor District 3 van Afdeling Friesland. Een goede opkomst en zinvolle avond.

We staan voor een verandering van onze hobby en daar is ook veel over gesproken. Voorzitter Simon Kuipers had een interessante PP presentatie over verleden, heden en toekomst en zoals de Afdeling het ziet . Ook rekening houdende met hetgeen NPO wil. Is de Afdeling het dan altijd eens met NPO? Nee zeker niet maar met overleg hoop je wel vooruit te komen.

Er zijn mensen die denken en zeggen: “”Het zal mijn tijd wel duren “”. Nou deze mensen kunnen lekker blijven spelen maar moeten zich niet meer gaan bemoeien met nieuwe ” bestuurlijke ”zaken . Ook geen commentaar meer gaan leveren , dat doen ze heel graag, want met die mensen komen we zeker niet verder. Dit zijn de bekende dwarsliggers.

Compliment ook voor het bestuur en met name de voorzitter. Hij heeft het allemaal duidelijk verwoord en heeft begrip voor veel zaken. Staat ook open voor opmerkingen, commentaar maar ook tips. In deze hobby hebben we te maken met allemaal individuen en deze denken in 1e instantie eerst aan hun zelf. Om dit allemaal te besturen is een helse taak hoor. Je doet het nl nooit goed.

Voorbeeld is een discussie over vlieglijn en lossingsplaats. De 1 wil West en de ander wil Oost. Met afdeling 10 en de ander met Noord Holland. Echt waar. Ook kwam uitstellen naar zondag aan de orde.

Hier werd door principiele liefhebber aangegeven dat we te aller tijde moeten kijken of we zaterdag kunnen lossen. Dat is ook geen discussie. Voor niemand . En als dit dan kan door bv 50 km terug te rijden dan moet dat dan maar. Hier wordt het ander:  Nee zegt andere liefhebber dan kunnen de mensen die spelen voor nationaal kampioenschap weer niet meedoen met die competitie . Deze liefhebber heeft natuurlijk ook gelijk. Nou toen kwam ook nog vrijdag lossing ( door principiele liefhebbers)  ter sprake als we niet op zaterdag kunnen lossen. Dit dus om zondaglossing te voorkomen.

Dit laatste voorstel vond ik wel heel erg ver gaan. Laten we ook rekening houden met de werkenden. Hele week verzorgen en dan kun je ze niet binnen zien komen omdat je werkt? Dat kan toch niet.

Simon gaf het eerder al juist aan. Hij vroeg flexibiliteit van de liefhebber wat betreft lossing. Het kan best zo zijn dat we een keer op zaterdagavond inkorven omdat de weersvoorspellingen 95% geen vlucht geven op zaterdag. Dit is zelfs bij een taartvlucht al gebeurd. Dat was een goed initiatief vond Simon.

Zo zie je dus bij 1 punt enorm veel uiteenlopende gedachten en meningen. Zoveel dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken. Bestuur dit maar eens.

Concept Vliegprogramma komt deze week waarschijnlijk op de site. Afdeling heeft daar eerst nog even overleg met Afdeling 10 over. We zullen zien.

 

Er zijn nu nog 14 doffers. Ze mogen nu een bak uitzoeken. Ben benieuwd wie er bovenin gaat zitten en welke 2 geen bak krijgen. Ik hoop de 2 ”reserve doffers” .