17 febr. Pas op de plaats

Gelezen en gehoord

Toen we begonnen met duiven heb ik heel veel gelezen over de duivensport. Nog steeds wel. Hoe moet je het doen en wat moet je laten. Dit is een basis natuurlijk en in de praktijk leer je nog meer. Je blijft leren volgens mij.
In ieder boek kwamen ook de engste ziekten ter sprake. Ook tijdens het “ melken” hoorde je wel iets over dode duiven , dode jongen. Dacht dan altijd : het zal je maar overkomen. Je voelt het al aankomen denk ik.

Dode jongen vlieghok

De kweek op vlieghok ging voortreffelijk. 13 koppels met 14 dagen alles op 2 eitjes. 26 eitjes en daarvan 3 stuks onbevrucht. Je hebt dan een explosie van jongen en eischalen in het hok. Ieder koppel had jongen en 3 koppels dan 1 jong. Niets aan de hand. Toen na een paar dagen 1 jong dood. Later nog 1 en bij de 4e dode jonge duif van onze 144 ben ik naar Wolff gegaan.
Nanne denkt nog niet aan paratyfus maar wel aan een soort coli. Er werd iets geel geconstateerd bij 3 vd 6 duiven die ik had meegenomen. Klein mest onderzoek was goed. Trouwens na het seizoen nog een uitgebreid mestonderzoek laten doen en die was negatief. Niets aan de hand toen.

Afijn een kuur meegekregen maar het overlijden van de jongen is nog niet gestopt. Zelfs grote jongen ,die ik had gescheiden , in het weekend op dezelfde ochtend dood.

 

Uitslag

Morgen komt denk ik de uitslag en dat vinden we best wel spannend. Het was altijd de ver van mijn bed show al die enge berichten maar nu zit ik er midden in. Wat is er aan de hand?

Er komen dit jaar dus in ieder geval geen jongen uit t vlieghok in de vliegploeg jonge duiven. Geen goede start dus.

 

Kweekhok

Daar is niets aan de hand. Kweek is super. De jongen zijn klaar voor verhuizing naar vlieghok in Steenwijk. We wachten echter wel even de uitslag af.