1 febr. Ze komen

Aangepikt

Het 1e ei is aangepikt en zal morgen of vrijdag wel geboren worden. Ik beleef de kweek anders. Voorheen hokje van 1 mtr breed en 2 diep. Klein dus. Daarin zaten 12 koppels. Druk . Duiven wennen er wel aan maar krap. Heb nu meer ruimte en moet zeggen dat ik het veel leuker vind. Lekker de ruimte . Heerlijk. Ik ben niet zo van de kweek maar tot nu toe valt t mij enorm mee.

Tot nu toe 1 ei kapot op vlieghok. Duivin vliegt constant verkeerd. Dus steeds   1 bak dicht . In weekend erbij en om hok heen  en allebei los. Ging perfect. Even wat langer weg en ja hoor. Ik hoorde het al toen ik dichter bij hok kwam. Ruzie in de tent. Wederom die duivin. Dom natuurlijk want ze moet gewoon 1 bak hoger. A fijn 1 ei is nog goed. Rest ziet er goed uit. Aankomend weekend verwacht ik babyboom.

21-1540430

Gisteren een belletje dat een duif van ons in Joure zit. We missen niets. In compustam kijken en zie ook geen prestaties. Heb er niets bij staan in het programma. Zeer waarschijnlijk vergeten te vermelden. Slordig van mij. Denk een jonge duif van oktober 2021. Een laat jong die is verhuist naar ander hok. Is iemand deze duif kwijt dan hoor ik t graag.

Toon

Bij Toon gaat t ook goed. Gaf eerder aan dat eitjes van topkoppel kapot waren maar dat was een ander koppel. Geluk bij ongeluk. ( Weet je niet zeker natuurlijk ) Deze week bij ander koppel ruzie in de bak dus dat nestje moet opnieuw want daarvan zijn eitjes kapot.
Opvallend is dat paar koppels die een rooster in bak hebben onbevruchte eitjes hebben en daartegenover alle koppels in gewone bak alles bevrucht is. Het lijkt dat de bevruchting op rooster dan moeilijker gaat. Toon heeft rooster er nu uitgehaald en kan er dan later weer in.